Dinamo a început procesul de rebranduire! Suporterii se vor implica în mod direct

Dinamo a reacţionat după ce a fost notificată de firma lui Nicolae Badea, pentru folosirea în scop comercial numelui şi a siglei. Conducerea clubului a anunţat că va începe o campanie de rebranding.

Dinamo a emis azi un comunicat în care a explicat ce se va întâmpla cu logo-ul.

După modelul lui Juventus, care şi-a schimbat de mai multe ori sigla de-a lungul istoriei clubului, suporterii vor să reinventeze Dinamo şi să creeze o nouă siglă pentru echipă.

Aşadar la Dinamo a început un proces de rebranduire la care suporterii echipei se vor implica în mod direct.

„Pe modelul marilor echipe ale fotbalului european (Juventus sau Manchester City, spre exemplu), Dinamo Bucureşti are nevoie de o imagine nouă, astfel că, începând de astăzi, clubul nostru porneşte o campanie de rebranding.

Din sezonul următor, clubul va avea un nou logo, ales prin implicarea în acest proiect a fanilor dinamovişti din ţară şi din străinătate, a fostelor glorii şi, bineînţeles, a suporterilor înscrişi în Programul „Doar Dinamo Bucureşti” (DDB).

În perioada 20 aprilie 2022 – 5 mai 2022 vor fi concepute modele atât de agenţiile partenere Dinamo Bucureşti, dar şi de cei mai talentaţi suporteri participanţi la acest proces de rebranding.

Noul logo va conţine culorile Dinamo Bucureşti (roşu-alb), identitatea vizuală a clubului (D, Dinamo, Dinamo 1948) şi elemente de legătură cu istoria din 1948 până astăzi.

Propunerile pot fi făcute în creion sau în programe specifice (Phostoshop, Illustrator, Corel, etc). Ele vor fi preluate brut şi vor fi prelucrate de agenţiile partenere într-o versiune finală sau pot veni direct stilizate.

Vor merge în faza a doua cele mai interesante 5 modele propuse. Acestea vor fi alese de trei comisii, formate din fostele glorii ale clubului, reprezentanţii DDB şi echipa de marketing a clubului.

În faza a 2-a vor exista 5 comisii de vot şi cel mai votat logo va fi ales câştigător.

Prima comisie de vot va fi a suporterilor. Cele 5 logo-uri vor fi votate timp de 4 zile pe pagina oficială de Facebook a clubului, ele urmând să primească puncte de la 1 la 5, în funcţie de rezultat: poziţia 1 (5 puncte), poziţia 2 (4 puncte), poziţia 3 (3 puncte), poziţia 4 (2 puncte), poziţia 5 (1 punct).

A doua comisie de vot va fi din cadrul DDB, unul dintre acţionarii clubului nostru. Modul de punctaj va fi acelaşi ca la prima comisie. A treia comisie va fi formată din legendele clubului. Foştii mari jucători şi antrenori care au scris istoria clubului vor vota cele 5 propuneri şi punctajul va fi acelaşi ca la prima comisie.

A patra comisie va fi formată din cei mai importanţi jucători din lotul actual şi din o parte din antrenorii de la grupele de juniori ale clubului. Acelaşi punctaj. A cincea comisie va fi formată din reprezentanţii de marketing ai clubului. Modul de punctaj va fi acelaşi, ca la prima comisie.

Punctajele vor fi publicate într-un comunicat oficial, împreună cu noul logo ales câştigător pe 14 mai 2022, de ziua clubului, când Dinamo Bucureşti va împlini 74 de ani.

Dacă oricare din cele 5 logo-uri ajunse în faza finală provine din rândul fanilor noştri, cei mai inspiraţi suporteri vor primi un abonament la meciurile jucate de Dinamo pe teren propriu pe toată perioada în care sigla va fi oficială la club şi, de asemenea, un tricou de joc în fiecare sezon, timp de 10 ani.

Noul logo va deveni oficial începând cu sezonul 2022-2023, urmând a fi prezent pe toate echipamentele de joc ale echipei noastre, dar şi pe produsele oficiale în magazinul online şi în magazinul de prezentare al clubului”, se arată în comunicatul lui Dinamo.

Nicolae Badea îi cere despăgubiri de un milion de euro lui Dinamo

Firma lui Badea are drept exclusiv pentru folosirea numelui şi a siglei. Acum cere să i se plătească de urgenţă un milion de euro, în condiţiile în care echipa din Liga 1 are mari probleme financiare.

“În cazul în care nu veţi înţelege să vă conformaţi celor solicitate, vom depune toate eforturile pentru a obţine respectarea drepturilor noastre, restabilirea ordinii garantate prin norma imperativă a legii, recunoaşterea drepturilor exclusive şi sancţionarea persoanelor care se fac vinovate de astfel de fapte.

Mai mult, înţelegem să ne cuantificăm prejudiciul suferit, la acest moment, separat de faptele ulterioare ale societăţii dumneavoastră la suma de 1.000.000 de euro”, se anunţă în notificare.

3 gânduri despre &8222;Dinamo a început procesul de rebranduire! Suporterii se vor implica în mod direct&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s