Dinamo s-a înscris oficial în Liga a 2-a! Pe ce arenă vor evolua ”câinii”

Dinamo s-a înscris oficial în sezonul următor al Ligii a 2-a.

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar a lui Dinamo a reușit să achite garanția în valoare de 50.000 de lei pentru participarea în Liga a 2-a. O altă surpriză este reprezentată de stadionul pe care Dinamo va evolua.

Colentina nu era o soluție, deoarece am fost refuzați de Ciuclea, Cotroceni nu este utilizabil, Arcul de Triumf ar putea deveni o soluție după ultima HG, dar încă sunt discuții. Însă Dinamo ar putea evolua în Ștefan cel Mare.

Răzvan Zăvăleanu a anunţat Fedraţia că va disputa meciurile programate pe teren propriu pe stadionul Dinamo, până când vor începe lucrările de demolare ale arenei. Contractul de închiriere pentru actualul stadion, dintre Dinamo 1948 şi CS Dinamo, semnat de Răzvan Zăvăleanu şi Ionuţ Popa, comandantul Clubului Sportiv, este valabil până în vara anului 2023, fiind înregistrat la FRF pentru dosarul de licenţiere.

Varianta stadioonului Dinamo a fost confirmată de președintele CS Dinamo, Ionuț Popa. Acesta a explicat și care este situația la zi a arenei, care trebuie să fie dărâmată, iar în locul ei să apară o alta nouă, de 100 de milioane de euro.

”Am avut o discuție cu domnul Răzvan Zăvăleanu, iar dânsul ne-a întrebat dacă poate evolua echipa acolo, în continuare. Cât timp nu va fi dărâmată, adică până în septembrie-octombrie, da! Depinde de termenele CNI. Probabil că au pus în caietul de înscriere la Liga 2, e treaba dânșilor.

Încercăm să-i ajutăm pe cei de la echipa de fotbal, suntem deschiși, dacă nu se dau scaunele jos și ce mai implică procesul de renovare. Dar nu știu cât de avantajați vor fi cei de la clubul de fotbal, câte etape vor disputa acolo din momentul în care începe sezonul de liga secundă.

Este o licitație în derulare, se depun ofertele, pe 17 iulie va fi gata acest proces. Sunt pașii firești, legali, pentru o asemenea operațiune”, a declarat Ionuț, președinte CS Dinamo potrivit gsp.ro.

”Urmează, în jurul datei de 25 iulie, să se depună de către proiectanti ofertele pentru realizarea studiului de fezabilitate si a documentatiilor conexe, să vedem câți ofertanți se vor înscrie. După o lună, o lună și jumătate o să avem și câștigătorul, apoi mai rămâne o săptămână pentru eventuale contestații.

După semnarea contractului și finalizarea studiului de fezabilitate o să aflăm datele legate de viitorul stadion, capacitatea, designul etc. Ăștia sunt pașii, studiul de fezabilitate, apoi mergem pentru aprobarea indicatorilor tehnico- economici, până la obținerea hotararii de guvern”, a spus Adrian Cefalan pentru playsport.ro acum 10 zile.

Ionuț Popa, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”

Ministerul Sportului a anunţat joi că, începând cu sezonul 2022-2023, impune obligativitatea unei ponderi de 40% a sportivilor români la competiţiile naţionale în sporturile de echipă.

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat la decizia ministrului Eduard Novak și comentând impactul acesteia pentru secțiile de la Dinamo.

”Noi nu avem nicio problemă fiindcă îi avem pe cei mai buni sportivi romani la fiecare echipă în parte, dar ca o părere personală, nu cred că ar fi o decizie care să ajute sportul romanesc în general, fiindcă trebuie sportivi români de calitate care să joace datorita valorilor și nu impuși de niște reguli.

Să joace dacă au valoare și atunci nu e nicio problemă, cum nu e nicio problemă dacă aducem sportivi străini de calitate. În momentul în care am venit la șefia clubului Dinamo nu am găsit nicio academie, iar acum avem 5 cu peste 2.000 de copii în 2 ani. Acest lucru doar prin sprijinul Ministerului de Interne și câtorva sponsori.

Nu vreau să contest părerea sau intenția ministrului, dar dacă vrea să ajute cu adevărat, să sprijine formarea sectorului juvenil. Clubul Dinamo are formate echipele și le avem bine, dar nu știm cum se vor organiza alte grupări care trebuie să înceapă competițiile și au foarte puțini români.

Nu s-a consultat nimeni cu noi, iar clubul Dinamo e unul dintre cluburile importante ale României”, a declarat Ionuț Popa.

CITESTE SI:

CS Dinamo, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”

Răzvan Zăvăleanu a răbufnit după fake news-urile din presă: ”E o mare prostie”

Video I Decizie istorică anunțată de Ministerul Sportului: ”Sportivii români trebuie susținuți și prioritizați”

3 gânduri despre &8222;Dinamo s-a înscris oficial în Liga a 2-a! Pe ce arenă vor evolua ”câinii”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s