Despărțirea lui Mihai Eşanu de Dinamo, comentată de Burcă: ”Am avut o discuţie”

Crescut în academia lui Dinamo, goalkeeper-ul Mihai Eșanu (24 de ani), s-a despărțit de Dinamo acum doua săptămâni, nefiind un jucător pe placul lui Ovidiu Burcă.

Noul tehnician al lui Dinamo, afirmând că: ”Mihai era într-un moment în care trebuia să schimbe echipa”.

Mihai Eşanu a fost considerat unul dintre vinovații pentru rezultatul rușinos de la dubla cu Universitatea Cluj. Fostul dinamovist va continua în Liga I, la Chindia.

Astăzi, Dinamo o va întâlni pe Oțelul Galați pe stadionul Clinceni, de la ora 18:00, în etapa a 2-a, iar înaintea partidei, în cadrul unui interviu, Ovidiu Burcă a explicat decizia de a renunța la tânărul portar și a făcut un oarecare bilanţ al lotului şi a dat de înţeles că s-au pregătit sau că se pregătesc plecările a doi jucători de la echipă.

Unul dintre ei este nou-venitul Bogdan Gavrilă, care este accidentat la momentul actual, dar are şanse minime să devină titular întrucât jucătorul sub vârstă care trebuie folosit în Liga 2 evoluează chiar pe postul său.

”Mihai era într-un moment în care trebuia să schimbe echipa. Am avut o discuţie în care i-am spus părerea mea.

Nu cred că a înţeles, dar poate peste ani va înţelege. Cea mai bună soluţie, atât pentru el dar şi pentru club, era ca el să plece.

El (n.r. Bogdan Gavrilă) este accidentat în acest moment. Din nefericire pentru el, în poziţia lui folosim jucătorul ‘under’.

În condiţiile astea, nu ştiu dacă va avea prea mult spaţiu să joace. E o problemă pe care el va trebui să o înţeleagă şi să o gestioneze”, a declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă, cuvinte de laudă la adresa suporterilor: ” Iubirea necondiționată a suporterilor…”

În cadrul conferinței premergătoare partidei de astăzi, tehnicianul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, pe lângă mai multe subiecte abordate, pe care le puteți găsi pe site-ul nostru, acesta a cuvinte de laudă la adresa suporterilor și totodată a analizat și problema unui nou investitor la club.

”Să vii acționar majoritar la un club precum Dinamo, este o oportunitate. E nevoie de un om care are viziune, care are putere materială, avem nevoie de un investitor, sunt convins că în zilele care vor urma, va veni cineva alături de noi în proiectul Dinamo.

Banii nu îți aduc nicio garanție, banii sunt un suport pentru performanță, dar un buget nu îți poate asigura 100% promovarea. Asta am pățit la Rapid, cu buget mare s-a ratat o promovare. Ce este important, trebuie să restabilim un climat de performanță, de excelență, așa cum nu a fost în ultimii ani la Dinamo. Tot oamenii valoroși, de caracter, sunt ei care pot schimbă cursul istoriei. Nu doar resursă financiară.

Sprijinul DDB a făcut să țină clubul asta în viață, de ce nu ar fi la fel în continuare, sunt sigur, că indiferent ce se va întâmpla, iubirea necondiționată a suporterilor, nu va lăsa clubul să moară. Atâta timp cât există suporteri și pasiune pentru clubul asta, vom avea multe vieți”, a declarat Ovidiu Burca în cadrul conferinței de presă.

Burcă a vorbit și despre stadionul din Clinceni. Acesta fiindu-ne ”casă” în primele două etape.

”Acasă este acolo sunt suporterii alături de noi, la Clinceni le-am simțit energia, ne-au dat forță, mai ales în ultimele minute de joc. A fost un lucru fantastic, să îi simt că au o înțelegere a jocului extraordinară, energia trimisă echipei când am fost în inferioritate numerică, a fost incredibilă. Cred că la momentul asta, varianta Clinceni este bună, tribunele sunt aproape, ei vin în număr mare, acolo e acasă, deocamdată asta este situația”, a mai spus antrenorul.

Dinamo – Oțelul Galați, ultimul meci din etapa a doua a Ligii 2, se joacă marți, de la ora 18, pe stadionul din Clinceni.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Oțelul Galați

Ce urmează pentru David Popovici la europeanul de la Roma după aurul cucerit la 200 m liber

Baschet I Dinamo continuă campania de transferuri!

3 gânduri despre &8222;Despărțirea lui Mihai Eşanu de Dinamo, comentată de Burcă: ”Am avut o discuţie”&8221;

Lasă un răspuns