Preşedintele COSR, despre ordinul privind regula de 40 la sută de participare a sportivilor români la competiţii: ”Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare”

Preşedintele Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, a declarat, miercuri, că regula „celor 40 la sută” emisă de ministrul sportului trebuia discutată, în prealabil, cu preşedinţii de federaţii implicate. El a spus că, din câte a înţeles, zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare a acestui ordin.

“Ar fi trebuit făcută o mai bună consultare cu preşedinţii federaţiilor sportive naţionale care sunt implicaţi direct în această decizie, şi aici mă refer în primul şi în primul rând la sporturile de echipă. Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare a acestui ordin, care se doreşte a aduce un plus de valoare şi de participare a sportivilor din România. E clar, însă, că ordinul trebuia putin mai bine pregatit!”, a spus Covaliu.

Mihai Covaliu, fost scrimer și antrenor la CS Dinamo a recunoscut că iniţiativa ministrului Novak ar putea avea efecte bune: “În momentul în care vom pregăti lucrurile foarte bine e clar că se vor simţi efectele, dar nu pe termen scurt ci pe termen lung, pentru că nimic nu se poate face peste noapte”.

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a semnat un ordin care stabileşte obligativitatea unei ponderi de participare de minimum 40% a sportivilor români, din totalul de sportivi participanţi. la competiţiile sportive naţionale oficiale, în sporturile de echipă.

Obiectivul acestei măsuri constă în susţinerea sportului de înaltă performanţă şi a sportivilor români, iar ducerea la îndeplinire se va realiza de către federaţiile sportive naţionale, prin statutele şi regulamentele proprii, începând cu sezonul competiţional următor, 2022-2023, a precizat ministerul.

CITESTE SI:

Jonathan Rodriguez a fost prezentat la noua sa echipă, după ce a plecat de la Dinamo

Iulian Mihăescu, cere întăriri: ”Va fi greu să rezistăm”. Ce spune despre viitorul său în Ștefan cel Mare

Cătălin Carp și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo. Clubul l-a prezentat oficial

3 gânduri despre &8222;Preşedintele COSR, despre ordinul privind regula de 40 la sută de participare a sportivilor români la competiţii: ”Am înţeles că zilele acestea se discută o amânare a intrării în vigoare”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s