Motivele pentru care Dinamo nu voia să renunțe ușor la jucători precum Filip, Radu sau Grigore

Pentru prima dată în istoria de 74 de ani a clubului, Dinamo a retrogradat în eșalonul secund al campionatului românesc. Elevii lui Dusan Uhrin Jr. nu au putut să se ferească de subsolul clasamentului și au ajuns la baraj cu ‘U’ Cluj. Eșecul cu ardelenii au făcut-o pe Dinamo să evolueze în ligile inferioare.

După ce au ”îngropat-o” pe Dinamo, majoritatea jucătorilor din sezonul trecut, au și părăsit ”haita”. Unii au făcut-o printr-o simplă strângere de mână, alții prin mai multe discuții atât în birourile clubului, cât și prin redacțiile unor trusturi de presă.

Nu e doar atât, au fost multe discuții din momentul în care clubul a intrat în insolvență, de ce anumite decizii sunt luate de către cei de la RTZ.

Dinamo s-a despărțit în această vară de 23 de jucători. Majoritatea dintre aceștia erau la final de contract, însă o parte dintre ei au forțat rezilierea chiar dacă înțelegerile lor erau scadente peste unul sau chiar două sezoane. Fiind în insolvență, administratorii clubului pot fi trași la răspundere dacă lasă să plece jucători liberi, pe care există potențial să se încaseze bani. Asta, în condițiile în care datoriile către creditori trebuie acoperite.

Acesta este și unul dintre motivele pentru care Steliano Filip, Andrei Radu sau Ricardo Grigore au avut de dus negocieri dure pentru rezilierea contractelor. Dacă Steliano și Radu au renunțat la sume de bani din restanțe pentru a pleca, pe Ricardo Grigore, FC U Craiova a plătit 60.000 de euro.

“Bun, care este procedura când vrei să vinzi ceva de la o societate în insolvență, cu excepția bunurilor perisabile, pe care le poți vinde imediat? Întâi, trebuie să ai un tabel de creditori, ca să știi cine votează. Apoi, trebuie să ai o evaluare, ca oamenii care votează să știe care este valoarea corectă la care trebuie să vândă.

Pentru Deian Sorescu nu aveam nimic de o asemenea natură. Totuși, am fi zis că ne-am fi asumat, dacă am fi avut o ofertă minimă la valoarea jucătorului pe transfermarkt, să îl dăm.

Chiar și neoficial, am fi avut un document în spatele transferului. Valoarea oferită de FCSB a fost mult mai mică decât cea de pe transfermarkt”, a explicat Zăvăleanu pentru fanatik.ro.

CITESTE SI:

Sergiu Hanca a devenit jucător liber de contract: ”Nu ne așteptam”

Peluzele din România s-au unit! Mesaj războinic pentru FRF și Guvernul Ciucă

Oficial I Vasile Buhăescu la Dinamo! ”Abia aștept să joc”

3 gânduri despre &8222;Motivele pentru care Dinamo nu voia să renunțe ușor la jucători precum Filip, Radu sau Grigore&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s