Prima reacție a lui Zăvăleanu, după retrogradarea lui Dinamo

Dinamo nu a reușit „minunea” de a întoarce acel 0-2 din turul barajului cu „U” Cluj și a retrogradat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, după 1-1 în Ștefan cel Mare cu „șepcile roșii”, care au promovat.

La finalul partidei, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a oferit mai multe explicații, după retrogradarea echipei noastre și a menționat astfel o sursă de finanțare care dispare pentru Dinamo după retrogradarea în liga secundă. Este vorba despre banii din drepturile TV. Care au o valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro/sezon chiar și pentru o formație aflată în ultima treime a clasamentului. Așa cum a fost Dinamo.

Lucrurile sunt însă și mai complicate. Fiind vorba despre o echipă de ligă secundă, dar și de un lot fără nume deosebite, și veniturile din vânzarea jucătorilor vor scădea.

”Ne cerem scuze în fața suporterilor, trebuie să ne uităm ce vom face de mâine.

E o dezamăgire extremă si mă gândesc în primul rând că e important să vedem ce se intamplă de mâine. Dincolo de rezultatul sportiv, fără finanțare această echipă nu poate ieși din insolvență. Acum se strâng putin termenele, că nu mai avem banii din drepturi, dar rămânem în același loc și căutăm finanțator.

Oameni sunt care încă ajută clubul cu bani, de mâine o să vedem ce e e de facut. Desi era o perspectiva Liga a doua, nu ne gândeam că se va putea ajunge în situatia asta dramatica. (S a luat in calcul desfiintarea?) Nici vorbă, așa cum echipa a fost ajutată până în acest moment va fi și în continuare, e drept că mult mai greu.

Nu stiu dacă DDB va mai fi ajutată cu bani. Suporterii sunt suporterii lui Dinamo în orice ligă ar fi. E adevărat că investitorii nu s-au prea înghesuit, dar sper ca odată ce va fi depășit momentul, oamenii să realizeze că poate fi un moment zero si echipa să fie ajutată. La discuțiile avute cu suporterii, nimeni nu a amenințat pe nimeni”, a spus Răzvan Zăvăleanu.

Răzvan Zăvăleanu nu a putut să lămurească viitorul jucătorilor din Ștefan cel Mare. Dinamo va trebui să se reorganizeze total și va avea nevoie de un lot de jucători cu care va ataca promovarea. Mare parte din fotbaliști nu vor mai continua, cu siguranță, la echipă. Nici soarta antrenorului Dusan Uhrin nu este lămurită.

”Câți jucători mai rămân? Noi aveam clauze de prelungire pentru Liga 1. In primul rând e vorba de costurile necesare pentru a-i păstra. Să vedem ce jucători mai vor să rămână pentru a spăla această rușine. Cu Dușan Uhrin încă nu am vorbit. De mâine o să vedem. Planul de reorganizare se va modifica, dar e prematur sa vorbim azi”, a mai spus Zăvăleanu.

CITESTE SI:

Video I Reacția lui Dusan Uhrin, după cea mai neagră zi din istoria lui Dinamo: ”Sunt primul care îşi asumă”

Andrei Cristea, dezamăgit de contraperformanța din returul cu U Cluj: „Nu mă gândeam”

Video I Bufonii și-au făcut spectacolul în Ștefan cel Mare!

3 gânduri despre &8222;Prima reacție a lui Zăvăleanu, după retrogradarea lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s