Dorin Șerdean a câștigat procesul cu Dinamo! Ce urmări sunt

Dorin Șerdean a fost demis în ianuarie 2021 din funcția de președinte al lui Dinamo după o decizie a Consiliului de Administrație de la momentul respectiv.

În urma acestei acțiuni, Șerdean a dat în judecată clubul nostru, iar după mai bine de un an de la deschiderea procesului, instanța i-a dat câștig de cauză fostului conducător.

Potrivit deciziei judecătorilor, Dorin Șerdean urmează să fie repus în funcția deținută anterior demiterii și să primească despăgubiri în valoare de 12.000 de lei, echivalentul salariilor pierdute și despăgubirilor aferente. Decizia poate fi atacată în decurs de 10 zile.

Dorin Șerdean, fostul președinte executiv al lui Dinamo, a devenit acționar majoritar al clubului din Ștefan cel Mare după ce Pablo Cortarcero nu și-a respectat înțelegerea de a vira 5 milioane de euro în contul ”câinilor” până la finalul lunii februarie.

Ce a dispus Tribunalul BUCUREȘTI
Solutia pe scurt:

Admite actiunea. Anuleaza decizia nr. 146/21.01.2021 emisa de parata. Dispune reintegrarea reclamantului in functia si postul detinut anterior concedierii. Obliga parata la plata catre reclamant a unei despagubiri egala cu drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii si pana la reintegrarea efectiva. Obliga parata la plata catre reclamant a sumei de 12000 lei cu titlu de cheltuieli de judecata. Cu apel in 10 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucuresti Sectia a VIII-a.

Pronuntata azi, 11.03.2022, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei.

Document: Hotarâre 11.03.2022

Concluzie:

Plata salariilor nu este nicidecum un lucru peste care să trecem cu ușurință, fiind vorba de o sumă semnificativă de bani, pe care Dinamo trebuie să i-o achite lui Dorin Serdean, dar asta se referă de la momentul în care a fost demis, până la momentul în care societatea a intrat în insolvență.

Însă, postul pe care Dorin Serdean ar trebui reintegrat, conform deciziei, nu mai există pe perioada insolvenței, așadar practic Dinamo va avea să îi plătească acea sumă de bani. Într-adevăr, rămâne de văzut cum și ce va decide Dorin Serdean să facă în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s