Gino Iorgulescu regretă lipsa lui Dinamo din Liga 1: ”E o pierdere pentru LPF!”

Vineri, 1 iulie, s-au tras la sorți țintarul sezonului 2022/2023 din Liga 1, primul din istorie cu VAR și, de asemenea, primul din istorie fără Dinamo București.

Dinamo a retrogradat pentru prima dată în istorie de pe prima scenă a fotbalului românesc, iar dispariția „câinilor” din Liga 1 este resimțită de toată lumea.

În cadrul evenimentului, Gino Iorgulescu a vorbit despre situația lui Dinamo. Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal a recunoscut că retrogradarea echipei noastre reprezintă o adevărată pierdere pentru imaginea fotbalului românesc, dar și pentru microbiștii din întreaga țară.

Președintele LPF, și-ar fi dorit ca Dinamo să joace în Liga 1 – SuperLiga și în sezonul 2022 – 2023.

”Nu sunt satisfăcut de finalul sezonului, când această echipă cu tradiție, care n-a retrogradat niciodată, a retrogradat anul acesta. E o pierdere pentru Liga Profesionistă de Fotbal din punct de vedere al tradiției, al spectatorilor și multe altele”, a spus Gino Iorgulescu.

Despre retrogradarea clubului Dinamo în Liga 2 a vorbit și Justin Ștefan, iar secretarul general al LPF a transmis că trebuie să privim și către faptul că promovarea unor echipe precum U Cluj, Petrolul Ploiești și Hermannstadt o să aducă un plus Ligii 1.

”Dar trebuie să vedem partea pozitivă, nu? O pierdere vine și cu un câștig. Avem trei echipe care reprezintă brand-uri în fotbalul românesc, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiești și echipa din Sibiu. Sper ca pe viitor Dinamo să revină în Liga 1 mult mai sănătoasă decât a fost în ultimii ani”, a completat Justin Ștefan.

Dinamo – Chiajna, ultimele detalii despre amical

Dinamo va dispută un prim meci de pregătire în pauza competițională.

A fost programat un prim meci de pregătire, împotriva divizionarei secunde, Concordia Chiajna. Meciul trebuia să se dispute inițial la Săftica sâmbătă, dar se merge pe varianta Chiajna. Nu se va juca pe stadionul central, dar se va juca pe stadionul secundar din Chiajna, cu începere de la ora 10:00.

CITESTE SI:

Dinamo – Chiajna, ultimele detalii despre amical

Dinamo scapă de încă o datorie: ”Respinge contestația formulată”

Sergiu Hanca, reacționează după retrogradarea lui Dinamo: ”Nici în cel mai negru vis”. Cum pot redeveni ”câinii” o forţă în Liga 1 în opinia sa

3 gânduri despre &8222;Gino Iorgulescu regretă lipsa lui Dinamo din Liga 1: ”E o pierdere pentru LPF!”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s