Probleme de sănătate pentru Constantin Eftimescu

Ultimul președinte al Consiliului de Administrație al clubului Dinamo, Constantin Eftimescu, din păcate are probleme de sănătate.

Eftimescu, a fost internat, sâmbătă seara, la Spitalul Elias din București. Din informațiile FANATIK starea fostului fotbalist și conducător al ”câinilor” este destul de gravă. Cel alintat de cunoscuți și fani ”Bigică” suferă de insuficiență respiratorie acută.

Constantin Eftimescu a fost președintele Consiliului de Administrație al clubul Dinamo în cea mai grea perioadă din istorie, de după fuga din țară a finanțatorilor spanioli conduși de Pablo Cortacero. În vara anului trecut, când Dinamo a intrat în insolvență, ”Bigică” Eftimescu a predat clubul administratorului judiciar și administratorului special Iuliu Mureșan.

Constantin Eftimescu a acceptat practic să fie președinte în cel mai greu moment posibil, atunci când era amenințat în fiecare săptămână de Pablo Cortacero cu procese penale, dar cu toate acestea, din dragoste pentru Dinamo, a acceptat riscurile.

Constantin Eftimescu s-a retras în luna august a anului trecut din postul de organizator de competiții, înainte de partida cu Mioveni din Ștefan cel Mare, când a fost organizată o scurtă ceremonie. Însă chiar și după retragere, acesta a fost prezent la toate meciurile lui Dinamo.

Peste două luni, pe 15 iunie, Constantin Eftimescu va împlini 70 de ani. Este un produs 100% al centrului de copii și juniori al clubului Dinamo. A fost portar și a disputat primul meci în tricoul câinilor pe 15 octombrie 1972, la vârsta de 20 de ani, în victoria cu 1-0 în fața formației Steagul Roșu Brașov.

A adunat 90 de meciuri în Divizia A și a făcut parte din cea mai grandioasă campanie europeană a lui Dinamo, în sezonul 1983/1984 când roș-albii ajungeau în semifinalele Cupei Campionilor Europeni, eliminând, între altele, pe deținătoarea trofeului Hamburger SV.

În carieră a cucerit nu mai puțin de 7 trofee, din care cinci titluri de campion (1973, 1977, 1982, 1983, 1984), și de două ori Cupa României (1982, 1984).

”La Dinamo am apărat doar cu 12. Eu sunt 12, că să mai și glumim puțin! Nu prea am fost eu în centrul atenției. Numele meu apărea doar la caseta meciului sau la vreo intervenție de excepție. Poate și din acest motiv nu gășiți foarte multe articole în presă. Cronicile erau pentru fotbaliști…Știți cum se spune, portarii sunt altfel.

Așa am crescut, cu mentalitatea să închidem poartă, să ne ajutăm unul pe altul, titular sau rezervă. Noi, portarii, eram că frații, pentru noi echipa a fost întotdeauna mai importantă decât un reflex bun, un penalty apărat sau o greșeală copilărească”, spunea Eftimescu intr-un interviu pentru FC Dinamo.

82 de meciuri a adunat Constantin Eftimescu la Dinamo în prima divizie a fotbalului românesc în două perioade: 1971-1973 și 1976-1984. A debutat în tricoul alb-roșu pe 15 octombrie 1972 în meciul Dinamo vs Steagul Roșu, scor 1-0 pe stadionul din Ștefan cel Mare.

7 trofee a câștigat Constantin Eftimescu la Dinamo. A cucerit titlul de campion al României (1973, 1977, 1982, 1983, 1984), Cupa României (1982, 1984) și a participat la cea mai importantă performanță a echipei din Ștefan cel Mare în cupele europene, semifinalele Cupei Campionilor Europeni în 1984.

3 partide în cupele europene a apărat Constantin Eftimescu pentru echipa din Ștefan cel Mare. A jucat în dubla manșă cu ciprioții de la Alki Larnaca, în turul I al Cupei UEFA (1979), și în partida de la București cu Kuusysi Lahti, din primul tur al Cupei Campionilor Europeni (1983).

Pregătită de regretatul Dumitru Nicolae Nicușor (antrenor principal) și Cornel Dinu (antrenor secund), cea mai bună echipă din istoria clubului avea să se oprească în semifinalele Cupei Campionilor Europeni după ce a trecut de campioana Finlandei (Kuusysi Lahti), deținătorea trofeului și campioană în Germania (Hamburger SV) și campioana Uniunii Sovietice (Dinamo Minsk).

6 este numărul echipelor la care Constantin Eftimescu a evoluat în carieră: Dinamo București (1971-1973 și 1976-1984), Dinamo Slatina (1973-1976), Victoria București (1984-1986), Delta Dinamo Tulcea (1986-1987), CS Târgoviște (1987-1988) și Chimia Rm. Vâlcea (1988-1989).

CITESTE SI:

Ionel Dănciulescu critică nou proiect pus la cale de oficialii lui Dinamo: ”Nu concep așa ceva”

Dinamo scapă de o mare cheltuială! Tribunalul a decis: Are de luat…

Video I Scandal de rasism între Steliano Filip și Sidibe

2 gânduri despre &8222;Probleme de sănătate pentru Constantin Eftimescu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s