Război în Ucraina | David Popovici, mărturii din iadul produs de invadarea Ucrainei

David Popovici (17 ani) după ce în urmă cu o lună a surprins pe toată lumea cu un anunț pe rețelele sociale legat de ajutorul pe care îl poate oferi sportivilor ucrainieni care fug din calea războiului, revelația natației dinamoviste a trecut la treabă.

Împreună cu Federația Română de Natației și Pentatlon Modern, David, care s-a clasat pe locul 4 în finala probei de 200 m liber la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, a ajutat câțiva sportivi din țara vecină.

”Am reușit să le oferim unor sportivi din Ucraina abonamente la sală, suplimente și tot ce ține de activitatea sportivă pe care noi o cunoaștem la noi în țară și de care ei au fost rupți brusc.

Aș vrea să mulțumesc celor de la Federația Română de Natație și celor de la Pentatlon Modern, pentru că au ajutat la gestionarea organizării a tot ce se află în spatele mișcării acesteia”, a spus David Popovici, pentru Sports Net.

David s-a implicat în acest proiect și pentru că are mulți prieteni în Ucraina cu care ține legătura permanent.

”Am vorbit cu ei și îmi spuneau că e rău, că e ca un iad acolo și că vor să plece cât mai repede! Fiecare pleacă unde apucă și unde crede că îi este mai bine”, a mai spus Popovici.

Adrian Rădulescu, cel care îl pregătește pe David de la 9 ani, nu este surprins de actele de caritate ale sportivului său.

”E în obiceiul lui să ajute și cred că dacă noi am fi fost în situația lor, ne-am fi dorit aceeași reacție din partea sportivilor din Ucraina.

David dispune de popularitate și ar fi beneficiat de ajutorul unei alte țări în ceea ce privește pregătirea.

Acesta este și motivul pentru care vrea să se folosească de numele lui pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie”, a spus Adrian Rădulescu, pentru aceeași sursă.

CITESTE SI:

Cornel Dinu: ”Mioveniul a scos la vedere haosul conducerii”. Ce spune despre șansele lui Dinamo la baraj

Alegeri anticipate la LPF! S-a anunțat data la care vor avea loc

Oficial I Dinamo își schimbă denumirea și sigla! Anunțul lui Mureșan

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s