Viitorul administrator special a lui Dinamo, detalii despre investitorul dispus să preia 50% din acțiunile club

Vlad Iacob (34 de ani), omul despre care se spune că va prelua funcția de administrator special al lui Dinamo, deținută până la finalul sezonului trecut de Iuliu Mureșan, a dezvăluit că în momentul de față oficialii clubului nostru au identificat un posibil investitor.

Vlad Iacob este fiul omului de afaceri Dorin Iacob, fost apropiat de-ai lui Traian Băsescu, în prezent analist politic. El caută soluții pentru salvarea lui Dinamo, împreună cu administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu. Totodată, acesta a discutat cu Ovidiu Burcă, antrenorul vehiculat că ar urma să preia conducerea tehnică a echipei noastre.

Iacob susține că în momentul de față există un investitor dispus să preia 50% din acțiunile clubului, însă doar în cazul în care se va găsi un al doilea investitor care să vină cu aceeași sumă.

”Discuțiile există. Într-adevăr, startul sezonului este aproape. E târziu, dar nu foarte târziu. În acest moment există un investitor interesat, dar care dorește să suțină 50 la sută din buget și așteaptă alături de el un co-investitor, care să susțină la rândul său 50%. Practic, un investitor acum ar trebui să vină cu ceva mai mult de un milion de euro și va găsi la masă un partener care e dispus să vină cu aceeași sumă. Bugetul operațional pentru Liga 2 este de circa 2,5 milioane de euro. Acest investitor nu dorește intre și să susțină activitatea clubului de unul singur”, a spus Vlad Iacob, potrivit gsp.ro.

Iacob explică de ce este mai avantajos pentru investitori să o preia pe Dinamo 1948 decât să investească la celelate două echipe care poartă numele dinamo [CS Dinamo (echipa clubului) și FC Dinamo (echipa lui Nicolae Badea)].

”În cazul în care SC Dinamo 1948 SA dispare, iar oricare continuatoarea ar apărea se va trezi la un moment dat cu datoriile din plan sportiv ale lui SC Dinamo 1948 SA, care sunt la masa credală de aproximativ două milioane de euro. Potrivit FIFA, continuarea unui club de fotbal poate fi identificată prin fondul de suporteri, imnuri, însemne, foste glorii, logo, mărci, stadion, iar aceste elemente nu sunt cumulative.

Orice potențială continuatoare a lui SC Dinamo 1948 SA va avea nevoie de bugete operaționale pentru promovare, după cum urmează: cel puțin un sezon de Liga 3, 4-500.000 de euro, și cel puțin un sezon de Liga 2, 2-2,5 milioane de euro. Practic, o continuatoare a actualului Dinamo va trebui să cheltuiască minimum 3 milioane de euro, dacă totul merge perfect și aceasta reușește promovări succesive, pentru a ajunge în Liga 1.

Acest „nou Dinamo” va suporta și cele aproximativ 2 milioane de euro din plan sportiv, în cazul în care SC Dinamo 1948 SA dispare. Așadar, dacă totul merge perfect, orice „nou Dinamo” va cheltui cel putin 5 milioane de euro ca să ajungă înapoi în Superliga. În schimb, în cazul în care SC Dinamo 1948 SA se reorganizează, aceasta va scăpa de datoriile din plan sportiv. Avem jurisprudența din cazul CFR Cluj vs. Ronny Da Silva, în acest sens”, a explicat Iacob.

CITESTE SI:

Ordinul ministrului Eduard Novak, dezbătut de FRF și LPF cu UEFA și FIFPro

Ricardo Grigore și-a găsit echipă după despărțirea de Dinamo. Clubul l-a prezentat oficial

Mihăescu a primit întăriri. Cine a mai ajuns sub comanda sa la Săftica

3 gânduri despre &8222;Viitorul administrator special a lui Dinamo, detalii despre investitorul dispus să preia 50% din acțiunile club&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s