Video I Ovidiu Sabău, emoționat la revenirea în vestiarul lui Dinamo!

La împlinirea a 74 de ani, clubul Dinamo a anunțat oficial că stadionul actual va fi demolat, iar în locul lui va fi construit altul ultramodern.

Printre legendele invitate la evenimentul comemorativ, s-a aflat și Ioan Ovidiu Sabău, care a vorbit despre perioada sa la Dinamo.

Fostul internațional român a descris atmosfera din vestiar, cea de pe vremea când activa ca jucător la Dinamo. Momentul a fost unul plin de emoții și nostalgie.

„Acolo era locul meu, dacă ne uităm la teren, e mijlocaş dreapta. Nu mai ţin minte locul. E prima dată când revin în acest vestiar, după 1990, de când am plecat de aici.

Nu am mai fost în vestiarul ăsta de atunci, am nişte emoţii! Chiar vorbeam cu Mateuț, e incredibil câte momente frumoase am avut în vestiarul ăsta. Au fost mai multe petreceri, mai multă bucurie am avut în acea perioadă.

Toți știu, echipa era extaordinară, cu oameni valoroși, un grup extraordinar, jucători cu multă experiență, cu multe jocuri la națională, mulți tineri. Era acea concurență între noi, una foarte constructivă, din care Lucescu a scos maxim”, a spus, cu nostalgie, Sabău.

Chiar dacă îl leagă o mulțime de amintiri de stadionul Dinamo, Sabău nu regretă că arena se va demola.

„Sunt nişte lucruri extraordinare care s-au întâmplat pe acest stadion, e un club care m-a pregătit pentru marea performanţă. Sunt mândru că am trăit momente extraordinare pe acest stadion, dar mă și bucur că se va demola și se va face altul, aveam nevoie.

Cred că, încet-încet acest club se va reorganiza și va redeveni un club puternic în țară și la nvel internațional. Sper să nu retrogradeze, dar cred că cel mai important este reconstrucția stadionului, apoi a echipei.

De asta e nevoie să atragi publicul, un stadion. Dinamo însemnă acasă. Echipa mea de suflet e U Cluj, acolo m-am format ca junior, dar acest club m-a pregătit pentru marea performanță, să pot să joc la cel mai mare nivel și să obțin ce am obținut”, a explicat Sabău.

Stadionul Dinamo, o prioritate! 

Mircea Lucescu a anunțat că se va întoarce la Dinamo atunci când noua arenă din Ștefan cel Mare va fi inaugurată. ”Il Luce”, actualul antrenor al lui Dinamo Kiev, a specificat că va reveni la Dinamo ca sfătuitor.

”Vă promit că mă întorc şi vom avea şi echipă dacă vom avea stadion. Vă mulţumesc încă o dată şi vă mulţumesc şi pentru toate stadioanele pe care le-aţi făcut în România”, a spus Mircea Lucescu la festivitate.

”Am revenit pe Dinamo într-un moment extraordinar pe care mi-l doream de mult, construirea unui nou stadion. Am spus că nu mă întorc la Dinamo până nu văd un stadion nou aşa cum trebuie să aibă un club cum este Dinamo, cu asemenea performanţă internaţională de-a lungul anilor. Sunt 32 de ani de când eu nu am mai fost pe acest stadion, în afară de faptul că am fost de două ori cu Rapid ca adversar al lui Dinamo.

Inima mea, sufletul meu, rămân legate de Dinamo, de acest stadion care mi-a adus atâtea satisfacţii mie şi suporterilor noştri. Îmi doresc din tot sufletul ca acele vremuri să revină şi un pas este construirea unui nou stadion. Pentru că asta va însemna foarte mult în performanţele ulterioare ale acestui club. Voi fi alături de cei care vor face tot pentru a readuce în prim plan istoria clubului Dinamo”, a spus Mircea Lucescu.

  • Noul stadion Dinamo va avea aproximativ 25.000 de locuri și ar urma să fie finalizat în 2024

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a înmânat documentaţia necesară ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila Cseke, care ar urma să înceapă lucrările de reconstrucţie prin Compania Naţională de Investiţii.

Lucian Bode a exclus posibilitatea tergiversării lucrărilor, precizând că nu mai există probleme de ordin juridic.

“Avem o mare responsabilitate faţă de generaţiile viitoare şi anume să oferim tinerilor sportivi posibilitatea să se afirme în condiţii optime. Cred cu toată tăria că noua generaţie are capacitatea de a consolida valorile naţionale, inclusiv tradiţia sportivă.

În egală măsură suntem datori să le insuflăm tinerelor generaţii valori solide care stau la baza succesului, muncă susţinută, seriozitate, ambiţie şi, îndrăznesc să spun, patriotism.

A picat proiectul la un moment dat pentru că se dorea pe alt a amplasament, a picat pentru că era un dosar penal deschis la DNA, a picat pentru că era un proces în instanţă, dar acum toate aceste lucruri nu mai există. Estimăm că în 2024 noul stadion cu capacitatea de aproximativ 25.000 de locuri să fie gata”, a spus Lucian Bode.

Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, a declarat că pentru CNI va fi o prioritate reconstrucţia stadionului Dinamo.

Stadionul Dinamo va fi prevăzut cu 10 săli sportive, dintre care două multifuncţionale.

“După Târgu Jiu şi Craiova, anul trecut am predat stadionul Arcul de Triumf şi Steaua, anul acesta am predat stadionul Rapid. Fiţi siguri că stadionul Dinamo se face din acest moment, se construieşte, şi va fi o prioritate a Ministerului Dezvoltării care are un mandat ferm pentru acest lucru iar Guvernul va susţine din punct de vedere financiar această investiţie”, a declarat Attila Cseke.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s