Interviu I Mirko Ivanovski, a revenit la antrenamente și ne-a dezvăluit cauzele accidentări, dar și dacă va rămâne la Dinamo și sezonul viitor

Dinamo a obținut un rezultat bun, vineri, 1 aprilie, acasă, contra celor de la Chindia Târgoviște, scor 2-0.

Mirko Ivanovski (32 de ani), unul dintre liderii echipei, s-a accidentat la meciul cu Rapid, de la finalul sezonului regular, atunci când a fost și schimbat. Atacantul, nord-macedonean ne-a acordat un interviu în care ne-a anunțat că astăzi, a început antrenamentele alături de întregul lot dinamovist și că este apt pentru meciul cu FCU Craiova.

Salut Mirko! Cum te simte după accidentare?

Salut!!! Mă simt bine, astăzi am făcut primul antrenament cu echipa și e totul ok, sper să fie totul ok și să joc câteva minute vineri.

În derby-ul cu Rapid, ai acuzat dureri la gambă. Care a fost diagnosticul medicilor, după analizele făcute?

Da, la sprint am simțit că am făcut ceva ruptură, ziua următore am făcut ecografie și aveam ruptură destul de serioasă la gambă. După două săptămâni, am greșit și am intrat la antrenament și iar am făcut o nouă ruptura la aceiași gambă, dar mulțumesc lui Dumnezeu, acuma totul este bine!

Îți simțim lipsa! Când te vom revedea în teren?

Mi-e dor de fotbal și mie, după o lună în afara terenului. Sper ca totul să fie bine la antrenamente în această săptămână și să pot juca câteva minute, sau mai multe, în meciul cu FCU Craiova. Vedem, trebuie să vorbesc și cu Mister (n.r. Dusan Uhrin Jr.).

Dusan Uhrin, este cunoscut ca un tehnician riguros. Tu cum îl vezi?

Mister (n.r. Dusan Uhrin Jr.) e un antrenor muncitor! La antrenamente vrea să fie disciplină, concentrare și agresivitate. Cunosc mentalitatea din Cehia (am jucat la Slavia Praga) și pentru mine e ușor și normal să mă adaptez fără probleme.

Revenind la domnul Uhrin, cum vezi schimbarea de antrenor și cum vezi șansele lui Dinamo după victoria cu Chindia?

Fiecare antrenor are o strategie diferită și vede diferit jocul. Avem o nouă tactică, facem diferite antrenamente. Mister, Uhrin știe ce poate echipa și asta cere de la noi.

Șansele sunt acuma puțin mai mare, dar nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare, după un meci câștigat. Dacă următoarele 3-4 meciuri nu câștigăm, înseamnă că nu am făcut nimic. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să fim pregătiți la fiecare meci și să câștigăm.

Eu sper să ne salvăm și fără meciul de baraj, dar va fi greu. Șanse sunt și matematic se poate. Noi vom face totul pentru a ne salva direct. Repet că va fii greu dar trebuie să credem!

Cu care dintre cei 5 antrenori din acest sezon te-ai înțeles cel mai bine?

M-am înțeles bine cu toți antrenorii. Toți m-au introdus în primul 11, asta înseamnă că fac o treabă bună în teren.

Cu Flavius (n.r. Flavius Stoican) am comunicat mai mult. Pentru că este un caracter senzațional și noi doi ne cunosc mai bine. Pentru că el m-a vrut de 2 ori la Dinamo.

Dar și cu domnul Uhrin, chiar dacă am făcut un singur antrenament. Cu el vorbesc aceeași limbă!

Dacă tot am adus discuția despre colaborare, îți este greu să lucrezi cu Iuliu Mureșan și cu Răzvan Zăvăleanu?

Nu îmi e greu să lucrez, cu domnul Mureșan. Am lucrat și la CFR cu dânsul. Este un om foarte bun și nu am întâlnit în fotbal un om ca el.

Cu domnul Zăvăleanu, nu ne întâlnim foarte des. Doar la meciuri câteva minute, dar am o relație bună și cu dânsul.

S-a vorbit de lipsa unui preparator, în timp ce Gabriel Torje a acuzat sinteticul de la Săftica. Este posibil ca una dintre aceste lucruri să îți fi cauzat accidentarea? Care este adevărul din punctul tău de vedere?

Eu cred și sunt convins că nu este din cauza preparatorului fizic. Este din cauza condițiilor avute atunci în iarnă.

Am făcut antrenamente pe sintetic, care toata lumea știe ca e cel mai rău pentru un fotbalist.

Am vorbit și cu domnul Mureșan și cu Flavius și le-am zis din experiență, dacă facem mereu aici o lună sau mai multe, după vom avea multe accidentari.

Dar din pacăte așa a fost situația atunci la club. Nu puteam să mergem undeva în cantonament, și acuma se vede.

Au fost multe accidentări în echipă și adăugat cu ghinionul nostru din totul sezon. Dar acum ne revenim cu toții și să ne pregătim bine pentru meciurile următoare și vom salva Dinamo!

Avem posibilitatea să nu mai jucăm barajul de promovare/menținere în Liga 1. Dacă Dinamo se salvează, rămâi și de la vară la echipă?

Am contract valabil până la finalul lunii Iunie și, Doamne ajută să salvăm Dinamo! După vedem! Încă nu am vorbit cu nimeni din club, nu e timpul acuma, dar eu cred și sper dacă e totul bine la sfârșit să rămân la Dinamo.

Vreau să rămân! Îmi place foarte mult aici la Dinamo!

O întâmplare fericită din carieră?

Debutul meu la echipa națională și golul de debut. Acestea rămân pentru mine cele mai fericite momente. Dar cel mai special este acela când am cântat imnul național și chiar am început să plâng de emoții.

7 gânduri despre &8222;Interviu I Mirko Ivanovski, a revenit la antrenamente și ne-a dezvăluit cauzele accidentări, dar și dacă va rămâne la Dinamo și sezonul viitor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s