Avancronică I GOG Handbold – Dinamo București

GOG și Dinamo București sunt adversare astăzi, de la ora 19:45, într-un meci din etapa a doua din Liga Campionilor la handbal masculin.

GOG a reușit să răstoarne calculele hârtiei în ultimul sezon din Danemarca și să-i sufle titlul echipei Aalborg, astfel că revenit în Liga Campionilor după o pauză de două sezoane. Iar debutul în actuala stagiune a venit cu o victorie în deplasare, 31-27 pe terenul echipei PPD Zagreb. Apărarea danezilor a făcut diferența în acest joc, iar victoria de la final a fost mult mai clară decât a arătat rezultatul final. La un moment dat, GOG a avut o diferență de 10 goluri, 24-14.

Echipa daneză are un start de sezon convingător și pe plan intern, unde a câștigat primele patru jocuri din campionat cu o diferență medie de 3,75 goluri. În ultimul weekend, GOG a depășit Sonderjyske cu 39-32. Trupa lui Nicolej Krickau a rămas la un nivel ridicat, chiar dacă și-a pierdut câțiva oameni cheie în vară, în frunte cu Mathias Gidsel, ajuns la Fuchse Berlin.

GOG a început sezonul cu o medie de 36,25 goluri în Danemarca. Iar în Liga Campionilor are a doua cea mai tânără echipă, cu o medie de vârstă de 23,49 ani

Portarul suedez Tobias Thulin a terminat cu 43% jocul de la Zagreb și pare a fi un element cheie pentru gazde și cu această ocazie. În atac, Jerry Tolbring și Lukas Lindhard Jorgensen sunt printre cei mai periculoși jucători. Deși au existat schimbări numeroase în lot în vară, căpitanul Simon Pytlick a apreciat că impactul acestora nu a fost mare: ”Avem o echipă incredibil de competitivă.”

De partea cealaltă, echipa noastră, Dinamo București a ajuns în Danemarca, miercuri seara, cu speranța că va sparge gheața în noul sezon al Ligii Campionilor. Săptămâna trecută, campioana României a fost învinsă de Magdeburg pe teren propriu cu 30-28. A fost un joc pe care l-a avut în control în prima parte a jocului, dar apoi a alergat mereu după egalare. Deși a avut o poartă bună, trupa lui Xavier Pascual nu s-a ales cu nimic.

Dacă GOG se află la prima participare în competiție în noul format, Dinamo are ceva mai multă experiență, fiind la al doilea sezon consecutiv. Și ”dulăii” au avut însă în vară multe schimbări în lot, cele mai importante noutăți fiind la linia de 9 metri.

Cu un buget de peste 4 milioane de euro, poate peste Porto, PPD Zagreb și chiar GOG în grupa din care face parte, Dinamo speră la o clasare în Top 6 în actuala ediție, care să-i permită să meargă mai departe. Deși este încă debut de sezon, acest meci din Danemarca poate deveni unul cheie.

Campioana României a ajuns de miercuri în Danemarca și nu are probleme majore de lot. După jocul cu Magdeburg, Dinamo nu a mai avut joc pe plan intern, astfel că s-a putut pregăti doar pentru această deplasare.

CITESTE SI:

Două noi arene vor fi construite în Bucureşti. Anunţul făcut de Primarul General

Dinamo, amical în week-end!

Tragerea la sorţi a preliminariilor pentru EURO 2024. Ce adversare vom avea

3 gânduri despre &8222;Avancronică I GOG Handbold – Dinamo București&8221;

Lasă un răspuns