Dinamo se mută pe ”Arcul de Triumf”! Anunțul lui Eduard Novak

Dinamo ar putea evolua din septembrie în meciurile de pe teren propriu în Liga a II-a pe stadionul Arcul de Triumf.

Anunțul a fost făcut de ministrul Sportului, Eduard Novak.

Novak speră ca ”roș-albii” să se mute pe stadionul ”Arcul de Triumf” la începutul lunii septembrie și a recunoscut că există discuții în acest sens cu șefii lui Dinamo.

”Suntem în proces pentru a da posibilitatea echipei Dinamo să joace pe acest teren. Nu vreau să intru în detalii administrative, dar îmi doresc să fie folosită baza şi de rugby şi de fotbal.

Aşa consider că este normal. Cât de curând, la început de septembrie, e posibil ca Dinamo să joace pe Arcul de Triumf. Suntem în discuţii cu cei de la Dinamo”, a declarat Novak, conform agerpres.ro.

El a afirmat că preluarea documentelor stadionului a durat peste un an şi jumătate din cauza birocraţiei.

”Cu siguranţă că birocraţia nu ar fi durat atât ar fi fost foarte multe evenimente sportive pe acest stadion. În mare parte a fost folosit de rugby. După un an şi jumătate am reuşit să facem toate actele, asta nu a depins de noi. Pas cu pas Arcul de Triumf va intra în normalitate şi va funcţiona foarte bine”, a mai spus oficialul român.

Dinamo se mută de la Clinceni

Dinamo a disputat sâmbătă ultimul meci la Clinceni.

Cel puțin așa reiese din declarațiile oferite de administratorul special al clubului, Vlad Iacob. Gazonul s-a prezentat in condiții groaznice pe arena din Clinceni și se pare că a fost ultimul meci jucat de Dinamo acolo.

Totodată, administratorul special al clubului, a anunțat de ce Dinamo nu va juca pe stadionul din Ștefan cel Mare și ce se întâmplă cu Arcul de Triumf.

”La penultimul meci al nostru, stadionul Dinamo nu era omologat pentru Liga 2, plus că gazonul era într-o stare precară deja încă de atunci. Mai jucau acolo diverse formații din cadrul Clubului Sportiv, vestiarele erau pline de mucegai și într-o situație precară.

Pe lânga toate acestea, cu părere de rău o spun, experiența de acolo e groaznică. Nu spun că la Cinceni lucrurile stau extraordinar, dar măcar tribunele sunt aproape de teren.

Gazonul arăta mult mai bine când am mers noi acolo. Din păcate, la ultimul meci, nici gazonul de la Clinceni n-a mai arătat bine. Autoritățile locale n-au avut grijă de el. Nu ne dorim să mai rămânem la Cinceni, dupa ce am văzut cum au arătat lucrurile sâmbătă. Ne-a dezvantajat și aspectul acesta pe noi, fiind o echipă care încearcă sa joace un fotbal pozitiv.

Nu știu ce să mai zic de «Arcul de Triumf», sunați-l în fiecare zi pe domnul Novak să-l întrebați, eu sunt sătul și nu am un răspuns ofical! Mi se spune «da, da, da», însă nu mi se spune și când.

Am fost deschis către toate variantele, am propus chiar să organizăm o discuție cu televiziunile, cu cei de la Federația de Rugby, ca să nu mai existe discuții cu programările, am vrut să coabităm și să găsim soluții «win-win». Dar cei de la Minister au ritmul lor.

Căutăm soluții pentru derby-ul cu Steaua (programat în etapa a șasea a ligii secunde, peste două săptămâni). Vom alege o variantă ținând cont și de dorința fanilor. Dupa părerea mea, arena din «Ștefan cel Mare» oferă o experienta groaznică, e unul dintre motivele pentru care suporterii n-au venit la meciurile noastre în ultimii ani. Cu părere rău, nu cred că mai reprezintă o soluție pentru anul 2022”, a spus Vlad Iacob, administratorul special al lui Dinamo.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă, mutare la nivelul staff-ului tehnic: ”Ne-am înțeles!”

Zi decisivă pentru Dinamo! Ședință cu Dorin Șerdean

Video I Victorie cu FC Voluntari pentru tinerii ”câini”

3 gânduri despre &8222;Dinamo se mută pe ”Arcul de Triumf”! Anunțul lui Eduard Novak&8221;

Lasă un răspuns