Ovidiu Burcă, optimist în vederea vânzării lui Dinamo

Conducerea lui Dinamo caută aducerea unui nou investitor și au purtat mai multe discuții cu diferiți oameni de afaceri.

Acest lucru înseamnă înlăturarea actualului acționar majoritar, Dorin Șerdean, care nu a finanțat cu nimic clubul. Cu toate acestea, dânsul se crede un soi de ”samsar” și profită de dorința lui Dinamo de aducerea unui nou investitor și insistă în predarea acțiunilor.

Antrenorul echipei noastre, Ovidiu Burcă (42 de ani) spune că are informații conform cărora, într-adevăr, în aceste zile se poartă negocieri intense pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni de la Dinamo.

Fără să dea însă mai multe detalii despre acest subiect, a lăsat de înțeles totuși că, din punctul său de vedere, sunt șanse mari să se ajungă la o înțelegere. Asta pentru că el consideră că, în acest moment, Dinamo reprezintă o oportunitate foarte bună pentru o investiție pe termen lung.

”Știu că există discuții în momentul ăsta cu domnul Șerdean pentru preluarea pachetului majoritar. Mai multe nu vă pot spune. Chiar și cu domnul Murad au fost discuții. Am încercat să stau departe de această problemă a clubului pentru că nu era în atribuțiile mele. Cred că Dinamo în acest moment poate reprezenta o variantă foarte bună de investiții. Aceste 7 milioane se pot reduce semnificativ”, a spus Ovidiu Burcă la Digi Sport.

De asemenea, antrenorul a vorbit și despre rezultatele din ultimul timp. Burcă a transmis că Dinamo nu este în cel mai bun moment, însă este încrezător că echipa noastră poate reveni în elita fotbalului românesc.

Totuși, este convins că este nevoie de timp ca Dinamo să se redreseze. Antrenorul vrea să implementeze un climat de exigență care, după spusele sale, nu există în acest moment la Dinamo.

”Nu maschez, nu sunt în cel mai fericit moment, dar nici într-o zonă de tragic. Am știut că nu va fi ușor. Sunt conștient că redresarea necesită timp. Ne-ar fi fost de mare rezultat acest rezultat. Ne-ar fi dat speranțe nouă și suporterilor. Lucrurile nu erau deloc în regulă, iar din punct de vedere al organizării am venit într-un moment dificil. De la momentul ăla până acum cred că am schimbat destul de multe lucruri. E un proces greu. În ultimii ani, lucrurile nu au fost în regulă, iar totul a culminat cu retrogradarea.

Nu știu dacă în timpul ăsta scurt am fi reușit să readucem clubul la nivelul la care i-a obișnuit pe suporteri. Am întâlnit situații complicate. Am echilibrat lotul din punct de vedere numeric și valoric. Am încercat să dăm speranța, să aducem niște jucători, să formăm un lucru competitiv.

E un proiect la care m-am înhămat. Știam că lucrurile sunt foarte grave, dar a fost un moment în care am tărăgănat decizia. Am vrut să mă asigur de niște lucruri. Am încercat să cer niște garanții legate de buna desfășurare a lucrurilor și de un lot. Oamenii vor rezultate, așa sunt obișnuiți. Am reușit să schimbăm multe lucruri, dar la nivel de rezultate suferim.

Abordarea trebuie să fie diferită. Trebuie să reinstaurăm un climat de maximă exigență și performanță. Trebuie să construim o echipă în adevăratul sens. Cei care au venit în ultimii ani au adus mulți jucători, au fost multe schimbări. Totul trebuie reconstruit pe un alt fundament. Focusul principal trebuie să fie pe reconstruirea mentalității.

Nu putem face performanță în două săptămâni. Trebuie să reinstaurăm spiritul care era la Dinamo. Fără exigențele sportului nu poți avea pretenții. Trebuie să construim o echipă capabilă să se bată meci de meci. E foarte greu să joci în tricoul lui Dinamo. Abia descoperim jucătorii.

A trebuit să schimbăm. Oameni care ne închideau ușile, jucători care ne refuzau, am adus bucătari, încă nu avem magazioner. Era un magazioner care a spus că nu mai rezistă. Au rămas jucătorii care au dorința de afirmare. Au venit băieții ăștia străini. Jucători care au jucat în prima ligă în Franța au venit pe 2500 – 3000 de euro. În ultimele luni, plăți întârziate, salarii întârziate, dar ei au venit. Au venit și români care nu au pus pe primul plan interesele materiale.

Am venit să facem treabă. Sunt convins că vor veni și oameni alături de noi. Rezultatele trebuie să fie o consecință a ce se muncește. Dacă ne concentrăm pe rezultate, nu rezolvăm nimic. Daca vrem ca Dinamo să revină în elita fotbalului, trebuie să o facă pe alți piloni. În ultimii ani, totul a fost dezastruos. Când am venit, toți fugeau în toate părțile. Zăvăleanu rămăsese singurul, în rest toți plecaseră.

Am trecut prin lucruri mult mai complicate. Am reconstruit un club de la zero, e un lucru anevoios. Retrogradarea trebuie să fie un moment zero. Trebuie să instaurăm un nivel de profesionalism, să educăm jucătorii. Sunt mulți tineri care nu știu ce înseamnă profesionalism. Am avut o discuție cu jucătorii. Până la fotbal trebuie să construim un grup.

Suntem pe drumul cel bun. Am văzut multe cifre care spun că facem progres. Suferim, nu avem luciditate. Am adus un portar nou, Patriche vine după șase săptămâni. E dureros când pierzi, dar rezultatele vor veni în urma unui proces. E nevoie de timp pentru a construi un club aproape de la zero”, a mai declarat Ovidiu Burcă.

Ovidiu Burcă a oferit detalii importante și în legătură cu arena pe care echipa sa ar urma să își dispute meciurile de pe teren propriu în perioada următoare. După ce au decis să renunțe la varianta Clinceni, arena din Chiajna ar putea deveni noua ”casă” a lui Dinamo.

”Sper că, dacă la Chiajna se termină cu lucrările de schimbare a gazonului sintetic, își pun iarbă, poate fi o gazdă. Ar putea fi o soluție. Ar fi o variantă foarte bună. E aproape de București, este o arenă primitoare, tribunele sunt aproape. Pentru suporteri, Buftea nu este o variantă foarte bună. Nu știu dacă li se va permite intrarea în număr mare. (n.r. pentru stadionul din Ștefan cel Mare) Am înțeles că nu se luase acreditarea terenului pentru Liga 2. Nu s-au făcut demersurile în timp. Și calitatea gazonului este destul de rea”, a mai spus antrenorul lui Dinamo.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă a oferit ultimele detalii de la Dinamo, după seria de înfrângeri suferite

Dinamo se mută de la Clinceni. ”Câinii ” caută un nou stadion

Decizie importantă luată de administrația Arenei Naționale

3 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă, optimist în vederea vânzării lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s