Cristian Sandu și-a dat demisia din funcția de preparatorul fizic! Iuliu Mureșan explică această situație și ce va urma în viitor

Dusan Uhrin jr (54 de ani) se confruntă cu mai multe probleme la Dinamo. Nu mai puţin de opt jucători au probleme. Ultimii intraţi pe listă sunt Steliano Filip şi Vlad Morar, cu şanse mici de a reveni în meciul următor.

Cei doi se alătură unei lungi liste cu jucători indisponibili de la Dinamo, printre care Mirko Ivanovski, Igor Jovanovic, Alexandru Răuță, Cosmin Matei și Răzvan Patriche.

În meciul cu Sepsi, Dusan Uhrin a rămas fără doi fundaşi centrali. Atât Igor Jovanovic, cât şi Răzvan Patriche, omul care l-a înlocuit, au acuzat probleme musculare, astfel că vârful Christian Irobiso a fost reprofilat pe postul de fundaş central. În aceeaşi partidă, Alexandru Răuţă a fost schimbat după ce a acuzat probleme la muşchii inghinali, iar Cosmin Matei a terminat meciul cu ruptură musculară, fiind indisponibil în următoarele săptămâni.

Problemele musculare ale jucătorilor vin la doar o săptămână după ce o viroză a afectat lotul dinamovist. Gabi Torje, Ricardo Grigore sau Marco Ehmann au ratat meciul cu Sepsi din această cauză.

Potrivit unor informații, preparatorul fizic Cristian Sandu și-a dat demisia de la echipă după două săptămâni de pregătire alături de noul staff al echipei, condus de Dusan Uhrin Jr. Timp de 6 luni, de la demiterea lui Dario Bonetti (septembrie) până la venirea lui Dusan Uhrin (martie), Cristian Sandu a rămas în cadrul clubului chiar dacă nu a fost dorit de Mircea Rednic și Flavius Stoican, antrenori care s-au schimbat la Dinamo într-un ritm amețitor.

Problemele tot mai multe și mai grave cu accidentările dinamoviștilor, nemulțumirile suporterilor înscriși în Programul DDB legate de acest subiect și o viziune diferită față de actualul staf în ceea ce privește pregătirea fizică l-au determinat pe Cristian Sandu să pună capăt contractului cu Dinamo.

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureşan, a confirmat plecarea lui Cristian Sandu și a detaliat situația lui Cristi Sandu, transmițând că acesta nu i-a comunicat motivele deciziei, intempestive la prima vedere.

”În acest moment, nu mai avem preparator fizic, a rămas ca Dusan Uhrin și staff-ul său să se ocupe de acest capitol. Oricum, marți ajung la Săftica, o să detaliam cu Dusan față în față. Am discutat și să angajăm un video-analist, dorit de antrenor.

A venit cu Bonetti, apoi Dario nu a fost mulțumit de el, italianul și-a asumat, practic, pregătirea fizică. Au urmat alți antrenori, Mircea Rednic a sosit cu Antoce, fost la Ceahlăul.

Totuși, Cristi Sandu a rămas la club, angajat, se ocupa de jucătorii accidentați. Acum, n-a mai vrut să stea, ce să facem?! Nu mi-a motivat deciziile plecării. Așa e viața: când am vrut noi să reziliem cu el, n-a vrut el, acum, când nu voiam noi să rămânem fără preparator, a plecat el!”, a spus Iuliu Mureșan potrivit gsp.ro.

Suporterii dinamoviști din DDB încearcă să îl convingă pe preparatorul fizic George Neagu să revină alături de Dusan Uhrin pentru a salva echipa. Actualmente preparator fizic la piteșteni, Neagu a fost implicat etapa trecută în acel scandal cu Florin Tănase, căpitanul FCSB, fiind suspendat o lună de Comisia de Disciplină a FRF.

Anul trecut, Dinamo a reușit salvarea directă de la retrogradare cu cinci victorii consecutive în play-out și datorită lui George Neagu. Atunci, preparatorul fizic s-a aflat în staff-ul lui Dusan Uhrin, iar acum este posibil ca acest parteneriat să se reia.

”George Neagu ar fi foarte bun. Am lucrat la Sibiu cu el, îl cunosc, e profesionist și un bun motivator. A zis el că i-am oferit un contract mai mic vara trecută?! Nu știu cu cine a vorbit sau la ce se referă, pentru că la Dinamo, fiind în insolvență, avem o grilă de salarizare, nu putem depăși un plafon, i-am oferit cât s-a putut și cât aveam alocat.

George Neagu este doar un gând, al meu, al dinamoviștilor, n-am discutat absolut nimic cu el. Eu îl apreciez foarte mult, dar o să vedem ce va urma, ce idei are și Dusan Uhrin, ce se poate.

Când și cum vor reveni jucătorii accidentați, Dinamo va deveni o echipă solidă. Cu tot primul 11 apt, Dinamo chiar are echipă!

Noi acum ne concentrăm pe ceea ce a mai rămas de jucat din play-out, vrem să câștigăm fiecare meci, dar atenția maximă se duce pe baraj, asta e realitatea!”, a mai declarat Mureșan.

Dinamo ocupă locul 14 în clasaentul Ligii 1, cu 10 puncte, opt mai puține decât CS Mioveni, care se află pe 13.

Chindia, următoarea adversară din campionat, este la nouă puncte distanță de ”câini” și ocupă ultimul loc ce asigură salvarea directă de la retrogradare.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out

Etapa 3: Chindia Târgoviște – DINAMO (Vineri, 1 aprilie, ora 20:30)
Etapa 4: DINAMO – FC U Craiova 1948 (Vineri, 8 aprilie, ora 20:30)
Etapa 5: CS Mioveni – DINAMO
Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – DINAMO
Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni
Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO
Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

CITESTE SI:

Cosmin Moţi, a analizat situația clubului său de suflet: ”Încă ai posibilitatea…”

Mirko Ivanovski vrea la naționala Macedoniei de Nord: ”Asta e nevoie și la națională”

Video I Gabriel Moura, gol fabulos în amicalul cu Zimbru Chișinău

4 gânduri despre &8222;Cristian Sandu și-a dat demisia din funcția de preparatorul fizic! Iuliu Mureșan explică această situație și ce va urma în viitor&8221;

Lasă un răspuns