Video I Bufonii și-au făcut spectacolul în Ștefan cel Mare!

Datorită unor angajați care nu și-au făcut datoria, Dinamo a pierdut barajul cu Universitatea Cluj, scor general 1-3, după 0-2 în tur şi scor 1-1 în retur.

După 74 de ani plini de glorie, dinamoviştii vor evolua în eșalonul secund pentru prima dată de la înfiinţarea clubului, în 1948.

Șutul mijlocașului ofensiv, Tescan din minutul 17, a tăiat din speranțele suporterilor. Cu mingea înțepând transversala, a fost alimentat și de plasamentul prost al lui Eșanu. Cuplul Eșanu-Tescan fusese protagonist și în meciul de la Cluj, unde portarul dinamovist atentase la integritatea corporală a adversarului, provocând atunci primul gol al lui „U”. Specialist la încasat goluri de la mare distanță, Eșanu și-a pus echipa în inferioritate la puțin timp după trecerea primului sfert de oră din meci.

Dinamo a răspuns după numai două minute, când mingea a circulat rapid pe traseul Irobiso-Matei-Vlad Morar, ultimul finalizând pentru un 1-1 care relansa meciul. Oamenii antrenați de Uhrin confirmă dispunerea ofensivă 4-4-2 printr-o atitudine care destabilizează constant apărarea cu Florin Ilie și Denis Ispas în centru. Pe dreapta atacului gazdelor, Dobrescu este depășit în majoritatea situațiilor de Geani Crețu, problema apărând, în schimb, la centrare, inevitabil ori prea scurtă, ori prea lungă, ori prea înaltă, ori prea joasă.

În celălalt flanc, Torje este și el activ, lăsând în seama lui Andrei Radu sarcinile defensive. Același Andrei Radu scapă singur spre poarta lui Gorcea (34), dar irosește o situație cum nu se mai ivește până la pauză. După un debut curajos, dublat și de un gol venit de nicăieri, clujenii și-au însușit postura de echipă care urmează să se apere. Remarcabil la Cluj, Ioan Filip a fost aproape invizibil primele 45 de minute.

Iar atunci când nu îți funcționează închizătorul se cheamă că atacurile adverse au un baraj în minus. Nu strălucește nici Remacle, marcator acum o săptămână, în vreme ce Boiciuc, autorul golul doi în tur, este izolat între Carp și Aloe.

După pauză, intervine precipitarea, iese la suprafață lipsa de valoare a celor tineri și rutina celor vârstnici. Sunt spații mari în apărarea lui Dinamo, inutil de explicat de ce, dar demarcările lui Boiciuc sunt aproape comice. În replică la randamentul modest al lui Ioan Filip, nici omologul pe post din tabăra dinamovistă, Pierret, nu strălucește.

Spre deosebire de Eșanu, Gorcea se opune șutului cu efect al lui Cosmin Matei (58). Este singura ocazie în primul sfert de oră al părții secunde a meciului și există un mic semn de întrebare la intervenția lui Florin Ilie la Irobiso. Arbitrul nu acordă însă nimic. Meciul nu are calitate tehnică, are în schimb ritm de meci de old boys.

Intrările lui Ivanovschi și Ahmed Bani în locul lui Morar și Crețu nu împrospătează peisajul, iar faptul că Clujul nu poate lega mai mult de două, trei pase subliniază și mai tare neputința lui Dinamo.

Lovitura de cap a lui Ivanovski (81) pe lângă poartă, urmată de șutul respins de Gorcea (83) induc impresia că timpul s-ar putea dilata pentru Dinamo. Nu se dilată, se comprimă, Torje bâlbâie un șut de la 6 metri de poartă (87), suporterii fac rime cu dineu-matineu, umorul nu moare niciodată.

6 gânduri despre &8222;Video I Bufonii și-au făcut spectacolul în Ștefan cel Mare!&8221;

  1. Poate acum sa va vina mintea la cap și sa lăsați dinamovisti pur sânge sa o aducă pe Dinamo unde ai este locul……
    Mii de suporteri au plins în minutul 90 ……
    Sa dea Dumnezeu sa revină Dinamo în prima liga cu stadion nou și cu conducere xapabila de Dinamo
    Nea Mircea Lucescu , Danciu , nea Ando ……ei și toți ceilalți câini adevărați pot readuce Dinamo acolo unde-i este locul

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s