Video I Ovidiu Burcă și-a stabilit obiectivele pe termen scurt la Dinamo: ”Vreau să readuc acest spirit”

La finele săptămânii trecute, Dinamo şi-a prezentat oficial noul antrenor, pe Ovidiu Burcă (42 de ani), iar acesta i-a adus alături de el pe Sorin Colceag, ca ”secund”, în funcția de antrenor cu portarii, pe Vicențiu Dragomir și pe Florin Marin, pe postul de consilier.

Burcă a venit la Dinamo într-un moment foarte greu, dar tânărul antrenor al lui Dinamo a explicat unde are cel mai mult de lucru și a dezvăluit care este starea de spirit a jucătorilor și de ce este nevoie pentru a avea o echipă capabilă să dea totul pe teren.

”I-am găsit dezamăgiți pe toți care au fost în lotul echipei de anul trecut, nu e ușor să fii în lotul unui club care a atins cel mai negru moment din istorie. Îl înțeleg pe Ivanov, dar înțelege și el că se schimbă ceva la nivel de club, a fost o perioadă de incertitudine.

Mie mi-ar face plăcere să îl avem pe Ivanov alături de noi, nu depinde de mine, depinde ca un club să îl dorească cu adevărat. Am stat de vorbă cu el, important este să iasă din depresia care l-a înconjurat de ceva vreme și să se concentreze la fotbal. Clubul trebuie să îl plătească și el să îl respecte.

Eu am spus de la bun început, ce am simțit din exterior, am simțit când am venit în interior, ambientul de performanță, mentalitatea de a te bate pentru fiecare minge, de a câștiga fiecare meci, a dispărut în ultimul timp. Eu vreau să readuc acest spirit, dar nu sub formă de lozinci ieftine. Toate lumea spune acest lucru, dar depinde de mai mulți factori.

Ține de organizarea atât extra fotbal, dar ce înseamnă organizare de joc. Nu poți să te bați pentru fiecare minge, dacă nu ai o stare de spirit în cadrul echipei, le-am spus că nu are starea de spirit pe care o doresc eu. Au venit câțiva jucători de la echipa a doua, de la CCJ, au mai rămas câțiva băieți care au retrogradat, atmosfera nu este cea mai bună, încerc să creez un spirit de luptă, o stare de spirit care îți permită să bați pentru ceva important.

Asta trebuie să îl aibă, spirit. Trebuie să lucrăm la organizare de joc, organizarea de zi cu zi, nu a fost bună în ultimul timp, vreau să le mulțumesc oamenilor, lucrurile merg în direcția bună. Condițiile puse, de a avea condiții de pregătire decente, cei din conducere fac eforturi și asta mă bucură, simt că ele merg în direcția bună.

Avem nevoie de organizare de joc, să ai o echipă capabilă să se bată pentru fiecare minge, dincolo de a spune că suntem Dinamo, ne trebuie organizare. Încerc să repar lucrurile astea pe termen scurt, nu este ușor, dar eu sunt optimist, dar sper să aduc nivelul băieților acolo unde îl doresc.

Patriche înca mai resimte dureri la problema acuzata săptamăna trecuta, întindere pe mușchii gambei, trebuie să mai avem puțină răbdare cu el. Giafer se antrenează normal, la fel si Gavrila. Cei accidentați sunt ok, în afară de Patriche”, a declarat Ovidiu Burcă la emisiunea realizată de Radio Dinamo1948 pentru Realitatea Sportivă.

În loc de transferuri, Ovidiu Burcă anunță două plecări din Ștefan cel Mare

Noul tehnician din Ștefan cel Mare, Ovidiu Burcă a anunțat că nu se mai bazează pe Marco Ehmann (21 de ani, fundaș central). De asemenea, Burcă susține că mijlocașul central Antoni Ivanov (26) se află într-o situație specială, bulgarul dorindu-și să plece.

Stoperul român născut în Germania, Marco Ehmann nu se mai prezintă la antrenamente. Totodată, mijlocașul în vârstă de 26 de ani, Antoni Ivanov a refuzat să mai joace în partidele amicale la Dinamo, chiar dacă s-a pregătit la Săftica în ultimele săptămâni.

Acesta nu dorește să joace, până când nu se lămuri situația sa!

”Ehamnn și-a exprimat dorința de nu a mai continua alături de noi. Nu țin pe nimeni cu forța. Vreau jucători care să dea 100% pentru tricoul lui Dinamo. A spus că nu mai vrea să rămână alături de noi și este un subiect închis. Rămâne să se înțeleagă cu conducerea în privința rezilierii.

Am stat de vorbă cu Ivanov, îl înțeleg, e un jucător care are anumite aspirații. Are două variante: să rămână sau să existe un club care achite pentru el 50.000 de euro. Atunci, cei din conducere îi vor da drumul să plece. El face parte din lotul nostru, l-am găsit dezamăgit, așa cum i-am găsit pe toți cei care au retrogradat anul trecut. Dar trebuie să iasă din depresie și să se reorienteze la fotbal”, a precizat Burcă.

CITESTE SI:

Video I În loc de transferuri, Ovidiu Burcă anunță două plecări din Ștefan cel Mare: ”Nu țin pe nimeni cu forța”

Sergiu Hanca și-a găsit echipă! Când va fi prezentat oficial

Dinamo, încă două partide amicale înaintea debutului noului sezon din Liga 2

3 gânduri despre &8222;Video I Ovidiu Burcă și-a stabilit obiectivele pe termen scurt la Dinamo: ”Vreau să readuc acest spirit”&8221;

Lasă un răspuns