CCJ, prioritar pentru conducere tehnică a lui Dinamo: ”Știu că au un potențial”

Ovidiu Burcă (42 de ani) a fost numit antrenor la Dinamo pe 21 iulie, iar după 5 zile şi-a făcut deja o impresie despre lot.

Noul tehnician din Ștefan cel Mare, a anunțat că se va baza pe tinerii dinamoviști educați în spiritul dinamovist, în detrimentul unor jucători fără nume, veniți din ligi necunoscute.

”Cei doi jucători străini (n.r Jami Djegherif și Guillaume Thiry), nu sunt de nivelul dorit de noi la Dinamo, mai sunt câțiva jucători pe care aș vrea să îi văd în continuare, vor mai veni jucători zilele acestea, vom bate palma cu unii dintre ei și veți afla. Trebuie să ridicăm nivelul, cerințele.

Prefer să iau niște jucători din centrul de copii și juniori, să am răbdare cu ei, să știu că au un potențial, decât să iau niște jucători din ligi necunoscute. Mereu când eram în alte părți, când vedeam juniorii lui Dinamo, eram fascinat. Dinamo a avut jucători foarte buni la CCJ, nu știu de ce, probabil presiunea, conducerea nu a dat antrenorilor răbdare, pentru a promova tineri din propria pepinieră.

E nevoie de timp să crească, dar dacă vor avea un cadru cu care să se antreneze, oameni să îi ghideze, imposibil să nu ajungă la un nivel bun”, a mai declarat antrenorul lui Dinamo.

Intrat în minutul 65, Jami Djegherif a greșit decisiv la golul celor de la CSO Plopeni, din minutul 77. Acesta a primit o pasă de la un coleg, dar a pierdut mingea în poziție de ultim apărător și i-a permis adversarului să plece spre poarta lui Dinamo și să marcheze.

La primul meci cu noul antrenor Ovidiu Burcă pe bancă, Dinamo a învins în meciul de precătire pe CSO Plopeni, formație din Liga 3, scor 2-1.

Totodată, Ovidiu Burcă a afirmat faptul că lotul este destul de dezechilibrat și se caută soluții, chiar dacă timpul presează.

”În primul rând, lotul este un pic dezechilibrat pe posturi, căutăm soluții pentru posturile de juniori, așa cum sunt regulile, alcătuirea trebuia să înceapă de acolo, care sunt jucătorii Under, care sunt dublurile lor, triplările în anumite cazuri. Încă nu avem lucrurile clar configurate la nivelul juniorilor, e bine să ai dubluri pe acel post, ca să nu faci multe schimbări în cadrul echipei.

Avem nevoie de câteva întăriri, se lucrează și vom lua cele mai bune decizii. Timpul ne presează, căutăm soluții pentru a ne permite să intrăm în lupta pentru promovare încă din primul an”, a declarat Ovidiu Burcă la Radio Dinamo 1948.

Ovidiu Burcă și-a stabilit obiectivele pe termen scurt la Dinamo: ”Vreau să readuc acest spirit”

Burcă a venit la Dinamo într-un moment foarte greu, dar tânărul antrenor al lui Dinamo a explicat unde are cel mai mult de lucru și a dezvăluit care este starea de spirit a jucătorilor și de ce este nevoie pentru a avea o echipă capabilă să dea totul pe teren.

”I-am găsit dezamăgiți pe toți care au fost în lotul echipei de anul trecut, nu e ușor să fii în lotul unui club care a atins cel mai negru moment din istorie. Îl înțeleg pe Ivanov, dar înțelege și el că se schimbă ceva la nivel de club, a fost o perioadă de incertitudine.

Mie mi-ar face plăcere să îl avem pe Ivanov alături de noi, nu depinde de mine, depinde ca un club să îl dorească cu adevărat. Am stat de vorbă cu el, important este să iasă din depresia care l-a înconjurat de ceva vreme și să se concentreze la fotbal. Clubul trebuie să îl plătească și el să îl respecte.

Eu am spus de la bun început, ce am simțit din exterior, am simțit când am venit în interior, ambientul de performanță, mentalitatea de a te bate pentru fiecare minge, de a câștiga fiecare meci, a dispărut în ultimul timp. Eu vreau să readuc acest spirit, dar nu sub formă de lozinci ieftine. Toate lumea spune acest lucru, dar depinde de mai mulți factori.

Ține de organizarea atât extra fotbal, dar ce înseamnă organizare de joc. Nu poți să te bați pentru fiecare minge, dacă nu ai o stare de spirit în cadrul echipei, le-am spus că nu are starea de spirit pe care o doresc eu. Au venit câțiva jucători de la echipa a doua, de la CCJ, au mai rămas câțiva băieți care au retrogradat, atmosfera nu este cea mai bună, încerc să creez un spirit de luptă, o stare de spirit care îți permită să bați pentru ceva important.

Asta trebuie să îl aibă, spirit. Trebuie să lucrăm la organizare de joc, organizarea de zi cu zi, nu a fost bună în ultimul timp, vreau să le mulțumesc oamenilor, lucrurile merg în direcția bună. Condițiile puse, de a avea condiții de pregătire decente, cei din conducere fac eforturi și asta mă bucură, simt că ele merg în direcția bună.

Avem nevoie de organizare de joc, să ai o echipă capabilă să se bată pentru fiecare minge, dincolo de a spune că suntem Dinamo, ne trebuie organizare. Încerc să repar lucrurile astea pe termen scurt, nu este ușor, dar eu sunt optimist, dar sper să aduc nivelul băieților acolo unde îl doresc.

Patriche înca mai resimte dureri la problema acuzata săptamăna trecuta, întindere pe mușchii gambei, trebuie să mai avem puțină răbdare cu el. Giafer se antrenează normal, la fel si Gavrila. Cei accidentați sunt ok, în afară de Patriche”, a declarat Ovidiu Burcă.

CITESTE SI:

Video I Ovidiu Burcă și-a stabilit obiectivele pe termen scurt la Dinamo: ”Vreau să readuc acest spirit”

Video I În loc de transferuri, Ovidiu Burcă anunță două plecări din Ștefan cel Mare: ”Nu țin pe nimeni cu forța”

Sergiu Hanca și-a găsit echipă! Când va fi prezentat oficial

3 gânduri despre &8222;CCJ, prioritar pentru conducere tehnică a lui Dinamo: ”Știu că au un potențial”&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s