Ovidiu Burcă a analizat debutul în noul sezon. Ce spune despre eliminarea lui Amzăr

Ziua debutului echipei noastre în noul sezon a fost oficializat cu o victorie.

Elevii lui Ovidiu Burcă, au dat startul Ligii secunde, la Clinceni, cu Progresul Spartac, scor final 0 – 1 (0-1), prin golul marcat de către Antonio Bordușanu, în minutul 27.

La debut în Liga 2 s-a aflat inclusiv antrenorul echipei Dinamo, Ovidiu Burcă. La finalul partidei, acesta a făcut și analiza jucătorilor tineri, din perspectiva eliminării lui Amzăr și a riscurilor care pot apărea pe parcursul sezonului din această privință, din pricina lipsei de experiență, dar și a venirilor de fotbaliștilor cu experiență, care pot ajunge sub comanda sa în zilele următoare.

”Nu mă deranjează. În fotbal trebuie să fi pregătit pentru absolut orice. Echipa a reacționat bine chiar și în inferioritate numerică, ne-am închis bine. A fost mai greu, din punctul ăsta de vedere, tocmai pentru că veneam pe un fond în care începusem să pierdem din puteri, dar am fost destul de bine organizați chiar și când am fost în 10.

Acum am câștigat trei puncte, e cel mai important în momentul în care ne aflăm noi acum, cu foarte mulți tineri, cred că am avut patru-cinci jucători tineri. Asta trebuie să scoatem în evidență. Sunt jucători care vin din pepiniera proprie, cărora nu li s-a dat atenție prea multă în ultimul timp. Dinamo are resurse și cred că o să repunem clubul pe făgașul normal.

Trebuie să echilibrăm puțin echipa, pentru că suntem puțin dezechilibrați, lucrăm la asta. Aici sunt două lucruri, ne propunem să intrăm în lupta pentru promovare, dar trebuie aduși repede jucători de un anumit nivel, trebuie integrați repede.

Pe de altă parte, sunt acești tineri. Dacă se hotărăște ca strategia să fie de a promova tineri și de a forma o echipă competitivă pe termen mediu și lung, atunci e altă strategie.

Trebuie să o luăm pas cu pas, să vedem ce se întâmplă și la nivelul acționariatului, celor care sprijină echipa, pentru că de acolo pornim. A existat foarte multă incertitudine. Eu o iau pas cu pas și vedem ce strategie se stabilește”, a spus Burcă.

Pe final de joc, din minutul 76, Dinamo a evoluat în inferioritate numerică, după ce Costin Amzăr a avut o intrare copilărească, a primit al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

În altă ordine de idei, în prelungirile partidei, în minutul 90+6, și Matei Andrei de la Progresul Spartac a fost eliminat. Anti-fotbalistul, a fost sancționat, după gestul său nesportiv, de a scuipa spre un adversar. Matei Andrei, intrat de câteva minute pe teren a fost eliminat direct.

Reacția lui Ovidiu Burcă, după debutul oficial pe banca lui Dinamo

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, a vorbit despre debutul său la Dinamo. Acesta și-a făcut și o impresie despre echipă:

„A fost un meci complicat, așa cum mă așteptam. Complicat, pentru că nu a avut mult timp, pentru că știți e s-a întâmplat la clubul ăsta. Dar sunt satisfăcut pentru prima victorie, cu mult sacrifciu, cu implicare totală din partea jucătorilor.

Dar știam că așa va fi meciul, le-am spus și lor că trebuie să se autodepășească, pentru că nivelul lor de pregătire, din păcate, nu este bun. S-a și văzut pe final, aveau crampe, am pierdut mingi.

Dar sunt mulțumit pentru modul în care am abordat, pentru spiritul de sacrificiu și cred că de aici trebuie să pornim. Trebuie să recâștigăm spiritul lui Dinamo, mentalitatea de învingător, să ne batem pentru fiecare minge. Asta e cel mai important în ceea ce am câștigat azi.

