Video I Marius Avram, verdict tranșant în cazul penalty-ului dictat și repetat în Dinamo – Oțelul

Dinamo a întâlnit marți seară pe Oțelul Galați, în ultimul meci al rundei secunde.

În minutul 74, partida a oferit un moment controversat la scorul de 3-1 pentru moldoveni, atunci când a fost dictată lovitură de pedeapsă în favoarea lui Dinamo, după ce Valentin Lazăr a încercat să intre în careu, însă Andrei Rus l-a agățat chiar la marginea careului mic. Centralul a dictat lovitură de la unsprezece metri.

A executat penalty-ul Neluț Roșu, a marcat, dar s-a dictat repetarea loviturii pentru că mai mulți jucători din ambele tabere au intrat în careu.

Astfel că decizia repetării loviturii de la 11 metri ar părea una corectă.

Același Neluț Roșu a executat a doua oară, dar a ratat. Portarul Cosmin Dur-Bozoancă i-a ghicit colțul și a respins în corner.

”Sunt mai mulți jucători care au intrat în careu în cazul primei lovituri”, spune Avram.

”La a doua execuție nu au mai ajuns în fața arbitrului jucătorii și probabil că… E greu să repeți două penalty-uri. În prima fază e evidentă pătrunderea în careu, dar dacă intrau doar jucători de la Oțelul, lovitura nu se mai repeta, pentru că eroarea era făcută de fundași. Aici însă, vedem că sunt jucători de la ambele echipe și, în consecință, e corectă dictarea repetării.

Eu, când eram arbitru în activitate, decideam repetarea loviturilor de la 11 metri foarte greu”, a mai spus, Avram.

Pe faza în direct și pe reluări s-a văzut că decizia arbitrului Valentin Porumbel nu a fost cea corectă, lucru confirmat ulterior și de fostul ”central” Marius Avram, în prezent analist în privința arbitrajului la DigiSport.

Aceasta afirmând că și a doua lovitură de la 11 metri trebuia repetată, pentru că și atunci au pătruns jucători în careu înainte ca Roșu să lovească balonul. Nu s-a întâmplat însă acest lucru.

E posibil ca încă o astfel de decizie să nu fi fost luată de Porumbel, în opinia lui Avram, pentru a nu incita și mai mult publicul, chiar dacă a doua oară ar fi fost ajutată Dinamo de decizie.

Avram a precizat că arbitrul trebuia să fie și mai drastic în privința încălcării regulamentului la a doua execuție de la punctul cu var, lucru care nu s-a întâmplat.

Personal, fostul arbitru a mai spus că dacă ar fi fost el ”centralul” acestui joc cel mai probabil nu ar fi dictat repetarea.

Video I Penalty controversat la Dinamo – Oțelul

Meciul Dinamo – Oțelul 1-3 a închis etapa a doua din Liga 2. ”Câinii” rămân pe locul 11, cu trei puncte și un golaveraj cu două goluri marcate și trei primite. De partea cealaltă, Oțelul a urcat pe locul cinci, la egalitate cu Poli Iași și CSA Steaua.

În următoarea etapă, Dinamo se va deplasa pe terenul celor de la ACS Viitorul Tg. Jiu, în timp ce Oțelul va juca ”acasă” cu Unirea Constanța.

CITESTE SI:

Dorinel Munteanu: ”Dinamo nu se uită niciodată”

Mohammad Murad la o semnătură de Dinamo: ”Eu sunt implicat”

Video I Reacţia lui Neluţ Roşu după Dinamo – Oţelul: ”Mai avem de muncit”. Ce spune despre ratarea penalty-ului

3 gânduri despre &8222;Video I Marius Avram, verdict tranșant în cazul penalty-ului dictat și repetat în Dinamo – Oțelul&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s