Avancronică I Dinamo București – Magdeburg SC

Dinamo își începe astăzi, de la ora 19:45, parcursul în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin, cu o superpartidă, contra Magdeburg, în Sala Polivalentă.

Cele două formații s-au întâlnit în 2016 în grupele European Handball League (fosta Cupa EHF). Dacă meciul de la București a fost strâns și s-a încheiat cu 33-34, Magdeburg a câștigat cât se poate de clar în Germania, cu 39-22.

Dinamo București începe al doilea sezon european la rând cu Xavier Pascual pe banca tehnică. Iar dacă în ediția trecută a obținut 4 victorii (3 din 7 pe teren propriu), dar s-a oprit după faza grupelor, de această dată își propune o clasare în Top 6, care i-ar asigura calificarea în play-off.

Campioana României și-a construit și un lot cu care să facă față bătăliei în Liga Campionilor. În vară au fost efectuate alte șase achiziții, dintre care s-au evidențiat transferurile lui Ali Zein (Barcelona), Lazar Kukic (Benfica), Stanislav Kasparek (Brest Meshkov) și Viachaslau Bokhan (Motor Zaporojie). În total, Dinamo are are nu mai puțin de șapte câștigători de Liga Campionilor în lot.

Xavier Pascual are în acest sezon mai multă profunzime în lot, având la dispoziție 24 de jucători, din care doar 16 pot fi înscriți pe foaia de joc. Totodată, echipa este experimentată, media de vârstă fiind de peste 28 de ani.

În drumul spre acest debut în Liga Campionilor, Dinamo a disputat șase meciuri oficiale pe plan intern, unul în Supercupă și alte cinci în Liga Națională. Toate partidele au fost câștigate la o diferență de cel puțin 6 goluri, iar media reușitelor în campionat a fost de 37,6 goluri.

De partea cealaltă, Magdeburg se reîntoarce în Liga Campionilor după aproape două decenii, în urma titlului câștigat în Bundesliga, în urma unui sezon de excepție, în care nu le-a oferit nicio șansă echipelor THW Kiel și Flensburg. Clubul la care a evoluat și Robert Licu este doar la a cincea participare în competiție, dar are trofeul în palmares, cucerit în urmă cu 20 de ani.

Magdeburg este o formație care s-a impus în ultimii ani în European Handball League. În 2021 a câștigat trofeul, iar în primăvară a jucat din nou finala, pierdută în fața echipei Benfica, la care a jucat și noul dinamovist, Lazar Kukic. Nivelul Ligii Campionilor este diferit însă de EHL, dar germanii sunt gata să facă față acestei provocări.

Lotul cu care a cucerit titlul în Budesliga, primul după o pauză de 21 de ani, s-a schimbat destul de puțin. Au plecat portarul Jannick Green (PSG) și Magnus Gullerud (Kolstad). Au sosit tot doi jucători, portarul Nikola Portner și Lucas Meister. Islandezul Omar Ingi Magnusson plus danezii Michael Damgaard și Magnus Saugstrup se numără printre oamenii cheie ai echipei germane.

CITESTE SI:

Dinamo se califică fără probleme mai departe în Cupa României

Eduard Novak, rentă viageră la fel de mare ca Nadia Comăneci

Video I Prefectul Capitalei s-a trezit și acuză Dinamo după meciul cu CSA

3 gânduri despre &8222;Avancronică I Dinamo București – Magdeburg SC&8221;

Lasă un răspuns