Două noi arene vor fi construite în Bucureşti. Anunţul făcut de Primarul General

Primarul general, Nicușor Dan, a transmis, marți, un mesaj la împlinirea a 563 de ani la prima atestare documentară a Bucureștiului, că vor fi construite două noi arene sportive.

Capitala României şi-a îmbunătăţit infrastructura sportivă după ce aici au fost construite stadioanele National Arena, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf. Urmând să fie reconstruit și CASA noastă, stadionul Dinamo.

Însă planurile autorităţilor locale nu se opresc aici. În acest moment, Bucureştiul stă foarte bine în ceea ce priveşte infrastructura destinată fotbalului şi rugby-ului.

Stadioanele Steaua, National Arena, Rapid şi Arcul de Triumf au fost reconstruite de la zero şi oferă acum condiţii de 5 stele, adaptate la ceea ce înseamnă sportul modern.

Însă infrastructura sportivă pentru celelalte sporturi suferă în continuare. Acest lucru ar urma să fie rezolvat prin construirea de două noi arene.

Nicuşor Dan susţine că noul patinoar din Bucureşti ar trebui să fie gata în doi ani, în timp ce pentru noua sală polivalentă aşteaptă finanţare de la Guvern:

”Pe patinoar o să-l avem în doi ani. În ce priveşte sala polivalentă, e vorba despre ajutorul Guvernului”, a spus Nicuşor Dan pentru Orange Sport.

Despre noul patinoar din Bucureşti

Noul patinoar din Bucureşti urmează să fie construit în locul vechiului Mihai Flamoropol. Aici există însă o întreagă telenovelă.

Primele discuţii despre un nou patinoar au avut loc în urmă cu 9 ani, dar lucrările de construcţii au început în anul 2017.

Ulterior, ele au fost sistate după un conflict în instanţă între UTI-Astaldi (firmele desemnate să construiască patinoarul) şi Primări Bucureşti.

La începutul anului 2022, lucrările erau realizate doar într-o proporţie de aproximativ 25%.

Ce se întâmplă cu noua Sală Polivalentă din Bucureşti

Noua Sală Polivalentă ar urma să fie construită în complexul Lia Manoliu, pe un teren aflat în apropiere de National Arena.

Contractul a fost semnat în anul 2019, s-au făcut studiile de fezabilitate, dar lucrările n-au început din cauza lipsei de finanţare.

Nicuşor Dan speră însă că Guvernul României va reuşi să asigure banii pentru noua Sală Polivalentă.

Primarul General promite că va reuși să transforme Capitala într-un ”oraș prietenos, dezvoltat în armonie cu trecutul, în care să ne dorim cu toții să trăim”.

”Bucureștiul împlinește astăzi 563 de ani de la prima atestare documentară. Iubesc acest oraș pentru istoria sa, pentru clădirile și monumentele care s-au încăpățânat să reziste veacurilor și vremurilor, nu de puține ori nemiloase. Îmi place acest oraș pentru că mustește de viață în zilele și serile de vară când străzile sunt deschise”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Acesta menționează că teatrele, parcurile monumente istorice, Delta din inima orașului, cafenelele și ceainăriile sunt doar câteva dintre atracțiile care dau farmec Capitalei.

”Mai presus de toate însă, Bucureștiul este casă pentru milioane de oameni indiferent de rădăcinile lor, de vârsta, de sex, de religie sau de convingeri. Ei sunt cei care muncesc aici zi de zi și care merită astăzi urările de «La mulți ani!».

Sper ca împreună să reușim să transformăm Capitala României în ceea ce ne dorim cu toții să fie: un oraș prietenos, dezvoltat în armonie cu trecutul, în care să ne dorim cu toții să trăim”, încheie Nicușor Dan.

CITESTE SI:

Dinamo, amical în week-end!

Tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2024. Ce adversare vom avea

Volei feminin I Dinamo în drum spre Cupa Balcanică!

3 gânduri despre &8222;Două noi arene vor fi construite în Bucureşti. Anunţul făcut de Primarul General&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s