Adrian Mihalcea: ”Avem varianta ieftină a VAR-ului!” :)

Sistemul VAR a ajuns și în România odată cu acest sezon competițional care se află la început, dar după cum mulți oameni anticipau, au existat probleme.

Mai multe partide au experimentat dificultăți când a venit vorba de funcționalitatea VAR, iar fostul jucător și antrenor a lui Dinamo, Adi Mihalcea, a oferit declarația etapei, după eșecul formației sale, Chindia Târgoviște – Botoșani, 2-3.

„Văd că încă sunt probleme cu acest sistem, mi se pare că este o variantă ieftină a VAR-ului. Sper să nu greșesc și să nu mai fie erori care să influențeze rezultatul”, a spus Adrian Mihalcea la finalul partidei.

Problemele sistemului VAR, confirmate chiar de FRF

Înainte de partidele FC Botoșani – Chindia și Petrolul – FC Voluntari, FRF a emis un comunicat de presă în care au recunoscut că au existat diverse probleme cu acest sistem.

”Au existat diverse probleme la 5 dintre cele 7 jocuri disputate până acum (n.r. ieri).

Deși s-au făcut teste pe stadioane, situația este diferită la momentul meciului. Sunt arene unde infrastructura acestora cedează în condiții de solicitare maximă și nu se prezintă în cele mai bune condiții.

Cea mai întâlnită problemă tehnică întâlnită a fost nefuncționalitatea fibrei optice, ceea ce a dus la căderea sistemului de comunicare dintre arbitrii VAR și cei aflați pe teren și la lipsa conexiunii cu ecranul de la marginea terenului.

La Supercupa României, primul meci disputat cu VAR, au existat momente în care fluctuațiile de tensiune electrică au afectat funcționalitatea sistemului.

În ceea ce privește partida disputată duminică seara, FCSB – U Cluj, cu câteva minute înainte de start, fibra optică de la stadion a cedat. A fost nevoie de aplicarea soluției de back-up. Astfel, a fost trasă o nouă fibră optică care să asigure conexiunea ecranului de la marginea terenului cu mașina VAR. Din acest motiv, sistemul nu a fost perfect funcțional pe parcursul primei reprize.

Implementarea unui astfel de sistem reprezintă o provocare pentru toți cei implicați, atât pentru arbitrii, cât și pentru cei responsabili cu partea tehnică, operatorii video, tehnicienii VAR sau personalul de la stadioane.

E nevoie de timp pentru a se regla toate problemele ce pot apărea. Astfel de situații au fost prezente și în alte campionate, la începutul implementării sistemului VAR”, se arată în comunicat.

Urmează o ședință

În cadrul aceluiași comunicat, comisia a anunțat că după încheierea etapei va avea loc o ședință al cărei scop va fi identificarea unor soluții pentru rezolvarea problemelor.

”La finalul primei etape, adică și după disputarea meciurilor de azi, va avea loc o ședință de analiză vis-a-vis de de aspectele menționate pentru a se corecta situațiile apărute, având în vedere că în etapa a doua vor exista alte stadioane pe care se vor disputa în premieră meciuri cu VAR”, a anunțat echipa de implementare a VAR în România.

CITESTE SI:

Valeriu Iftime a dezvăluit ce ofertă a făcut pentru Ahmed Bani: ”Este cea mai bună ofertă”

Patrick Petre şi-a găsit o nouă echipă! Anunțul clubului

Zi decisivă la Dinamo!? Vlad Iacob îl înlocuiește pe Iuliu Mureșan în funcția de administrator special

4 gânduri despre &8222;Adrian Mihalcea: ”Avem varianta ieftină a VAR-ului!” :)&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s