Handbal I Luptă în patru pentru drepturile TV. Lipsa de audiență duce doar la transmiterea meciurilor importante

Federația Română de Handbal a scos la vânzare drepturile TV pentru următoarele patru sezoane. Conducătorii handbalului au împărțit oferta în trei pachete și speră să obțină aproximativ 700.000 de euro pe stagiune.

FRH a publicat pe site-ul său oferta de participare pentru achiziționarea drepturilor TV. Televiziunile interesate pot ridica până vineri, de la sediul federației, caietul de sarcini. Ulterior, până la 1 august, conducerea forului de specialitate va deschide plicurile cu ofertele primite.

Pe 4 august, FRH va anunța cine va transmite la televizor și în mediul online handbalul românesc până în 2026. Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal, a testat piața și este încrezător că poate obține 700.000 de euro pe sezon. Inițial, acesta ar fi dorit undeva la un milion de euro.

Digi Sport, Prima Sport, TVR și ProTV/Pro Arena sunt televiziunile care s-au arătat interesate să transmită handbalul românesc. Ultimul contract al FRH a fost de 400.000 de euro. Meciurile au fost transmise de TVR. Televiziunea Română difuza între două și patru meciuri pe etapă.

Surse din piață spun că televiziunile de sport și-ar dori să transmită meciurile echipelor de top: Dinamo, Rapid și CSM București. Aici se adaugă și partidele echipelor naționale de seniori, feminin și masculin.

Televiziunile private sunt interesate, în primul rând, de numele mari din competiție. În sezonul trecut, audiențele înregistrate de partidele transmise de TVR au fost mici. De exemplu, finala campionatului dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Rapid a avut un rating de 0,3, adică 40.000 de telespectatori.

Astfel, din cauza costurilor mari de producție, televiziunile private nu pot transmite meciuri care nu fac audiență.

Dacă o televiziune ar transmite trei meciuri pe etapă, final four-ul Cupei României, cele două meciuri din Supercupă și partidele echipelor naționale, costurile ar fi de aproximativ 700.000 de euro pe sezon. Se adaugă și banii pentru drepturile tv. Astfel, se ajunge la un preț de peste un milion de euro, bani care nu pot fi recuperați din publicitate.

CS Dinamo se pregătește de noul sezon

Dinamo este campioana și deținătoarea Cupei României al sezonului trecut.

În EHF Champions League, elevii lui Xavi Pascual au fost trași în grupa A, alături de Paris Saint-Germain, SC Magdeburg, GOG, FC Porto, Telekom Vezsprem, Orlen Wisla Plock și HC PPD Zagreb.

Primul meci al sezonului va fi în Supercupa României împotriva rivalei Steaua (18 august), iar debutul în grupele Champions League se va face contra lui Magdeburg (14 septembrie).

Campanie de transferuri Dinamo

În această vară, „dulăii” i-au adus pe Ali Zein (Egipt / FC Barcelona / câștigător al Champions League și al tuturor trofeelor din Spania, în sezonul trecut), Andrii Akimenko (Ucraina / KS-Azoty Pulawy / al doilea golgheter al campionatului din Polonia), Viachaslau Bokhan (Belarus / Motor Zaporizhzhia / ofertat sezonul trecut de Barcelona), Lazar Kukic (Serbia / Benfica Lisabona / câștigător al European League, în sezonul trecut), Stanislav Kasparek (Cehia / Meshkov Brest), Alexandru Bucătaru (România / CSM București / internațional român) și Joao Pedro Silva (Brazilia / BM Puente Genil / câștigător al Campionatului Sud și Central American 2022).

De asemenea, „roș-albii” s-au despărțit de Raul Nantes (Al Ahly Cairo), Ahmed Khairy (Al Ahly Cairo), Andrei Lazăr (Poli Timișoara), Răzvan Gavriloaia (CSU Suceava), Amine Bannour și Alireza Mousavi.

Se știe programul Ligii Naționale

PROGRAMUL COMPLET:

Etapa 1: HC Buzau 2012 – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 2: CSU Suceava – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 3: CS Dinamo Bucuresti – SCM Politehnica Timisoara;
Etapa 4: CSM Odorheiu Secuiesc – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 5: CS Dinamo Bucuresti – CSM Focsani;
Etapa 6: CSA Steaua Bucuresti – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 7: CS Dinamo Bucuresti – CSM Oradea;
Etapa 8: Minaur Baia Mare – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 9: CS Dinamo Bucuresti – CSM Bucuresti;
Etapa 10: CSM Vaslui – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa11: CS Dinamo Bucuresti – AHC Dobrogea Sud Constanta;
Etapa 12: CSM Bacau – CS Dinamo Bucuresti;
Etapa 13: CS Dinamo Bucuresti – AHC Potaissa Turda.

CITESTE SI:

Cristi Hîldan, noi acuze la adresa conduceri lui Dinamo după ce fiul său a ajuns la Voluntari: ”În afară de suporteri care i-au scris lui fii-miu pe Facebook, nimeni!”

Video I Viorel Cataramă confirmă negocierile pentru pachetul majoritar al lui Dinamo: ”Acest proiect rămâne valabil”

Vlad Iacob îi răspunde lui Iulian Mihăescu după acuzațiile făcute

4 gânduri despre &8222;Handbal I Luptă în patru pentru drepturile TV. Lipsa de audiență duce doar la transmiterea meciurilor importante&8221;

Lasă un răspuns