Dinamo a cerut falimentul lui Hermannstadt

Situaţia prin care Liga 1 a trecut în sezonul precedent, când Gaz Metan şi Academica Clinceni au fost distruse de probleme financiare, s-ar putea repeta.

FC Hermannstadt are datorii de milioane de euro către diverse entități, iar unele dintre aceste au început să-și piardă răbdarea.

Mai exact, două dintre aceste entități, care au de primit bani din partea sibienilor, nu mai vor să aștepte și au cerut în instanță intrarea clubului în faliment.

Clubul nostru, Dinamo a cerut falimentul clubului antrenat de Marius Măldărășanu, pentru o datorie de 10.000 de euro, bani pe care ar fi trebuit să-i primească în contul portarului bulgar Plamen Iliev, ajuns între timp la Universitatea Cluj.

De asemenea, avocatul fundașului ivorian Ousmane Viera, cel care a evoluat ani de zile în România, la CFR Cluj, Pandurii, Sepsi sau Hermannstadt, a cerut și el intrarea clubului în faliment, pentru o datorie de 27.000 de euro.

Reprezentantul administratorului judiciar de la FC Hermannstadt – Ideal Insolv – Marcu Maniu, a vorbit pe larg despre subiect și a negat vehement zvonurile apărute în ultimele zile, cum că ar fi cerut chiar el intrarea în faliment.

”Nu eu am cerut intrarea lui Hermannstadt în faliment. Această intrare a fost cerută, dar să vedem dacă o să fie și aprobată, de către două entități. Că nu ceri intrarea în faliment și gata. Ea se aprobă de către judecători. Intrarea în faliment ne-a fost cerută de un avocat al fostului fotbalist Viera pentru niște datorii mai vechi, dar și de către clubul Dinamo, acolo unde administrator judiciar este Răzvan Zăvăleanu. Avocatul lui Viera solicită că noi avem de plătit către fostul fotbalist 27 de mii de euro, iar clubul Dinamo solicită 10 mii de euro pentru transferul lui Iliev.

Însă, dacă se va considera că trebuie să virăm acești bani, atunci o vom face, însă momentan nu îi putem plăti, pentru că stăm rău cu banii. Recunosc că mai avem și niște restanțe la jucătorii noștri și facem mari eforturi financiare pentru a ne rezolva problemele.

Dar vreau să vă anunț că avem și o acțiune la forurile sportive de judecată din străinătate îndreptată împotriva acestui portar bulgar, Plamen Iliev. El a plecat de la echipă fără să ne anunțe oficial, iar în ultima zi noi i-am virat banii”, a declarat Marcu Maniu.

FC Hermannstadt a promovat la finalul sezonul trecut şi a fost lăsată să joace în Liga 1, în ciuda faptului că se confrunta cu grave probleme financiare.

În urmă cu un an, FC Hermannstadt figura cu datorii de 5 milioane de euro. Ulterior, a cerut insolvenţa, dar nici acum nu o duce mai bine.

CITESTE SI:

Doi dinamoviști convocați la loturile naționale!

CCA a anunțat arbitrul de la Buzău – Dinamo

Eduard Galan îndeamnă la unitate: ”Noi suntem dinamoviști, vrem să fim uniți”

3 gânduri despre &8222;Dinamo a cerut falimentul lui Hermannstadt&8221;

Lasă un răspuns