Acestea sunt cele șase companii care și-au depus ofertele pentru construirea noului stadion Dinamo

O viitoare arenă multifuncțională în locul vechiului stadion Dinamo este un vis de decenii al fanilor roș-albi. Vestea bună este că s-au făcut pași importanți pentru demararea construcției din șoseaua ”Ștefan cel Mare”.

S-a încheiat perioada de ofertare deschisă de Compania Națională de Investiții (CNI) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice cu privire la contractul pentru prestarea serviciilor de elaborare studii de specialitate, fezabilitate, arhitectură și proiectare-design a viitoarei arene din Ștefan cel Mare.

Ultimele informații sunt legate de faptul că s-au depus oferte de către șase companii și asocieri de firme, printre care toate cele ce au proiectat noile arene din Craiova, Cluj și București, construite în ultimii ani. Acestea sunt:

1. Pop & Asociații (ca lider de proiect, cu subcontractori Graphic Studio, ABC Development Aviation, SST Grup Transilvania, Geosond, MC General Construct Engineering)
– in portofoliu au Stadionul Ghencea, Stadionul Giulești, noul aeroport Brasov, Ana Hotel Brasov, Ramada Hotel Sibiu, etc
https://www.p-a.ro/…/domenii/facilitati-pentru-sport/

2. ArtAteliers Project (ca lider de proiect, cu subcontractori KAT Concept Design, Hidroedil Proiect, Global Proiect, Pangeocom, Instalsib Gazproiect, Radu Liviu cadastru și geodezie)
– in portofoliu au diverse construcții sportive și rezidentiale mai mici
https://www.artateliers.ro/projects

3. Concrete & Design Solutions (ca lider de proiect, cu subcontractori East Watter Drillings, Formin, Cornel Topoexim, Rulouri de Gazon SRL, CES Consulting Services, DP Proiect Instal, MC General Construct Alfa)
– in portofoliu au Piața Sudului, sediul ANAF, Complex Olimp, etc
https://cds.com.ro/portofoliu/

4. Dico și Tiganas (ca lider de proiect, cu subcontractori Plan 31 Ro, General Instal Comp, Dianliv Instal)
– au in portofoliu stadioanele noi din Craiova, Cluj, Arc Triumf, BT Arena, alte sali și bazine, fabrica Bosch Cluj, fabrica Ericsson Oradea și multe altele
https://dicositiganas.ro/ro/program/sport-si-relaxare/

5. CECO Arhitects & Filcogab (ca lideri de proiect, cu subcontractori Electroprod Tim, Agrom, Profi Vent, Capabil)
– in portofoliu au diverse proiecte și construcții publice și private
https://filcogab.ro/portofoliu/

6. Profesional Construct Proiectare & Lucian Simion Arhitectura (lideri, cu subcontractori Itech Automatics, Mira Proiect, Proefesional Tech Construct Design, Vian Engineering, Geosond)
– in portofoliu: noua Biblioteca Naționala Bucuresti, Polus Constanta, etc
https://www.p-c.ro/#

Reamintim ca studiile au fost estimate la circa 206.000 euro și că în urma analizei și evaluării ofertelor depuse costurile efective să fie modificate, dar CNI va desemna câștigătorul în săptămânile ce urmează.

Mai trebuie menționat că, după ce va fi aleasă firma câștigătoare, aceasta o să aibă, contractual, un termen de finalizare de 60 de zile. În acest timp, trebuie să se ocupe de proiectarea și prezentarea randarilor 3D High Details ai arenei.

Aici intră informații legate de design, capacitate și facilități. Ulterior, mai este nevoie de încă 30 de zile pentru obținerea avizelor și aprobărilor terților. Astfel, trebuie primit „ok-ul” de la OCPI, Primărie, Urbanism, Arhitectură, ISU, Autoritatea Aviatică pentru Helioport Certificat, FRF sau FRR.

Costul estimat de CNI pentru întocmirea acestor studii și proiecte este de 1.020.337 lei.

Dinamo pe ”Arcul de Triumf”! Prima reacție a lui Alin Petrache: ”MTS este administrator”

Vlad Iacob, a anunțat că echipa noastră va juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul ”Arcul de Triumf”. Primul meci pe teren propriu, este cel cu Oțelul Galați, din etapa a doua, 13 august.

Oficialii clubului nostru așteaptă un răspuns în ceea ce privește arena ”Arcul de Triumf” în cursul zilei de luni, cel mai târziu marți. O altă variantă este ca, echipa noastră să evolueze pe stadionul din Ștefan cel Mare în primele etape ale sezonului din Liga a 2-a, iar după ce va începe demolarea bătrânei arene, Dinamo să se mute pe ”Arcul de Triumf”.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache a avut astăzi, o primă reacție cu privire la acest aspect, iar răspunsul a fost, unul tranșant.

”Vă pot spune că puteți vorbi cu domnul Ministru Novak. Dânsul este cel care administrează. Avem un nou CSM creat, se numește „Arcul de Triumf”. MTS este administrator CSM „Arcul de Triumf”. Nu am ce să vă mai explic eu, să vă explice domnul Ministru. Mi-am dat doi ani de zile cu părerea, deci nu mai are niciun rost. Acum mă gândesc că cei care au puterea deplină, o pot folosi cum doresc”, a spus Alin Petrache.

Dinamo invitată public să-şi dispute meciurile în Capitală: ”Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat că stadionul ”Arcul de Triumf” poate primi echipele de fotbal.

Arena deschisă în 2021 nu a găzduit încă niciun meci de Liga 1. Pe ”Arcul de Triumf” s-au jucat în special meciuri de rugby, partide ale echipei naționale de fotbal feminin, dar și un meci al României U21, în martie, scor 2-1 cu Finlanda.

Eduard Novak a vorbit și despre Dinamo, pe care o așteaptă de asemenea pe ”Arcul de Triumf”.

”Eu cred că da (n.r. – Dinamo poate juca acolo în noul sezon), adică de ce nu. Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți.

Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a declarat Eduard Novak în data de 12 iulie.

21.HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional ”Arcul de Triumf” Bucureşti, precum şi declararea lui ca bun de interes public national Hotărârea a fost aprobată.

CITESTE SI:

Anunț oficial I Progresul Spartac – Dinamo urmează să se joace cu spectatori: ”VICTORIE!”

Progresul Spartac – Dinamo se joacă cu spectatori! Preț tichet de acces

Ovidiu Burcă, renunță la un nou jucător și nu se oprește aici: ”Am dat o listă cu jucători pe care nu mă bazez”. Când va debuta nou-venitul, Dani Iglesias

3 gânduri despre &8222;Acestea sunt cele șase companii care și-au depus ofertele pentru construirea noului stadion Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s