României primele puncte în Liga Națiunilor! Vezi clasamentul

România a obținut prima victorie în această ediție de Liga Națiunilor! Pe noul stadion din Giulești, tricolorii au bătut cu 1-0 reprezentativa Finlandei.

”Tricolorii” câștigă astfel primele puncte din grupa B3, dar rămân în continuare pe ultimul loc.

România a avut prima mare ocazie de gol în minutul 13, când Alex Cicâldău a trimis cu capul în bara transversală din marginea careului mic. Giuleștiul a explodat câteva zeci de secunde mai târziu.

Uronen l-a doborât în careu pe Olaru, iar „centralul” Harald Lechner a indicat punctul cu var. Penalty. Numai că Pușcaș a executat lamentabil, pe centrul porții, și a ratat (16).

Până la urmă, jocul mai bun al trupei lui Edi Iordănescu a fost răsplătit în minutul 30. Pușcaș și-a luat revanșa, l-a driblat în flancul drept pe Ivanov și a centrat decisiv pentru Nicușor Bancu. Fundașul stânga de la Craiova a ajuns la 6 metri de poarta adversă și l-a învins pe Joronen cu o lovitură de cap trimisă în contre-pied!

Florin Niță n-a avut multă treabă în prima parte, a intervenit sigur la finalizările semnate de Vaisanen (4) și Lod (34).

Nordicii au fost mai buni în startul reprizei secunde. Pohjanpalo a trimis acrobatic „peste” din apropiere (47), apoi Niță a zburat spre colțul lung pentru a respinge în corner reluarea aceluiași atacant de la Rizespor (51). Intervenție realmente fabuloasă!

Am răspuns rapid, prin ghinionistul Pușcaș, care a mai ratat o dată. Poziționat ușor lateral dreapta în interiorul lui ”16”, atacantul italienilor de la Pisa a șutat pe direcția portarului Joronen (62).

Edi Iordănescu a introdus pe teren în partea secundă jucători cu impact în plan defensiv, Hanca, Răzvan Marin, Alexandru Crețu, și a păstrat, până la final, avantajul minim.

Ultimele minute au reprezentat un carusel de ocazii. Pe rând, Lod, Mihăilă, Pohjanpalo și Bancu s-au jucat cu emoțiile celor 12.000 de fani care s-au bucurat în cele din urmă după ultimul fluier al lui Lechner.

Cum arată clasamentul din grupa României, din Liga Națiunilor:

1. Bosnia 5p
2. Finlanda 4p
3. Muntenegru 4p
4. România 3p

S-au jucat în grupa României:

4 iunie: Muntenegru – România 2-0, Finlanda – Bosnia 1-1
7 iunie: Bosnia-Herțegovina – România 1-0, Finlanda – Muntenegru 2-0
11 iunie: România – Finlanda 1-0, Muntenegru – Bosnia 1-1

Urmează să se joace:

14 iunie: România – Muntenegru, ora 21:45, stadion Giulești
23 septembrie: Finlanda – România, ora 21:45
26 septembrie: România – Bosnia-Herțegovina, ora 21:45

Un gând despre &8222;României primele puncte în Liga Națiunilor! Vezi clasamentul&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s