Prima reacție a fostului preparator fizic al lui Dinamo: ”Mi-am asumat decizia”. Care este motivul demisiei

Dinamo are probleme grave de lot în ultima vreme. Accidentările și problemele musculare au măcinat lotul lui Uhrin. Ca un paradox, Cristian Sandu și-a dat demisia din cadrul clubului, unde ocupa funcția de preparator fizic.

Cu toate acestea, Dinamo nu a rămas în criză de idei. Aceștia au ajuns la un acord cu Marius Dima (49 de ani), care a mai lucrat, în trecut.

Fostul preparator fizic al lui Dinamo, Cristian Sandu, a explicat motivele pentru care jucătorii echipei noastre au umplut ”infirmeria” în ultimele luni și de ce a decis să nu mai lucreze în Ștefan cel Mare. Sandu a demisionat de la Dinamo, în urmă cu câteva zile, după mai mult discuții avute cu conducerea clubului, în urma cărora ”nu s-a ajuns la un numitor comun”, după cum chiar acesta a afirmat.

”Cu privire la situația actuală a jucătorilor accidentați de la Dinamo, țin să clarific aceste aspecte în calitate de fost preparator al FC Dinamo și să expun cu adevărat ce s-a întâmplat. Cu câteva zile înainte de începerea campionatului a fost numit antrenor principal Dario Bonetti. Concomitent cu venirea lui am fost contactat și ofertat de către club prin președintele Iuliu Mureșan. Deși știam că urmă să ajung la un club cu anumite probleme la momentul acela, mi-am asumat decizia și am considerat-o că pe o provocare. Mi-am dorit să ajut acest club atât de mare, care este Dinamo, aflat într-o situație delicată.

Condiția fizică a jucătorilor, la startul campionatului, era mult sub standardele și nivelul Ligii 1, pe fondul lipsei de antrenamente, a unui lot neexperimentat, dar mai ales de faptul că la echipa au sosit jucători juniori de la U19 care nu evoluaseră niciodată în primul eșalon. Din păcate carențele condiției fizice și lipsa de experiență a tinerilor jucători și-au spus cuvântul ulterior, iar pentru Dinamo a urmat o perioada cu multe rezultate negative.După opt etape, Dario Bonetti a fost dat afară, iar apoi a fost instalat antrenor Mircea Rednic”, a explicat Cristian Sandu, pe contul personal de Facebook.

Venirea lui Mircea Rednic la echipă nu i-a priit deloc lui Cristian Sandu. ”Puriul” venise cu oamenii lui și avea nevoie de serviciile sale, chiar dacă se afla sub contract. A refuzat să rezilieze înțelegerea cu ”câinii” și a fost trimis să-i pregătească separat pe jucătorii care nu prindeau lotul din diverse motive.

”Tot atunci, președintele clubului Iuliu Mureșan m-a anunțat că a hotărât să îmi rezilieze contratul pe motiv că antrenorul a hotărât să aducă un alt preparator fizic cu care a mai colaborat. Am considerat acest lucru nedrept și am refuzat rezilierea. Apoi mi s-a comunicat să nu mă mai prezint la antrenamente deși eram sub contract. Am refuzat și acest lucru, ajungând la decizia comună de a mă ocupă de antrenamentul jucătorilor care nu prind lotul, în afară programului echipei. Perioada mandatului lui Mircea Rednic a durat până la terminarea anului calendaristic, când a fost demis”, a completat Cristian Sandu.

După plecarea lui Mircea Rednic, haosul a continuat la Dinamo. Chiar dacă îl avea pe Cristian Sandu la îndemână, Flavius Stoican nu a inclus în staff-ul său niciun preparator fizic! Un lucru greu de conceput la o echipă profesionistă de fotbal, fie ea și din România.

”Revenind la situația actuală a jucătorilor care au suferit multe accidentări în ultima perioadă, consider că o mare greșeală pe care a făcut-o conducerea clubului este că în timpul mandatului lui Flavius Stoican, în componența staff-ului, nu a existat niciun preparator fizic. Un lucru anormal pentru un club din prima ligă, mai ales unul de talia lui Dinamo. S-a ratat, astfel, o bună ocazie în care s-ar mai fi putut dezvoltă nivelul de pregătire fizică a jucătorilor pentru a două parte a campionatului. Acest lucru se face în pauză de iarnă.

După reluarea campionatului, echipa a înregistrat o serie de rezultate negative, timp în care s-a putut observa o lipsă acută a pregătirii fizice. Mai mult decât atât, a urmat și un șir lung de accidentări care a redus considerabil validitatea lotului . A venit apoi demisia lui Flavius Stoican, iar conducerea a decis aducerea lui Dusan Uhrin”, a adăugat Cristian Sandu.

După numirea lui Dusan Uhrin Jr., administratorul special al lui Dinamo, Iuliu Mureșan, a dorit să-l coopteze din nou la nivelul primei echipe pe Cristian Sandu, după cinci luni de ”exil”. Cu toate acestea, după mai multe discuții cu acesta, preparatorul fizic a decis că nu-și mai poate continua activitatea la Dinamo.

”Am decis, în urmă primelor antrenamente făcute pe fondul situației accidentărilor multiple, să prezint conducerii o strategie în ceea ce privește pregătirea fizică. Nu am ajuns, însă, la un numitor comun, iar această situație a dus la hotărârea mea de a demisiona. Îmi doresc enorm că echipa să-și atingă obiectivul de a rămâne în prima liga, la fel cum își doresc toți cei care iubesc Dinamo”, a conchis Cristian Sandu.

Un gând despre &8222;Prima reacție a fostului preparator fizic al lui Dinamo: ”Mi-am asumat decizia”. Care este motivul demisiei&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s