Iacob Senior intervine după eșecul lui Dinamo cu Oțelul. Răspuns pentru Cornel Dinu

Pe o căldură sufocantă la Clinceni, Dinamo a întâlnit pe Oțelul Galați, în ultimul meci al rundei secunde.

Din păcate pentru suferea dinamovistă, elevii lui Ovidiu Burcă au cedat cu un categoric, scor 3-1 (1-1).

După înfrângerea suferită, tatăl lui Vlad Iacob, Dorin Iacob, prezent în viața echipei, a oferit un amplu interviu prietenilor noștri de la playsport.ro.

Acesta cere răbdare la echipă, din cauza contextului actual. În plus, Dorin Iacob a oferit detalii despre noile transferuri pregătite de fiul său la Dinamo.

”E o încercare a celor care conduc Dinamo, inclusiv a antrenorului, cu personalul pe care-l au la îndemână să încropească ceva. Evident, trebuie transferuri. Pentru acestea, trebuie finanțare. Pentru finanțare, trebuie încredere. E un cerc vicios cu care se zbat cei din conducerea clubului ca să-l rezolve. Într-o lună de zile, să faci minuni într-o situația ca asta, e greu. Trebuie să faci minuni în convingerea investitorilor, în aducerea jucătorilor, în așezarea acestora în teren. Suntem cu minunile. Nu sunt soluțiile pertinente la îndemână ușor.

Rezultatul de marți doar arată situația în care este Dinamo, din păcate, de mai mulți ani și situația grea în care trebuie să fie descurcat Dinamo într-o lună de zile de noua conducere. Mă refer aici la administratorul special (n.r. – Vlad Iacob) și antrenorul principal. Ei știau în ce au intrat și au făcut-o cu toată voința și încrederea. Că trebuie șase săptămâni, două, trei luni să mai facă niște lucruri, durează”, a spus Dorin Iacob.

Legat de noile transferuri, acesta a afirma: ”Din câte știu eu, astăzi (n.r. – miercuri, 17 august) vor fi anunțați niște jucători. Sunt fotbaliști buni, care vin din Liga a 2-a franceză. (n.red. Între timp, transferurile au fost anunțate prin canalele de comunicare ale clubului Dinamo). S-au făcut eforturi incredibile pe niște canale de bună comunicare între Vlad și oameni din lumea fotbalului din alte țări pentru a aduce la Dinamo jucători. Tot ce se pune pe masă pentru investitori, agenți sau jucătorii aduși este Dinamo, brand-ul. Un asemenea brand nu poate și nu trebuie să dispară. Aceleași discuții sunt și cu investitorii”, a mai spus seniorul.

Acesta a abordat și subiectul legat de editorialul lui Cornel Dinu, cel care a dat de pământ cu toată lumea de la Dinamo după înfrângerea de pe stadionul Clinceni.

”Vlad Iacob, uite, este acuzat de declarații optimiste. Acestea, eu le-aș spune constructive, sunt în favoarea găsirii de soluție. Niște declarații de genul celor ale lui Cornel Dinu nu sunt constructive. Dinamitează, dar fără să vrea. Era mai ușor și pentru Vlad, dar și pentru Ovidiu să nu se implice. Știam ce este, cât este de greu, dar cineva trebuie s-o facă. Cum domnul Dinu a trebuit să scrie, că așa îi pică dânsului bine, așa și aici, cineva a trebuit să intre în mocirla și prăpădul de acolo pentru a încerca să schimbe ceva. Și-au asumat doi tineri acest lucru. O fi bine, o fi rău, nu știu. Unde sunt cei care zic sau scriu de Dinamo? Trebuiau să fie în tribună ieri. La ei ar fi trebuit să țipe suporterii lui Dinamo.

Ce pot să zic? Există o expresie: „să îmbătrânim frumos!” Acum reușim sau nu. El este un personaj critic de fel, are un condei mai aspru de multe ori. Am văzut editorialul și mă gândeam la o chestie. Mă așteptam la ceva mai simpatic. Să spui „Burcă-Curcă” e pentru cineva cu mai puțină școală, să faci glume pe seama numelui unei persoane. Domnul Cornel Dinu, cu acest editorial, nu contribuie cu ceva pozitiv în toate aceste eforturi. E stilul său consacrat, asta este. Nu face parte dintr-un demers constructiv, nu e rea intenție. Însă, din păcate, nu aduce un plus să critici aspru o chestie evidentă pentru toată lumea și a căror slăbiciuni sunt știute de toată lumea. Se fac eforturi să improvizezi cum poți. Acum se face tot ce se poate mai bine cu mijloacele care sunt la dispoziție.

Poate alții care critică pe Facebook sau în alte părți au soluții miraculoase. Că nu sunt bani, jucători sau că nu poți face o echipă bună cu jucătorii actuali nu sunt soluții, ci constatări. Soluțiile trebuie căutate în această atmosferă și realitate, dar și contra timp. Dacă ne uităm la bilanțul acestei luni, avem un administrator special nou, pentru că cel vechi era fugit, dar și un antrenor care nu e de ici, de colo. Degeaba e criticat. Ce poate să facă mai mult? Totuși, am observat un lucru bun pe rețelele de socializare. E și foarte multă lume lucidă!”, a spus Iacob Sr.

Dorin Iacob a vorbit și de stadiul în care se află negocierile cu omul de afaceri Muhammad Murad.

”Aici sunt două lucruri. Una, de voință și putință a celor care conduc Dinamo, momentan limitată din cauza împrejurimilor, din cauza lipsei investitorului. Sunt demersuri foarte-foarte avansate și aproape de concretizare. Totuși, în afaceri, lucrurile sunt concretizate în momentul în care s-au semnat documentele. Dar, repet, sunt foarte avansate lucrurile acum. Până nu punem pixul pe hârtii, nu putem spune „Iată, finanțatorul principal și ceilalți oameni!.

Acesta este cel de-al doilea lucru. Obiectivul promovării, chiar în acest moment, fără finanțator, atât administratorul special, cât și antrenorul și Răzvan Zăvăleanu, împreună cu firma de insolvență, îl au. În momentul acesta se lucrează promovare, nu la un plan de supraviețuire. Acum, obiectivul promovării imediate este un must to do. Trebuie să facem asta, altfel susținerea planului de reorganizare care va fi depus la judecător o să fie greu de făcut, dacă nu se promovează. Sigur, dacă finanțăm mai devreme, nu stăm trei ani. Totuși, un plan de reorganizare o să fie bine susținut cu promovarea. Este ceva ce trebuie făcut, este obiectivul pe care și l-au propus. Dacă te uiți, ca telespectator, la meciul de ieri, ți se pare o chestiune delicată, greu de îndeplinit. Obiectivul, repet, este promovarea! E un paradox, dar Dinamo se salvează din promovare, nu printr-o strategie de supraviețuirea în Liga a 2-a”, a mai spus Dorin Iacob, pentru playsport.ro.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Steaua București. Vezi cine va televiza eternul derby

Programul DDB are de astăzi un nou președinte: ”Venim cu un suflu proaspăt!”

Video I Cine sunt jucătorilor nou-veniţi Lamine Ghezali și Quentin Bena

3 gânduri despre &8222;Iacob Senior intervine după eșecul lui Dinamo cu Oțelul. Răspuns pentru Cornel Dinu&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s