Avancronică I Dinamo București – Sepsi Sf. Gheorghe

Dinamo București și Sepsi Sfântu Gheorghe se înfruntă astăzi, de la ora 17:30, pe stadionul Dinamo, contând pentru etapa cu numărul 29 din Liga 1.

Au fost 12 confruntări între cele două, în care Sepsi a câștigat de 5 ori, iar Dinamo – de 4. În turul acestui campionatul, covăsnenii s-au impus clar.

Dinamo s-a mai redresat din punct de vedere psihic după victoria de acasă cu Gaz Metan (4-0), dar și după egalul cu Rapid (1-1), din deplasare. În acest ultim joc, echipa antrenată de Flavius Stoican a jucat bine, încurajator pentru fani. Au debutat și trei jucători veniți de la Mediaș, Gabriel Moura, Răzvan Grădinaru și Vlad Morar, intrați pe parcursul meciului și care au arătat că au calitate.

Ivanovski, Răuță și C. Matei au ieșit accidentați în meciul cu Rapid și nu vor putea evolua cu cei de la Sfântu Gheorghe, ca și Jovanovic, integralist cu giuleștenii.

R. Grigore și Ivanov sunt în continuare accidentați, iar Azankpo e la recuperare în Franța.

Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo, a anunțat că jucătorii și-au primit banii la zi, ceea ce înseamnă, spunem noi, că le este gândul doar la fotbal. În plus, băieții au și primă pentru acest duel, ca și pentru cel cu Rapid.

”O partidă dificilă, ce vreau de la jucători, să mergem pe aceeași linie, dorință, determinare, la realizări, să fim responsabili și să fructificăm ocaziile pe care o să le avem în această partidă. Întâlnim o echipă cu tehnică foarte bună, trebuie să fim atenți. Îmi doresc să facem o partidă bună, avem nevoie de puncte.

Indiferent că sunt adversari mai bine cotați, întâlnim Sepsi și CFR, echipa campioană, Sepsi o echipă care au momente de dezamăgire că nu au prins play-off, două echipe foarte bune, dar încercăm să luăm cât putem.

Atmosfera este din ce în ce mai bună, este nevoie de muncă, avem nevoie de realizări în timpul partidei, ofensive sau defensive. Este într-adevăr o liniște mentală mai bună,dar nu în totalitate”, a spus Flavius în cadrul conferinței de presă, premergătoare meciului de astăzi.

De partea cealaltă, Sepsi a pierdut cu 2-0 în fața celor de la CFR în etapa trecută, după un meci pe care l-a dominat în mare parte, nereușind să concretizeze ocaziile create.

Fundașul central Mitrea este suspendat după ce a primit cu CFR al 7-lea cartonaș galben din acest sezon.

”Încercăm să luăm cele trei puncte, pentru că trecem printr-o perioadă mai puțin reușită. Totuși, eu sunt mulțumit de joc și de ce am văzut în ultimele partide. Cu CFR am jucat foarte bine. Avem probleme în ultimii 20 de metri. Trebuie să reglăm anumite aspecte, dar trebuie să fim încrezători.”

Acahabar este accidentat și va absenta o perioadă mai lungă.

Sepsi a obținut doar un punct în ultimele trei partide disputate.

ECHIPE PROBABILE

DINAMO: Figueiredo – Gabriel Moura, Giafer, Patriche, A. Radu, Rodriguez, Pierret – Bani, Carp, Torje – V. Morar;

Sepsi: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Dumitrescu – Aganovic, Gonzalez, Bărbuț, N. Păun, Ștefănescu.

  • Partida va fi arbitrată de Flueran Viorel Nicușor, ajutat de Popescu Adrian și Badea Marius.
  • Dinamo e pe locul 14, după penalizaea cu 10 puncte a celor de la Gaz Metan. ”Câinii” au 17 puncte după 28 de etape, golaveraj 22-59.
  • Sepsi se află pe 10, cu 33 de puncte, 28 de goluri marcate și 27 primite.

Toate declaraţiile şi reacţiile de la această partidă, pot fi găsite pe —->>> www.doardinamo.com

Lasă un răspuns