Cornel Dinu, la 74 de ani: ”Eu cred că e un dar de la Dumnezeu”

Cornel Dinu a jucat pentru Dinamo între anii 1966 și 1983, adunând 454 de prezențe și marcând pentru formația alb-roșie 53 de goluri. Dinu a fost declarat „Fotbalistul anului” de trei ori, în anii 1970, 1972 și 1974.

După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, în 1983, a devenit secund la Dinamo. Echipa pe care o antrena, alături de principalul Dumitru Nicolae, avea să ajungă în semifinalele Cupei Campionilor în acel sezon, fiind eliminată, la limită, de către Liverpool. A antrenat, ulterior, de alte două ori, ca principal, Dinamo.

Mister, așa cum este cunoscut în lumea fotbalului, a dezvăluit cum se simte la împlinirea a 74 de primăveri.

”Am și anumite probleme de sănătate. Când 40 de ani ai alergat de la o poartă la alta, e vorba de altceva, de insuficiență cardiacă. La câte văd că se întâmplă (n.r la Dinamo), mi-a revenit o depresie. Poate trecem peste.

Este o mare satisfacţie (n.r ales fotbalistului anului de trei ori). Cred că Gică Ppescu a mai fost ca mine dintre apărători. Era o distincție care apăruse prin 1968 decernată de revista ”Fotbal”. Mi-aduc aminte când am câștigat în 1972, veneam după o entorsă de genunchi la Cardiff.

Pe lângă votul antrenorilor trebuia să ai și 30 de meciuri jucate. Eu aveam 29 de jocuri. Eu a trebuit să intru cu o genunchere cam vreo 20 de minute la Braşov. Momentul îl am şi acum. Eram îmbrăcat a la Londra”, a declarat Cornel Dinu.

”Eu cred că e un dar de la Dumnezeu că am ajuns la 74 de ani. Acum văd că mi se contestă faptul că am participat la Revoluție. Cred că am trecut de vreo trei ori pe lângă moarte. Conștiința mea e clară. Trecând prin atâtea, am fost aproape de momente nefaste. Cred că Dumnezeu a fost milos cu mine să ajung până la vârsta asta”, a mai precizat fostul jucător și antrenor al lui Dinamo.

L-a adus pe Cristi Borcea în fotbal

Cornel Dinu este cel care l-a adus în fotbal pe Cristi Borcea, făcându-l director de marketing la Dinamo.

Ulterior Borcea avea să devină președinte executiv al clubului.

”Am venit prima dată ca director de marketing, mă luase ‘nea Cornel Dinu. E diferenţă mare între mine şi ‘nea Cornel Dinu. Eu mai am momente de rătăcire când mai citesc o carte-două, ‘nea Cornel e constant”, povestea Borcea la emisiunea lui Dinescu de la Prima TV.

Oficial | Cinci transferuri la Dinamo

Înaintea debutului în noul sezon de Liga 2, Dinamo a anunțat nu mai puțin de cinci transferuri în cursul zilei de marți.

Alexandru Pop (29 de ani, atacant), ultima oară la AFC Odorheiu Secuiesc, Ionuț Bobea (20 de ani, atacant), tot de la AFC Odorheiu Secuiesc, Iulian Roșu (28 de ani, mijlocaș), ultima oară la Metaloglobus și trecut pe la FCSB, Alin Șerban (21 de ani, mijlocaș), de la CS Mioveni și Cătălin Țîră (28 de ani, atacant), ultima oară la Bisceglie, sunt transferurile anunțate de Dinamo.

”Alexandru Pop, Ionuț Bobea, Iulian Roșu, Alin Șerban și Cătălin Țîră la Dinamo 1948. București, 2 august 2022. Administratorul special Vlad Iacob anunță, prin intermediul paginilor oficiale de Facebook și Instagram ale clubului, transferurile jucătorilor Alexandru Pop, Ionuț Bobea, Iulian Roșu, Alin Șerban și Cătălin Țîră (foto, de la stânga la dreapta) la Dinamo 1948.

Alexandru Pop, 29 de ani, atacant, a debutat pentru Gloria Bistrița și a mai evoluat în carieră pentru Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, UTA, Aerostar Bacăr, Viitorul Tg. Jiu, Poli Timișoara, Rapid, Minaur Baia Mare și AFC Odorheiu Secuiesc.

Născut pe 1 mai 2002, mijlocașul Ionuț Bobea vine de la AFC Odorheiu Secuiesc și a adunat primele minute în tricoul dinamoviștilor în meciurile amicale cu SC Popești Leordeni și CS Tunari.

Mijlocaș, Iulian Roșu (28 de ani), ultima oară la divizionara secundă Metaloglobus, a făcut parte din lotul Astrei Giurgiu, campioană în urmă cu 6 ani. Fost internațional U17, U19 și U21 al României, Iulian Roșu are două meciuri în grupele Europa League, în 2011, în tricoul celor de la FCSB.

Alin Șerban, mijlocaș născut pe 7 septembrie 2002, și-a început cariera la CS Mioveni, echipă cu care a promovat în Liga 1 în vara anului 2021. Sezonul trecut a fost împrumutat de CS Mioveni la Viitorul Dăești.

Format la Academia de juniori a clubului nostru, atacantul Cătălin Țîră (28 de ani) a mai evoluat sezonul trecut pentru Dinamo, 8 jocuri și un gol în tricoul alb-roșu, iar în prima parte acestui an a jucat pentru italienii de la Bisceglie. Bine ați venit la Dinamo 1948!”, a transmis Dinamo, pe Facebook.

Programul dinamoviștilor în sezonul regular al Ligii a 2-a:
  1. Progresul Spartac – Dinamo București | 4 august
  2. Dinamo București – Oțelul Galați | 13 august
  3. Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Dinamo București | 20 august
  4. Dinamo București – Unirea Dej | 27 august
  5. Concordia Chiajna – Dinamo București | 3 septembrie
  6. Dinamo București – CSA Steaua | 10 septembrie
  7. Gloria Buzău – Dinamo București | 17 septembrie
  8. Dinamo București – Unirea Slobozia | 1 octombrie
  9. Minaur Baia Mare – Dinamo București | 8 octombrie
  10. Dinamo București – Ripensia Timișoara | 15 octombrie
  11. Metaloglobus București – Dinamo București | 22 octombrie
  12. Dinamo București – CSM Slatina | 29 octombrie
  13. Csikszereda Miercurea Ciuc – Dinamo București | 5 noiembrie
  14. Dinamo București – CSC Dumbrăvița | 12 noiembrie
  15. Politehnica Iași – Dinamo București | 26 noiembrie
  16. FC Brașov – Dinamo București | 3 decembrie
  17. Dinamo București – Unirea Constanța | 25 februarie
  18. CSC Șelimbăr – Dinamo București | 4 martie
  19. Dinamo București – Politehnica Timișoara | 11 martie

CITESTE SI:

Oficial | Cinci transferuri la Dinamo

Dinamo aduce patru noi jucători, înaintea debutului din Liga 2

A furat startul și s-a prezentat singur 

3 gânduri despre &8222;Cornel Dinu, la 74 de ani: ”Eu cred că e un dar de la Dumnezeu”&8221;

Lasă un răspuns