România, ce performanță! Două medalii într-o singură zi la Campionatul Mondial de canotaj

România a obținut o nouă medalie de aur la Campionatul Mondial de canotaj din Cehia, de această dată prin Ancuța Bodnar și Simona Radiș.

În competiția de la Racice, Ancuța Bodnar și Simona Radiș au ajuns pe prima treaptă a podiumului, în proba de dublu vâsle feminin. Este singurul titlu important care le lipsea din palmares.

Româncele Simona Radiș și Ancuța Bodnar au încheiat cursa în 06.47.77, reușind astfel să câștige medalia de aur la Campionatul Mondial de canotaj care are loc în Cehia.

Performanța este una de neuitat pentru sportiva legitimată la CS Dinamo, Ancuța Bodnar, care împlinește vârsta de 24 de ani chiar azi, pe 25 septembrie.

”Tricolorele” au făcut spectacol în Cehia

Pe prima traptă a podiumului au urcat și fetele din echipajul feminin de opt plus unu al României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de canotaj de la Racice, în ultima probă desfăşurată duminică în competiţia din Cehia.

România (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu) a dominat de la început până la sfârşit proba regină a canotajului, fiind cronometrată cu timpul de 06 min 01 sec 14/100, la distanţă de Olanda (06:05.04) şi Canada (06:07.51).

România nu mai câştigase aurul în această probă la Mondiale din 2017, de la Sarasota (Florida).

În proba masculină de opt plus unu, România (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu) s-a clasat pe ultimul loc, şase, cu timpul de 05 min 31 sec 30/100.

Marea Britanie s-a clasat pe primul loc (05:24.41), urmată de Olanda (05:25.52) şi de Australia (05:27.72).

România, patru medalii de aur la Mondialele de canotaj

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia: vineri, prin Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, sâmbătă, prin echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, iar duminică, la dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi opt plus unu feminin (Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş. Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria-Ştefania Petreanu).

Delegaţia ţării noastre a participat cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi la Mondialele de la Racice, reuşind să califice nouă în finalele pentru medalii. Bilanţul final a fost de patru medalii de aur, trei locuri patru şi două locuri şase.

În clasamentul pe medalii, Marea Britanie a ocupat primul loc, cu 7 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Italia, 5-3-1, şi România, 4-0-0, etc.

Precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj a avut loc în 2019, la Ottensheim (Austria), iar România a cucerit două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar, Simona Radiş).

CITESTE SI:

Încă un jucător își anunță retragerea

Răzvan Zăvăleanu, anunț IMPORTANT despre situația financiară a clubului

Dinamo aduce a doua medalie pentru România de la Campionatele Mondiale de canotaj!

3 gânduri despre &8222;România, ce performanță! Două medalii într-o singură zi la Campionatul Mondial de canotaj&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s