Ionuţ Negoiţă, primele declaraţii după retrogradarea lui Dinamo: ”Când îi pui să facă lucruri, nici nu vor şi nici nu sunt în stare”

Dinamo a retrogradat în liga secundă pentru prima dată de la înființare, după ce a pierdut lamentabil barajul cu Universitatea Cluj, fără să câștige vreuna dintre manșe (1-1 duminică, 0-2 în tur).

Foști jucători emblematici au avut reacții extrem de dure și i-au criticat pe șefii lui Dinamo din ultimele două decenii, fiind considerați vinovați pentru situația actuală a clubului.

Considerat unul dintre principalii vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns Dinamo, Ionuţ Negoiţă, fost acţionar majoritar la Dinamo, a comentat retrogradarea echipei noastre.

”Călăul lui Dinamo”, așa cum este poreclit Negoiță, spune că situaţia clubului era mult mai bună în perioada sa şi susţine că Dinamo ar fi ajuns la desfiinţare dacă el n-ar fi intervenit. Acest personaj, a fost cel care i-a cedat clubul lui Pablo Cortacer, în vara anului 2020. Din acel moment, situaţia financiară a lui Dinamo – care nici atunci nu era foarte strălucită – a devenit dezastruoasă.

Omul de afaceri spaniol a promis investiţii masive şi a adus jucători plătiţi cu salarii foarte mari, dar nu s-a ţinut de cuvânt şi clubul a adunat datorii uriaşe.

Dinamo a fost nevoită astfel să intre din nou în insolvenţă şi situaţia financiară şi-a pus amprenta şi pe rezultate. La finalul acestui sezon, Dinamo a retrogradat în Liga 2 pentru prima dată în istoria sa.

”Evident că am văzut ambele meciuri, tur-retur, mi-a părut şi îmi pare foarte rău. Chiar mă gândeam că, dacă nu interveneam eu, automat se declanşa insolvenţa şi nu ştiu ce s-ar fi întâmplat, mă refer la momentul în care eu am preluat Dinamo, într-o situaţie foarte complicată. Cel mai probabil, se întâmpla cum s-a întâmplat cu Rapidul.

Foarte mulţi vorbesc, mulţi dintre ei dau sfaturi, alţii sau aceeaşi critică şi se mulţumesc cu a ieşi la televizor şi a spune lucruri. Când îi pui să facă lucruri, nici nu vor şi mulţi dintre ei nici nu sunt în stare.

Eu am lăsat clubul, din ce-mi aduc aminte, cu o datorie sub trei milioane de euro, dintre care aproape jumătate din zona noastră, unde se putea discuta”, a declarat Ionuţ Negoiţă pentru știrile PRO TV.

Replici dure între Marica și Negoiță

Fost jucător la Dinamo, Ciprian Marica (36 ani) îl acuză pe Ionuț Negoiță (48 ani) că i-a încredințat clubul lui Pablo Cortacero, fără a se interesa de potența financiară a spaniolului.

”Pentru mine, dânsul (n.r. Ionuț Negoiță) e principalul vinovat. Datorită ție a ajuns echipa pe mâna unora care nu aveau nicio treabă cu Dinamo”, a declarat Marica.

Fostul finanțator al lui Dinamo nu a stat pasiv la acuzele lui Marica și i-a argumentat acestuia că a lăsat clubul cu 3 milioane de euro datorie, în timp ce actuala conducere are un deficit de aproape 10 milioane de euro.

”Contestatari și loseri gen ‘Prosopel’ și alții am avut dintotdeauna. Ei vorbesc prost, iar eu cu proștii nu compatibilizez. Eu am lăsat clubul, din ce îmi aduc aminte, cu datorie sub 3 milioane de euro. Acum, am înțeles, că e undeva pe la 10 milioane de euro.

Sper să gestioneze bine insolvența. Dacă se vor duce în faliment ca Rapid, va trebui să o ia din Liga 4 și va dura ceva până când Dinamo va reveni”, a declarat Ionuț Negoiță pentru știrile PRO TV.

CITESTE SI:

Decizie radicală luată de Răzvan Zăvăleanu! Ce se va întâmpla cu Dinamo 2

FCSB a primit răspunsul lui Ionuţ Nedelcearu!

Stadionul pe care Dinamo vrea să joace meciurile de pe teren propriu în sezonul viitor

2 gânduri despre &8222;Ionuţ Negoiţă, primele declaraţii după retrogradarea lui Dinamo: ”Când îi pui să facă lucruri, nici nu vor şi nici nu sunt în stare”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s