Dinamo lasă Săftica și planifică construirea unei noi baze sportive

În ultima vreme s-a discutat tot mai mult despre baza de pregătire de la Săftica, care a ajuns într-o situație destul de precară.

Recent, mijlocașul lui Dinamo, Gabriel Torje, a transmis faptul că numărul mare de accidentări se datorează și condițiilor de pregătire de la Săftica, a terenului sintetic. Totodată, baza are ceva probleme de ordin legislativ și mărirea suprafeței este aproape imposibilă.

”Eu cred că factorul cel mai important este că toată pregătirea de iarnă am făcut-o pe sintetic, la Săftica. Terenul sintetic de la Săftica este un teren normal, nu este un teren de standarde înalte, nici măcar nu are dimensiunile normale.

Am făcut pregătirea pe teren sintetic, iar după patru zile am lăsat ghetele și toți ne-am pus adidași. Jumătatea aveam rupturi, tendinită… După ce am trecut de la terenul sintetic, la un teren moale de iarbă, automat musculatura se schimbă și de asta avem atât de multe accidentări. Asta cred eu! Nu este lipsa de pregătire”, a spus Torje.

Iuliu Mureșan, a dezvăluit că Dinamo ar putea avea o nouă bază sportivă. Administratorul special al lui Dinamo, a mai dezvăluit că noua bază sportivă va găzdui și Academia de Copii și Juniori.

”Da, există, avem un proiect și trebuie să găsim susținerea necesară. Am găsit un teren în Adunații Copăceni pe care putem face acest lucru. E destul de mare. Ajunge pentru o bază. Peste 9 hectare. Săftica nu ajunge, nu este loc de două terenuri la Săftica. E un sintetic pe care nu poți juca partide oficiale.

Proiectul e amplu și ar fi o bază foarte frumoasă. Nici măcar în Săftica nu găsești un asemenea teren. Mai e mult, dar intenția există, s-au făcut demersuri. Dacă nu voi mai fi eu, cei ce sunt la club se vor ocupa.

La Săftica nu este loc. În față sunt clădiri, e un teren sintetic, mai e un teren mare, dar care nu formează două terenuri de fotbal. Este și un litigiu cu Negoiță. Prima parte a terenului este a unei rude de-ale domnului Negoiță. Cealaltă parte este a lui Dinamo. Este o bază bună și la Săftica. S-a făcut o renovare în vară și sunt condiții mai civilizate.

La Adunații Copăceni, proiectul va fi și pentru copii și juniori. Se găsesc soluții. Nu pot să fac o estimare, dar va costa niște milioane de euro.

Sunt discuții cu persoane foarte serioase, care pot face acest lucru și cred că Dinamo va ieși din insolvență mai repede. Trebuie plătită masa credală și să ne asigurăm că cel care vine poate să țină clubul în condiții civilizate și în viitor”, a declarat Iuliu Mureșan.

Dinamo vrea să construiască noua bază sportivă modernă la Adunații Copăceni, pe un teren de peste nouă hectare.

CITESTE SI:

Motivul pentru care Desire Azankpo nu este apt de joc

Dusan Uhrin s-a amuzat când a fost întrebat de cazul ”Bonetti”

Video I Dusan Uhrin, înaintea duelului cu Chindia: ”Asta e situația!”. Ce jucători vor absenta

2 gânduri despre &8222;Dinamo lasă Săftica și planifică construirea unei noi baze sportive&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s