Polo I Concluzia raportului IML în cazul decesului lui Andrei Draghici. Ce au descoperit medicii legiști

Sportul românesc a fost zguduit în weekend, când Andrei Draghici, jucătorul echipei Dinamo, a decedat în timpul meciului cu Rapid, din campionat. Această moarte fulgerătoare a ridicat și semne de întrebare.

Rezultatele necropsiei arată că sportivul de 23 de ani suferea de o boală cardiacă congenitală numită defect septal atrial, spun surse judiciare pentru gândul.ro.

Ulterior, legiștii urmează să realizeze examenul toxicologic pentru a fi prelevate mostre din fiecare organ în parte. În urma acestei proceduri se va stabili dacă tânărul consumase vreo substanță, a mai susținut sursa citată.

Conform medicina-interventionala.ro defectul septal atrial (DSA) reprezintă: ”Comunicarea anormală între cele două atrii (camerele superioare ale inimii, unde sângele se întoarce prin vene la inimă).

Presiunea din cavitățile stângi ale inimii (atriul și ventriculul stâng) sunt mai mari decât presiunea din cavitățile drepte ale inimii (atriul și ventriculul drept) și astfel un defect de sept atrial sau ventricular va permite în mod anormal trecerea sângelui din cavitățile stângi în cavitățile drepte (șunt stânga-dreapta).

Cantitatea de sânge care trece din partea stânga a inimii în cea dreaptă depinde de mărimea defectului septal și de diferența de presiune între cavități. Acest lucru duce la creșterea volumului de sânge în partea dreaptă a inimii și în plămâni și forțarea ventriculului stâng”.

Aceste defecte sunt înnăscute și multă vreme pacientul nu prezintă simptome.

ANDREI DRĂGHICI S-A OPRIT ASTĂZI PENTRU ULTIMA DATĂ LA DINAMO

Andrei Drăghici va fi înmormântat miercuri, la Oradea. Poloistul s-a oprit astăzi pentru ultima dată la Dinamo, clubul care i-a fost a doua casă în ultimii ani.

„A fost un popas discret, pe drumul spre Oradea, decis de părinții săi atât de încercați.
În jurul mașinii funerare ne-am adunat cu toții, colegi, prieteni și angajați ai Clubului Sportiv Dinamo pentru a-i aduce un ultim omagiu. L-am plâns, l-am aplaudat și i-am promis cu toții că nu-l vom uita niciodată.

Sâmbătă, după tragicul eveniment, băieții din echipa noastră de polo au făcut noapte albă. Dimineață, la prima oră, când au intrat în bazinul Dinamo, au găsit un porumbel brăzdând aerul în toate direcțiile. Nimeni nu a știut cum a ajuns acolo, mai ales că nu s-a mai întâmplat și altă dată, dar i-au urmărit zborul cu speranța regăsirii.

Miercuri vom fi la Oradea, pentru un ultim drum alături de colegul, prietenul, copilul nostru de 23 de ani”, a fost mesajul clubului Dinamo pe pagina oficială de Facebook.

Dumnezeu să-l odihnească!

2 gânduri despre &8222;Polo I Concluzia raportului IML în cazul decesului lui Andrei Draghici. Ce au descoperit medicii legiști&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s