Înot I David Popovici, după medalia de aur cucerită la Mondialele de juniori din Peru

Campionatele Mondiale de Juniori au debutat marți, la Lima, cu trei rezultate excelente pentru România, care și-a trecut în palmares două medalii: Aur adus de ștafeta masculină de 4x100m liber și argint obținut de Vlad Stancu la 400m liber.

Echipa formată din David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma, Patrick Sebastian Dinu a obținut o performanță remarcabilă în Peru. La puțin timp după rezultatul din Peru, David Popovici a oferit prima sa reacție, iar „Fenomenul” a ținut să își laude colegii.

„Este o experiență grozavă, suntem o echipă. Încă nu am ajuns pe cea mai mare scenă, dar colaborăm bine și avem această echipă ‘sudată’ în acest sezon. Ne înțelegem și facem o treabă bună”, a spus David Popovic, potrivit voyo.ro.

Ștafeta masculină a României s-a impus în finala probei de 4100 m liber cu timpul de 3 min 18 sec 84/100, iar Popovici a stabilit un nou record al competiţiei în primul schimb (100 m liber), 47 sec 07/100.

Franţa a încheiat pe locul secund (3:20.29), iar Lituania a completat podiumul (3:20.41).

România participă cu nouă înotători la Mondialele de juniori la Lima.

Dinamo, o nouă lovitură rivalei Steaua!

David Popovici a deschis calea, iar seria lungă de sportivi continuă acest exod din Ghencea în Ștefan cel Mare. Este și cazul atletelor de origine kenyană, care au semnat cu Dinamo, împreună cu antrenorul lor.

Stella Rutto și Joan Chelimo Melli și-au reziliat contractele cu Steaua și s-au înțeles deja cu Dinamo, cele două atlete vin la pachet și cu antrenorul Carol Şanta, potrivit surselor doardinamo.com.

Clubul Steaua, la care erau legitimate cele două sportive, a anunțat marți, 30 august, că încetează colaborarea cu acestea, dar și cu antrenorul Carol Șanta. Mai mult, ”militarii” au mai renunțat șa o atletă.

Într-o știre pe contul oficial de Facebook, clubul Steaua a anunțat și motivele pentru care a luat aceste decizii, pentru a evita furia suporterilor, care și așa sunt în război cu cei din conducerea clubului.

Conform gsp.ro, cele trei atlete au fost înșelate de antrenorul român, cel care avea acces la conturile lor bancare.

Delvine Meringor Relin a fost singura care a ales să rămână la Steaua, cu condiția de a schimba antrenorul. Și a ales să lucreze cu Valentin Anghel, antrenorul care o pregătește și pe Claudia Bobocea, specialistă la probele de semifond.

Sursa mai sus citată spun că keniencele au formulat acuze clare, cu subiect și predicat, în legătură cu antrenorul Șanta. Mai exact, acesta și-ar fi însușit o mare parte din banii primiți de sportive. Clubul Steaua le vira banii în cont, iar acesta a accesat conturile fără acordul lor!

”Clubul Steaua București se dezice de astfel de practici, care pot aduce prejudicii de imagine celui mai important club sportiv din România”, se scuză clubul rival.

CITESTE SI:

Înot I Formidabil! David Popovici a dus România în fruntea lumii

Dinamo, o nouă lovitură rivalei Steaua!

Înot I David Popovici a condus ștafeta României în finala probei de 4×100 metri liber de la CM

3 gânduri despre &8222;Înot I David Popovici, după medalia de aur cucerită la Mondialele de juniori din Peru&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s