Dusan Uhrin, contestat după primul meci din baraj: ”Trebuie să fii mai pragmatic”

Dinamo a fost învinsă, sâmbătă seară, în deplasare, cu scorul de 2-0, de echipa Universitatea Cluj, în prima manşă a barajului de menţinere/promovare în Liga 1. Remacle și Boiciuc au fost marcatorii ”Șepcilor Roșii”.

Dusan Uhrin a venit să salveze Dinamo, dar misiunea sa este tot mai grea. Eșecul de la Cluj lasă echipa noastră într-o situație critică, iar singura soluție este ca Dinamo să întoarcă rezultatul în manșa a doua a barajului și să evite o rușine istorică: retrogradarea, în premieră, a clubului nostru de fotbal.

Tehnicianul ceh, nu a scăpat fără să fie criticat, după eșecul din Ardeal. Printre contestatari se numără și Cristi Pulhac (37 de ani), campion cu Dinamo în 2002 și 2007, care l-a criticat pe Dusan Uhrin Jr.

„Problemele sunt de foarte mult timp. Aseara a fost finalul, bomboana de pe colivă. În ultimii ani, Dinamo a scăpat ca prin urechile acului, ba cu pandemia, ba cu nocturna. Anul acesta, am mai avut o șansă, s-au retras două echipe în timpul campionatului, n-au mai existat. Dinamo a avut șansă să nu retrogradeze direct.

Din punctul meu de vedere, haideți să vorbim și de antrenor. Mi s-a părut un duel al antrenorilor câștigat de Lincar. Eu am spus că îmi e frică de “U” Cluj, îl cunosc pe Lincar. Echipa e mult mai închegată. Dinamo se duce să atace la “U Cluj”? Când tu ai trei ocazii în șapte meciuri și zece pase legate. Trebuie să fii mai pragmatic. La 1-0, aștepți, e presiunea și de partea lor. În plus, mai ai meciul de acasă.

Dacă era 3-0, 4-0, nu se supăra nimeni. Nu spun că nu pot întoarce rezultatul, dar e foarte greu, în condițiile actuale. Cred că Rednic era mai potrivit pentru acest baraj, reușea să-l contracareze pe Lincar. Înlăturarea lui Mircea Rednic a fost o mare eroare”, a spus Cristi Pulhac la Digi Sport Matinal.

Și Andrei Cristea (38 de ani), câștigător al Supercupei României cu Dinamo în 2012, consideră că Dusan Uhrin Jr n-a adus niciun progres în jocul “câinilor roșii”.

„Presiunea foarte mare este pe un club uriaș cum este Dinamo. Jucătorii vin după un an foarte greu, epuizant din punct de vedere mental. Dar nu e nicio scuză pentru ca Dinamo să se prezinte în situația în care s-a prezentat.

Mi s-a părut că, odată cu venirea lui Uhrin, nu am văzut nicio schimbare, nici ca atitudine, nici ca rezultate. Au avut niște victorii cu Gaz Metan și Clinceni. Dar este dificil să schimbi o echipă când ajungi în martie.

Din punct de vedere mental, e un lot care este blocat. Greul la Dinamo abia săptămâna asta începe. Când aduci 60 de jucători în doi ani, e greu să faci o echipă”, a spus Andrei Cristea în cadrul aceleași emisiuni.

Dusan Uhrin, dezamăgit după eșecul cu U Cluj: ”Trebuie să încercăm să revenim”

La finalul meciului cu U Cluj, antrenorul lui Dinamo s-a arătat dezamăgit atât de rezultat, cât și de atitudinea jucătorilor, însă a declarat că speră ca echipa sa să întoarcă soarta barajului în manșa secundă. Tehnicianul a scos în evidență faptul că fotbaliștilor săi le-a lipsit agresivitatea.

”Nu am început jocul cu agresivitate, nu e un rezultat prea bun. A doua repriză am început să jucăm mai bine, dar nu am înscris, era important să dăm gol. Mai avem 90 de minute să întoarcem rezultatul și sper să dăm maximum la retur. A fost un discurs dur (n.r.- în vestiar, la pauză), am început bine repriza a doua, dar nu am reușit să înscriem.

E 0-2, mai avem un meci acasă. Două bare nu ajung. A fost greu pentru că U Cluj a jucat bine, acum trebuie să încercăm să revenim. Jucătorii vorbesc între ei, dar trebuie să demonstreze pe teren. Atmosfera a fost superbă, dar am fost concentrat la meci. Cu siguranță, agresivitatea (n.r.- ce trebuie să schimbe Dinamo la retur), a declarat Dusan Uhrin.

Returul dintre Dinamo și U Cluj, va avea loc în data de 29 mai, pe stadionul Dinamo.

CITESTE SI:

Cornel Dinu, remarcă un dinamovist după eșecul cu U Cluj

Florin Prunea strigă adunarea după eșecul din Ardeal: ”Le spun asta fanilor!”

Alexandru Răuță: ”La greu se văd caracterele”

3 gânduri despre &8222;Dusan Uhrin, contestat după primul meci din baraj: ”Trebuie să fii mai pragmatic”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s