Amendă uriașă pentru FRF după incidentele de la meciurile cu Finlanda și Muntenegru

Naționala României a dezamăgit crunt în primele patru meciuri din luna iunie jucate în Liga Națiunilor. Incidentele provocate de fanii români în Giulești la meciurile cu Finlanda și Muntenegru nu au rămas fără repercusiuni. FRF va trebui să plătească o amendă uriașă pentru aceste evenimente.

Naționala României a avut evoluții extrem de dezamăgitoare în primele patru partide din Liga Națiunilor. ”Tricolorii” au înregistrat trei înfrângeri și o singură victorie.

La meciurile jucate pe Giulești împotriva Finlandei și Muntenegrului, ultrașii români au folosit materiale pirotehnice și au avut scandări xenofobe la adresa Ungariei. Aceste incidente nu au rămas însă fără repercusiuni. FRF va trebui să plătească o amendă uriașă în valoare de 104.500 de euro.

Totodată, Comisia UEFA a hotărât ca meciurile echipei naţionale a României să fie monitorizate în următorii doi ani. Dacă incidentele se vor repeta, va urma o sancţiune de cel puţin un meci disputat fără spectatori.

”Comisia UEFA de Control, Etică și Disciplină a transmis azi decizia în cazul deschis ca urmare a incidentelor de la partidele echipei naționale din luna iunie. Astfel, pentru incidentele de la cele patru partide disputate în Liga Națiunilor, UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu suma de 104.500 euro!

Totodată, Comisia UEFA a hotărât ca meciurile echipei naționale a României să fie monitorizate în următorii doi ani. Dacă incidentele se vor repeta, va urma o sancțiune de cel puțin un meci disputat fără spectatori”, se arată în comunicatul emis pe site-ul frf.ro.

Totuși, vestea bună este că partida din Liga Națiunilor în care România va înfrunta Bosnia, luni, 26 septembrie, ora 21:45, în Giulești, se va juca cu spectatori în tribune. Din cauza incidentelor provocate de fanii români la meciurile din luna iunie, FRF era pasibilă de suspendare.

Până la meciul cu Bosnia şi Herţegovina, tricolorii se vor deplasa la Helsinki, pe stadionul Olimpic, pentru partida cu Finlanda, de vineri, 23 septembrie, ora 21:45.

FRF are încredere totală în Edi Iordănescu

Șeful Comisiei Tehnice, Mihai Stoichiță, susține că Edi Iordănescu are credit total pentru următoarele meciuri din Liga Națiunilor. După partidele extrem de slabe din luna iunie, selecționerul va face însă o analiză complexă asupra lotului. Astfel, este foarte posibil ca Edi Iordănescu să renunțe la serviciile mai multor tricolori.

”Cred că nu va fi cazul să luăm în calcul rezultatele din toamnă în cazul în care sunt propuneri pentru ceva legat de viitorul echipei naționale. Acum, am tot schimbat antrenori, au plecat ei. Până la urmă, dacă avem aceleași rezultate, se pare că greșeala nu e a antrenorilor.

Mi se pare normal să aibă astfel de propuneri. Vorbim de rezultatele negative. Dacă drumul bătătorit nu a mers, trebuie să încerci altul. Trebuie să evaluezi viața individuală și de grup a jucătorilor. Trebuie să reușească în calitate de antrenor.

Nu pot să spun că vor fi îndepărtate nume importante din lot, vor fi jucători care nu au dat randament”, a declarat Mihai Stoichiță, conform Digi Sport.

Bogdan Lobonţ s-a despărţit de România U20

Bogdan Lobonţ (44 de ani) şi Federaţia Română de Fotbal s-au despărţit după un an în care palmaresul României U20 este unul negativ.

Mult succes, Bogdan Lobonț!

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Lobonț a preluat selecționata U20 în august 2021 și a strâns pe banca acesteia 8 meciuri de pregătire, având un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri.

Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, în urma consultărilor care vor avea loc în cadrul Comisiei Tehnice, va înainta președintelui Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, propunerea pentru viitorul selecționer al reprezentativei Under 20.

Federația Română de Fotbal îi mulțumește lui Bogdan Lobonț pentru activitatea sa la echipa națională Under 20 și îi urează mult succes în cariera de antrenor!”, se precizează în anunţul celor de la frf.ro.

CITESTE SI:

Bogdan Lobonţ s-a despărţit de România U20

Rapidistul care nu ar refuza-o pe Dinamo: ”Sper să găsească resursele necesare”

Răducioiu își anunță plecarea! Ce l-a făcut să ia această decizie

Publicitate

3 gânduri despre &8222;Amendă uriașă pentru FRF după incidentele de la meciurile cu Finlanda și Muntenegru&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s