Iuliu Mureșan, detalii despre licențierea lui Dinamo + Decizie finală privind viitorul său în Ștefan cel Mare

Iuliu Mureșan, administratorul special de la Dinamo, îi asigură pe suporteri că Dinamo nu va avea probleme cu obținerea licenței de participare în sezonul următor al Ligii 1. Acesta s-a ocupat de dosarul de licențiere, care va fi depus marți, la ora 11:30, la sediul FRF, conform programării.

”Totul este în regulă, am muncit cu toții în ultima perioadă pentru ca situația să fie clară și fără impedimente. Eu zic că nu ar avea ce probleme să fie.

Termenul e până pe 4 aprilie, dacă mai trebuie vreun act ce nu ar apărea în dosar, iar pe 5 aprilie se sigilează documentul și mergem la Comisia de Licențiere”, a explicat Iuliu Mureșan pentru gsp.ro.

Fostul conducător de la CFR Cluj este contestat în continuare de către suporteri dinamoviști. În plus, a avut și contre cu liderii DDB. Din cauza situației antrenorilor Mircea Rednic, respectiv Flavius Stoican, dar și a transferurilor.

În urmă cu o lună Iuliu Mureșan părea hotărât să plece de la Dinamo, după luarea licenței:

”Nu știu dacă mă mai prinde sfârșitul sezonului. Dacă nu luăm licența, e totul degeaba. Trebuie până la finalul lunii (n.r. martie). Suntem în regulă, așa cum am fost și cu clasificarea academiei.

Eu am vrut să plec chiar înaintea lui Stoican, dar am spus că nu e moral. E o problemă cu obținerea licenței. După ce depunem dosarul de licențiere voi pleca – nu neapărat să așteptăm și răspunsul, pentru că știi dacă obții licența. Noi vom lua sigur licența. Apoi, aș putea să plec.

Toți antrenorii au fost schimbați pentru că au făcut 6 puncte în 8-9 sau 11 meciuri. Inclusiv eu trebuie să plec din cauza asta”.

Acum, administratorul special s-a răzgândit, însă, și a hotărât să rămână pe loc cel puțin până la finalul acestui sezon. Mureșan consideră că nu ar fi fost fair-play să plece de la club într-un moment atât de greu, în care Dinamo se luptă pentru evitarea retrogradării.

”Am rămas la club fiindcă nu ar fi fost fair-play să părăsesc gruparea într-un moment delicat. Am vrut să fac totul cum trebuie în obținerea clasificării și licențierii. Până la vară o să continui la Dinamo. Apoi? Sănătoși să fim! Vom trăi și vom vedea, important este ca echipa să se salveze”, a mai spus Mureșan.

Cristian Sandu și-a dat demisia din funcția de preparatorul fizic! Iuliu Mureșan explică această situație și ce va urma în viitor

Cristian Sandu și-a dat demisia de la echipă după două săptămâni de pregătire alături de noul staff al echipei, condus de Dusan Uhrin Jr. Timp de 6 luni, de la demiterea lui Dario Bonetti (septembrie) până la venirea lui Dusan Uhrin (martie), Cristian Sandu a rămas în cadrul clubului chiar dacă nu a fost dorit de Mircea Rednic și Flavius Stoican, antrenori care s-au schimbat la Dinamo într-un ritm amețitor.

Problemele tot mai multe și mai grave cu accidentările dinamoviștilor, nemulțumirile suporterilor înscriși în Programul DDB legate de acest subiect și o viziune diferită față de actualul staf în ceea ce privește pregătirea fizică l-au determinat pe Cristian Sandu să pună capăt contractului cu Dinamo.

Administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureşan, a confirmat plecarea lui Cristian Sandu și a detaliat situația lui Cristi Sandu, transmițând că acesta nu i-a comunicat motivele deciziei, intempestive la prima vedere.

”În acest moment, nu mai avem preparator fizic, a rămas ca Dusan Uhrin și staff-ul său să se ocupe de acest capitol. Oricum, marți ajung la Săftica, o să detaliam cu Dusan față în față. Am discutat și să angajăm un video-analist, dorit de antrenor.

A venit cu Bonetti, apoi Dario nu a fost mulțumit de el, italianul și-a asumat, practic, pregătirea fizică. Au urmat alți antrenori, Mircea Rednic a sosit cu Antoce, fost la Ceahlăul.

Totuși, Cristi Sandu a rămas la club, angajat, se ocupa de jucătorii accidentați. Acum, n-a mai vrut să stea, ce să facem?! Nu mi-a motivat deciziile plecării. Așa e viața: când am vrut noi să reziliem cu el, n-a vrut el, acum, când nu voiam noi să rămânem fără preparator, a plecat el!”, a spus Iuliu Mureșan.

Suporterii dinamoviști din DDB încearcă să îl convingă pe preparatorul fizic George Neagu să revină alături de Dusan Uhrin pentru a salva echipa. Actualmente preparator fizic la piteșteni, Neagu a fost implicat etapa trecută în acel scandal cu Florin Tănase, căpitanul FCSB, fiind suspendat o lună de Comisia de Disciplină a FRF.

Anul trecut, Dinamo a reușit salvarea directă de la retrogradare cu cinci victorii consecutive în play-out și datorită lui George Neagu. Atunci, preparatorul fizic s-a aflat în staff-ul lui Dusan Uhrin, iar acum este posibil ca acest parteneriat să se reia.

”George Neagu ar fi foarte bun. Am lucrat la Sibiu cu el, îl cunosc, e profesionist și un bun motivator. A zis el că i-am oferit un contract mai mic vara trecută?! Nu știu cu cine a vorbit sau la ce se referă, pentru că la Dinamo, fiind în insolvență, avem o grilă de salarizare, nu putem depăși un plafon, i-am oferit cât s-a putut și cât aveam alocat.

George Neagu este doar un gând, al meu, al dinamoviștilor, n-am discutat absolut nimic cu el. Eu îl apreciez foarte mult, dar o să vedem ce va urma, ce idei are și Dusan Uhrin, ce se poate.

Când și cum vor reveni jucătorii accidentați, Dinamo va deveni o echipă solidă. Cu tot primul 11 apt, Dinamo chiar are echipă!

Noi acum ne concentrăm pe ceea ce a mai rămas de jucat din play-out, vrem să câștigăm fiecare meci, dar atenția maximă se duce pe baraj, asta e realitatea!”, a mai declarat Mureșan.

Cum arată programul lui Dinamo în play-out
  • Etapa 3: Chindia Târgoviște – DINAMO (Vineri, 1 aprilie, ora 20:30)
  • Etapa 4: DINAMO – FC U Craiova 1948 (Vineri, 8 aprilie, ora 20:30)
  • Etapa 5: CS Mioveni – DINAMO
  • Etapa 6: Gaz Metan Mediaș – DINAMO
  • Etapa 7: DINAMO – Academica Clinceni
  • Etapa 8: FC Botoșani – DINAMO
  • Etapa 9: DINAMO – UTA Arad

Locurile 9 și 10 din play-out retrogradează direct, în timp ce ocupantele locurilor 7/8 joacă baraj cu locurile 3/4 din Liga 2.

3 gânduri despre &8222;Iuliu Mureșan, detalii despre licențierea lui Dinamo + Decizie finală privind viitorul său în Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s