Ministrul Sportului a găsit soluţia pentru aplicarea noii reguli: “Nu încalcă legile UE”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Eduard Novak, ministrul Sportului, schimbă regulile în sportul românesc. Vrea să impună o obligativitatea unei ponderi de cel puţin 40% a sportivilor români la toate competiţiile intercluburi.

Ordinul ministrului Sportului, Eduard Novak a ajuns în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că cel puţin 40 la sută dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români și asta încă din sezonul 2022-2023.

Acuzat că încălcă legile Uniunii Europene privind dreptul la muncă, Ministrul Sportului susţine că fotbaliştii nu semnează contracte de muncă, ci contracte sportive! Motiv pentru care se poate aplica legea fără probleme.

„În fotbal, proporţia jucătorilor autohtoni e de 65%. Nu este o problemă atât de mare ca în volei, de exemplu. Oricum, e doar un regulament general. Pe baza lui, Federaţiile trebuie să elaboreze regulamentele specifice fiecărui sport.

Sunt cluburi, mai ales la handbal, unde 90% din lot e format din străini. Ele trebuie înţeleagă că nu e vorba doar de interesele lor, ci e vorba şi despre interesele sportului românesc.

Există Federaţii care şi-au dat seama deja de aceste lucruri şi au modificat deja regulamentele, aşa cum s-a întâmplat în baschet. Nu există pericolul să încălcăm legislaţia UE. Majoritatea au contracte sportive, nu contracte de muncă”, a spus Eduard Novak, pentru publicaţia Nemzeti.

Ordinul lui Eduard Novak a apărut în Monitorul Oficial

”Ponderea de participare a sportivilor de performanță români, la nivel de senior și tineret, la competițiile sportive naționale oficiale nu poate fi mai mică de 40% din totalul de sportivi participanți care pot evolua în teren pe parcursul unui meci, pentru fiecare echipă”, se arată în ordin.

CS Dinamo, reacționează după decizia MTS-ului: ”Să joace dacă au valoare”

Ionuț Popa, președintele Clubului Sportiv Dinamo, a reacționat la decizia ministrului Eduard Novak și comentând impactul acesteia pentru secțiile de la Dinamo.

”Noi nu avem nicio problemă fiindcă îi avem pe cei mai buni sportivi romani la fiecare echipă în parte, dar ca o părere personală, nu cred că ar fi o decizie care să ajute sportul romanesc în general, fiindcă trebuie sportivi români de calitate care să joace datorita valorilor și nu impuși de niște reguli.

Să joace dacă au valoare și atunci nu e nicio problemă, cum nu e nicio problemă dacă aducem sportivi străini de calitate. În momentul în care am venit la șefia clubului Dinamo nu am găsit nicio academie, iar acum avem 5 cu peste 2.000 de copii în 2 ani. Acest lucru doar prin sprijinul Ministerului de Interne și câtorva sponsori.

Nu vreau să contest părerea sau intenția ministrului, dar dacă vrea să ajute cu adevărat, să sprijine formarea sectorului juvenil. Clubul Dinamo are formate echipele și le avem bine, dar nu știm cum se vor organiza alte grupări care trebuie să înceapă competițiile și au foarte puțini români.

Nu s-a consultat nimeni cu noi, iar clubul Dinamo e unul dintre cluburile importante ale României”, a declarat Ionuț Popa.

CITESTE SI:

Andrei Radu a plecat de la Dinamo și a oferit detalii despre contractul său. Câți bani câștiga la Dinamo

Dinamo, patru dintr-un foc! Reveniri importante la echipă

Modificare în programul amicalelor. Cu cine vor juca ”câinii” în următorul meci test

3 gânduri despre &8222;Ministrul Sportului a găsit soluţia pentru aplicarea noii reguli: “Nu încalcă legile UE”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s