Echipa a reacționat bine și în inferioritate numerică, ne-am închis bine, a fost mai greu din punctul ăsta de vedere, pentru că venea pe un fond în care începusem să pierdem din puteri. Dar am fost destul de bine organizați chiar și când am fost în 10″, a spus Ovidiu Burcă, la finalul meciului.

Dinamo în meciul cu Progresul Spartac: Oncescu – Moura (G. Crețu 90+4′), Giafer, Țone (Buleică 61′), Amzăr – Dudea (cpt.), N. Roșu – Bordușanu (Andr. Florescu 77′), Bani (Iul. Roșu 77′), Val. Lazăr – Buhăescu.

Rezerve neutilizate: Fara – M. Dragomir, Cune, Cr. Ionescu, Bobea.

Video I Dinamo în deplasare

@doar_dinamo_official

Dinamo, debut cu dreptul în noul sezon

♬ original sound – Doar_Dinamo_Official

Abonamente emise de Dinamo 1948 pentru noul sezon

Clubul nostru a pus în vânzare abonamentele pentru sezonul competițional 2022-2023, valabile la toate meciurile organizate pe teren propriu în Liga 2 și în Cupa României.

Abonamentele emise de Dinamo 1948 pentru noul sezon au fost puse în vânzare de astăzi prin bilete.ro, partener oficial de ticketing al clubului nostru, prețurile fiind între 200 lei (peluze) și 700 lei (tribuna VIP). Din noul sezon, suporterii dinamoviști își pot achiziționa și abonamente virtuale la meciurile echipei noastre, 99 lei pe an, intitulate Familia Dinamo.

În parteneriat cu Nemo Express, Dinamo 1948 le oferă suporterilor posibilitatea de a primi în toate localităţile din România abonamentele comandate prin bilete.ro.

„Obiectivul nostru, al tuturor dinamoviștilor, este să jucăm în fața propriilor suporteri pe Arcul de Triumf, cel mai frumos stadion din sectorul 1 al Capitalei. O arenă nouă va readuce, cu siguranță, suflarea dinamovistă alături de echipă. Am făcut toate demersurile necesare și pot spune că avem o promisiune informală că vom putea evolua în cel mai scurt timp pe Arcul de Triumf. Stadionul Dinamo rămâne doar varianta de backup până la soluționarea situației arenei Arcul de Triumf”, spunea după investirea în funcție, Vlad Iacob.

Dinamo invitată public să-şi dispute meciurile în Capitală: ”Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți”

Eduard Novak, ministrul Sportului, a anunțat că stadionul ”Arcul de Triumf” poate primi echipele de fotbal.

Arena deschisă în 2021 nu a găzduit încă niciun meci de Liga 1. Pe ”Arcul de Triumf” s-au jucat în special meciuri de rugby, partide ale echipei naționale de fotbal feminin, dar și un meci al României U21, în martie, scor 2-1 cu Finlanda.

Eduard Novak a vorbit și despre Dinamo, pe care o așteaptă de asemenea pe ”Arcul de Triumf”.

”Eu cred că da (n.r. – Dinamo poate juca acolo în noul sezon), adică de ce nu. Dacă o să intre în renovare baza lor sportivă, sunt bineveniți.

Avem FRF, Dinamo, FCSB și o să facem un calendar foarte frumos. Intenția noastră este ca stadionul să fie administrat și deschis sportului”, a declarat Eduard Novak în data de 12 iulie.

21.HOTĂRÂRE DE GUVERN privind înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional ”Arcul de Triumf” Bucureşti, precum şi declararea lui ca bun de interes public national Hotărârea a fost aprobată.

CITESTE SI:

Dinamoviștii nu lasă echipa la greu! Mobilizare extraordinară, pentru achiziționarea abonamentelor din noul sezon

Valentin Lazăr, anunță obiectivul lui Dinamo, după debutul în noul sezon

Video I Dinamo, debut cu dreptul în noul sezon

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă a analizat debutul în noul sezon. Ce spune despre eliminarea lui Amzăr&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s