La presiunea ultrașilor, FRF a blocat meciul de inaugurare a stadionului ”Chikszereda”. Anunțul federalilor

Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc va fi inaugurat azi, de la ora 18:00.

La acest eveniment era anunțată inițial o partidă amicală dintre naționala U18 a Ungariei și o așa zisă echipă similară a Ținutului Secuiesc, la inaugurarea arenei din Miercurea Ciuc. Un posibil astfel de meci a stârnit furia ultrașilor din România.

FK Csikszereda a promovat pe site-ul oficial și pe Facebook partida amicală, spre nemulțumirea reprezentanților galeriilor din România, care au pus presiuni și au trimis o scrisoare violentă prin care au cerut anularea meciului.

Ulterior, FRF a intervenit și a blocat prezența unei echipe sub denumirea de națională U18 a Ținutului Secuiesc. Astfel, până la urmă meciul care va inaugura noul stadion ar trebui să fie un amical între FK Csíkszereda U18 și Ungaria U18.

Printr-un comunicat, FRF a explicat de ce nu a aprobat meciul, a precizat ce alternative le-a oferit ciucanilor și că va urmări cu atenție meciul care se va juca în această seară.

”Ca urmare a solicitării dumneavoastră, Federația Română de Fotbal face următoarele precizări:

Meciul la care faceți referire nu a fost aprobat de Federația Română de Fotbal.
Refuzul a venit ca urmare a faptului că jocul propus a fi organizat de către clubul din Miercurea Ciuc nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de jocuri prevăzute de art. 6 alin. 1 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice.

Totodată, Federația Română de Fotbal a oferit clubului FC Csikszereda Miercurea Ciuc două propuneri de evenimente ce pot fi organizate pe stadionul din oraș:

  • Lotul Under 19 al României să joace un meci de pregătire cu selecționata similară a Ungariei, în luna august.
  • Lotul Under 16 al României să dispute o dublă amicală cu reprezentativa Muntenegrului în datele de 30 august și 1 septembrie.

Referitor la solicitarea inițială a clubului din Miercurea Ciuc, cea referitoare la organizarea unui meci România U18 – Ungaria U18, această partidă nu se putea organiza având în vedere că programul reprezentativei U18 era deja stabilit, urmând a avea o altă acțiune programată la începutul lunii august, iar jucătorii se aflau în perioada de pregătire cu cluburile de care aparțin.

De asemenea, Federația Română de Fotbal a informat Federația Maghiară de Fotbal, precum și forurile internaționale FIFA și UEFA, despre refuzul său de a oferi acordul pentru partida menționată.

Ulterior, clubul FK Csikszereda a revenit cu o nouă solicitare pentru organizarea meciului dintre selecționata Ungariei U18 și echipa U18 a clubului din Miercurea Ciuc, solicitare pe care FRF a aprobat-o.

Federația Română de Fotbal urmărește cu interes situația și va analiza, dacă va fi cazul, ce se va întâmpla în această seară pe stadionul din Miercurea Ciuc”, se arată în comunicatul de presă, emis de Federația Română de Fotbal.

Cele mai puternice Peluze din România au transmis o scrisoare deschisă către Federația Română de Fotbal și Guvernul României

”Scrisoare deschisă

Către toți cei care mai au o fărâmă de o onoare, demnitate și dragoste față de această țară.

Ne aflăm în fața unui nou moment zero. Din păcate, gândurile separatiste ale populației minoritare din mijlocul țării iau amploare pe zi ce trece. Noua găselniță de propagare a acestora este disputarea unui meci amical între naționalele U18 ale Ungariei și ținutului secuiesc.

Cum poate un stat imaginar să aibă o echipă națională? Cum putem permite ca pe teritoriul nostru să se nască o astfel de echipă? Chiar nu putem sesiza că ideea separatistă a luat o amploare considerabilă și că este doar începutul?

Facem apel direct către organizatorii meciului să găsească un oponent real pentru a disputa partida de mâine. În caz contrar, facem apel către Federația Română de Fotbal și Guvernul României să nu permită disputarea acestui meci, fiind un atac direct la securitatea țării noastre.

Altfel, noi, semnatarii acestei scrisori deschise, anunțam public că vom avea grijă ca partidele pe care le vom disputa cu echipele separatiste maghiare să se desfășoare în “cele mai plăcute” condiții pentru dânșii.

Dacă așa zisele puteri ale statului nu vor fi capabile să oprească acest pericol vom prelua noi cârma și ne vom apăra țara cu toate forțele posibile. Știm, aveți nevoie de cele câteva procente de la partidul separatist, dar ar fi cazul să demonstrați pentru cine luptați cu adevărat.

Doar România!

Semnatari: Peluza Sud Craiova, Peluza Cătălin Hîldan, Peluza Nord Rapid, Peluza Sud Timișoara, Peluza Șepcile Roșii, Peluza Marină, ShadowS & Vacarm (Steaua), Grupul „Suntem Ultras Dinamo” din Peluza Sud Dinamo, Peluza 1 Ilie Oană, Peluza Nord Iași, Peluza Nord Galați, Liga Suporterilor Stegari, Peluza Sud Sibiu, Fratii (Fc Argeș), Honor et Patria, Camarazii Romania, Uniți Sub Tricolor, Ploiești România, Dulce Românie, Ultra România”, se arată în comunicatul de presă.

CITESTE SI:

Video I Cu Ovidiu Burcă pe bancă, Dinamo se impune la limită în amicalul CSO Plopeni

Motivele pentru care Dinamo nu voia să renunțe ușor la jucători precum Filip, Radu sau Grigore

Sergiu Hanca a devenit jucător liber de contract: ”Nu ne așteptam”

3 gânduri despre &8222;La presiunea ultrașilor, FRF a blocat meciul de inaugurare a stadionului ”Chikszereda”. Anunțul federalilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s