Cum se autocaracterizează Flavius Stoican ca și tehnician

Dinamo se apropie de finalul sezonului regulat și ne dorim să încheiem această parte de sezon cu o victorie împotriva celor de la Sepsi Sf. Gheorghe.

Dinamo vine după trei rezultate pozitive, am obținut primele puncte din deplasare și victoria cu Mediaș ne-a adus pe loc de baraj, situația fiind ceva mai liniștită acum la Dinamo. Însă urmează bătălii foarte grele în play-out, acolo unde avem de jucat 9 finale, 9 meciuri în care Dinamo va încerca să evite locurile de baraj.

Înaintea meciului de mâine, 1 martie, tehnicianul lui Dinamo, și-a făcut autocaracterizarea și a încercat să explice, rezultatele pozitive din ultimile trei etape.

”Sunt omul care sunt aproape de ei când treci prin momente delicate. Dorind să îi aduc într-o stare de competiție foarte bună, eram convins și sunt convins că dacă reușim ce ne-am propus, acești jucători o să fie încurajați și împinși de la spate de senzațională galerie.

Când se unesc forțele astea, vor intra pe un făgaș normal. Pot să îi aduc pe un drum bun, aveam încredere în forțele mele, ce transmit, nu a fost ușor, important e să ai încredere în forțele tale, să ai ce să transmiți. Cei care primesc aceste lucruri, să le pună și în practică. Nu a fost ușor, dar am crezut că se poate și cred că se poate mult mai mult”, a spus Stoican în cadrul ”Sintezei Zilei”, de la Radio Dinamo 1948.

După meciul cu FCU Craiova, suporterii dinamoviști, i-au cerut să plece, dar Stoican a reușit să își păstreze postul, prin rezultatele obținute. Acesta a detaliat din acea perioadă:

”Am încercat să iau presiunea de pe umerii lor, dând exemple din viața de zi cu zi, problemele care sunt în societate, simțeam că sunt foarte apăsați, trebuia să scot presiunea de pe umerii lor, să îi aduc la o stare de spirit bună. Știam că o să vină un meci greu la UTA, m-am legat din punct de vedere mental, faptul că suntem o echipă iubită, este o realitate”, a mai spus Stoican.

Flavius Stoican, detalii despre problemele fizice pe care le au jucătorii + Ce spune despre venirea unui preparator fizic

”Încă nu s-a pus problema și nu m-am gândit că să vină cineva, eu sunt mulțumit de ce am făcut eu cu Silviu în ceea ce privește partea fizică. Grigore are entorsă de gleznă, Jovanovic are problemă la spate de când a venit, la Mirko Ivanovkski nu e ruptură musculară și e doar încărcătură la gambă, Răuță a ieșit, dar el este predispus la probleme la inghinali după un efort mai mare.

La Matei nu este o problemă din punct de vedere al vreunei întinderi, nu îmi fac griji din acest punct de vedere. Echipa poate să alerge și a dovedit acest lucru. Cu UTA am ținut frâu în dublă inferioritate numerică, nicio echipă nu ne-a dominat fizic. Nu se pune problema să văd crampe musculare și să nu poată alerga”, a spus Flavius Stoican.

Totodat, tehnicianul lui Dinamo, a vorbit și despre sistemul de joc. Stoican afirmând că, sistemul 4-2-3-1 este cel folosit la antrenamente și că în timpul meciurilor, schimbă schema de joc.

”În cursul meciului poți schimba, noi jucăm 4-2-3-1 pentru că este antrenat cel mai mult, la Arad am folosit 4-1-4-1 sau 4-3-3, jucătorii care i-am avut la dispoziție, erau dispuși la acel sistem. Sunt situații când o să folosesc trei fundași centrali, când nu am soluții, dacă se întâmplă ceva cu jucătorii în timpul partidei, poate ne convine rezultatul.

Când vorbim de sisteme de joc, fotbalul e dinamic, se poate transforma în timpul meciului, important este că tactic să păstreze anumite distanță pe faza defensivă, să nu fim echipă lungă, să avem distanțele corecte când avem mingea în posesie. Important este că ei să țină cont de pozițiile respective, să aibă dinamică și să nu țină cont doar de acele poziții din teren de pe foaie”, a mai spus Flavius Stoican.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s