CS Dinamo, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”

Ministerul Sportului a anunţat joi că, începând cu sezonul 2022-2023, impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă.

După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale.

Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei”, a declarat Eduard Novak.

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat la decizia ministrului Eduard Novak și comentând impactul acesteia pentru secțiile de la Dinamo.

”Noi nu avem nicio problemă fiindcă îi avem pe cei mai buni sportivi romani la fiecare echipă în parte, dar ca o părere personală, nu cred că ar fi o decizie care să ajute sportul romanesc în general, fiindcă trebuie sportivi români de calitate care să joace datorita valorilor și nu impuși de niște reguli.

Să joace dacă au valoare și atunci nu e nicio problemă, cum nu e nicio problemă dacă aducem sportivi străini de calitate. În momentul în care am venit la șefia clubului Dinamo nu am găsit nicio academie, iar acum avem 5 cu peste 2.000 de copii în 2 ani. Acest lucru doar prin sprijinul Ministerului de Interne și câtorva sponsori.

Nu vreau să contest părerea sau intenția ministrului, dar dacă vrea să ajute cu adevărat, să sprijine formarea sectorului juvenil. Clubul Dinamo are formate echipele și le avem bine, dar nu știm cum se vor organiza alte grupări care trebuie să înceapă competițiile și au foarte puțini români.

Nu s-a consultat nimeni cu noi, iar clubul Dinamo e unul dintre cluburile importante ale României”, a declarat Ionuț Popa pentru gsp.ro.

Video I Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”
@doar_dinamo_official

Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official

CITESTE SI:

Răzvan Zăvăleanu a răbufnit după fake news-urile din presă: ”E o mare prostie”

Video I Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”

Neluţ Roşu a efectuat vizita medicală alături de ”câini”. Detalii despre semnarea contractului

3 gânduri despre &8222;CS Dinamo, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”&8221;

Lasă un răspuns