Oficial I Ovidiu Burcă noul tehnician din Ștefan cel Mare. Cine este noul consilier tehnic

Lucrurile încep să se așeze la Dinamo. Astăzi a avut loc conferința de presă la Dinamo, unde a fost prezent noul administrator special al clubului, Vlad Iacob, dar și noul antrenor al lui Dinamo, Ovidiu Burcă.

În cadrul conferinței de presă susținută azi, Ovidiu Burcă a certificat numirea lui Florin Marin în cadrul staff-ului tehnic: ”Consilier tehnic va fi Florin Marin. E un foarte bun strateg, tactician, am mare încredere in el.”

Pe de altă parte, noul șef de la Dinamo, Vlad Iacob a vorbit despre relațiile pe care le are cu oamenii care au decis în ultima vreme la echipă.

”Am vrut sa mai investesc si in 2018, am avut un acord de confidențialitate cu domnul Negoiță, dar situația era și mai incertă decât acum. Cu domnul Badea consider că am o relație principială. Din discuțiile avute, dumnealui a fost un partener de încredere. Pentru toata lumea e evident cine este adevărata Dinamo”, a punctat Iacob.

Ovidiu Burcă a fost instalat oficial pe banca tehnică a ”câinilor” pentru primul sezon din istorie jucat în Liga 2.

Ca fotbalist, Burcă a avut un parcurs ieșit din comun: format la Școala de Fotbal ”Gică Popescu”, a jucat mai întâi la nivel profesionist în primele ligi din Ecuador (la Emelec) și Japonia (JEF United).

Singurele trofee ca jucător, câștigate cu Dinamo: un titlu și 3 Cupe

După o nouă experiență niponă, la Ventforet Kofu, fundașul central s-a întors în România, la Universitatea Craiova, de unde s-a transferat la Dinamo.

În Ștefan cel Mare, Burcă a câștigat singurele sale trofee ca jucător: titlul de campion în 2004 și Cupa în 2003, 2004 și 2005.

A mai jucat apoi la FC Național, Energie Cottbus, Beijing Guoan și Poli Timișoara. Și-a încheiat cariera de fotbalist la Rapid, în 2012, și peste ani a fost chiar președintele clubului giuleștean.

Antrenorul Burcă a promovat-o pe CSM Slatina din Liga 3 în Liga 2

Ca antrenor, Burcă a activat la nivel de seniori doar în Liga 3, unde le-a condus pe Rapid 2 (anul trecut) și, în ultimul sezon, pe CSM Slatina, echipa din orașul natal, pe care a promovat-o în divizia secundă.

Dinamo va debuta în Liga 2 cu un meci în deplasare, la Progresul Spartac București (etapa 1 este programată pe 6 august), iar în runda a șasea, programată pentru data de 10 septembrie, ”câinii” vor juca acasă derby-ul cu Steaua.

Florin Marin, noul consilier tehnic

Florin Marin este cunoscut drept mentor al lui Ovidiu Burcă și s-a aflat pe banca tehnică a mai multor echipe.

Fost jucător la Rapid (1972-1976) și Steaua (1976-1984), Florin Marin s-a aflat, pentru scurte perioade, în 2002 și în 2006, pe banca echipei Dinamo. În rest, a antrenat echipe precum Farul Constanța, Ceahlăul Piatra Neamț sau Universitatea Craiova.

CITESTE SI:

Bogdan Lobonț, remarca dureroasă după despărțirea de FRF: ”Joacă de frică și automat se iau decizii greșite”

Vlad Iacob a stabilit noul obiectiv al ”câinilor”: ”Ne dorim foarte mult”

Video I Vlad Iacob îi liniștește pe suporterii lui Dinamo: ”Nu va fi o tragedie”

Lasă un răspuns