Dinamo și-a aflat adversarele din viitorul sezon

Federația Română de Fotbal a informat, în sfârșit, luni, 27 iunie 2022, rezultatul procesului de certificare a cluburilor cu drept de participare în noul sezon de Liga 2, ediția 2022-2023.

Exceptând nou-promovatele din Liga 3, care au început mai târziu procesul de obținere a ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, dintre cele care au evoluat în eșalonul secund în sezonul recent încheiat au îndeplinit condițiile minime de participare și în noul sezon 14 echipe, trei dintre ele chiar condițiile minime de a evolua în Liga 1, însă acestea n-au și obținut promovarea în acest eșalon.

Doar o echipă din cele trei retrogradate din Liga 1 are dreptul de a juca în Liga 2 în noul sezon, ediția 2022-2023. Este vorba despre Dinamo, care obținuse licența pentru Liga 1, deci implicit a obținut și ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, un proces inferior celui pentru primul eșalon.

În schimb, retrogradatele Gaz Metan Mediaș și Academica Clinceni, care nu au obținut nici licența de Liga 1, nu au nici certificarea de Liga 2, astfel că acestea nu vor evolua în eșalonul secund și în cazul în care își vor continua activitatea și nu se vor desființa din cauza gravelor probleme financiare pe care le au acum.

Administrația de Licențiere a FRF nu a informat dacă cele două cluburi au depus dosarul pentru obținerea licenței de Liga 1, respectiv certificarea pentru Liga 2 sau nu au îndeplinit criteriile cerute.

”Informare privind soluționarea cererilor de acordare a certificatului pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2

Au primit Certificatul pentru participarea în competițiile de club Campionatul Național Liga 2, pentru sezonul 2022-2023, următoarele cluburi (participante în Liga 1 și Liga 2 în sezonul 2021-2022):

1. Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
2. Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte
3. Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu
4. Asociaţia Fotbal Club Unirea Constanţa
5. Asociaţia Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc

6. Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr
7. Clubul Sportiv al Armatei – Steaua
8. Fotbal Club Metaloglobus București SA
9. Fotbal Club Unirea Dej
10. Societatea Comercială Fotbal Club Ripensia Timişoara SA
11. Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara

Următoarele cluburi au obținut Licența de Liga 1 și, implicit, Certificatul pentru participarea în Liga 2, 2022-2023:
1. Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia
2. Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
3. Clubul Sportiv Concordia Chiajna
4. SC Dinamo 1948 SA

Pentru cluburile participante în Campionatul Național Liga 3 2021-2022, procesul pentru obținerea Certitificatului de participare în Liga 2, 2022-2023, este în curs de desfășurare.

Administrația de Licențiere”

Cum Gaz Metan și Academica Clinceni nu se află printre echipele cu certificat de participare în Liga 2, au rămas, practic, două locuri vacante în noul sezon.

Acestea vor fi ocupate de două dintre cele cinci retrogradate sportiv din eșalonul secund. Este vorba despre Politehnica Timișoara, care a pierdut barajul de menținere cu FC Brașov, și de Unirea Constanța, retrogradată direct.

Politehnica Timișoara și Unirea Constanța au obținut și ele ”Certificatul pentru participarea în Liga 2”, informează Administrația de Licențiere a FRF.

Va fi un sezon regular doar cu meciuri tur, 19 la număr, după care primele șase clasate merg în play-off, iar celelalte 14 echipe vor fi repartizate în două grupe de play-out.

Singura diferență ar fi faptul că și în play-out vor urma să se joace meciuri tur – retur, cum s-a întâmplat acum în play-off. În ediția 2021-2022, în grupele de play-out s-au disputat doar meciuri tur.

CITESTE SI:

Dinamo, reacție oficială: ”Nu vă mai jucați cu emoțiile suporterilor”

Bine ai revenit! Primul transfer realizat de Dinamo

Naționala de fotbal se prăbușește! Unde a ajuns România în clasamentul FIFA pe națiuni

3 gânduri despre &8222;Dinamo și-a aflat adversarele din viitorul sezon&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s