Video I Lovitură pentru acționarul majoritar. Ce se va întâmplă cu Dorin Șerdean

Dinamo este într-o perioada extrem de importantă, în care s-au făcut pași concreți pentru realizarea celebrului ”haircut”.

Administratorul judiciar al formației SC Dinamo 1948 SA, RTZ & Partners SPRL, a depus miercuri, 21 septembrie, planul de reorganizare modificat către Tribunalul București. Pasul următor pentru aprobarea noului plan îl reprezintă Adunarea Generală a Creditorilor. Aceasta se va întruni pe 14 octombrie, începând cu ora 09.00, la sediul RTZ.

În acest moment, pachetul majoritar de acțiuni este în posesia lui Dorin Șerdean, cel care l-a preluat de la Pablo Cortacero, dar acesta a spus că nu are puterea financiară de a se implica. Suporterii din Programul Doar Dinamo București au anunțat că vor să preia aproape toate acțiunile printr-un artificiu legal pus la cale împreună cu administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu.

DDB deține acum puțin peste 20 de procente din acțiunile la Dinamo, dar sunt șanse mari ca această cifră să crească la peste 99. Suporterii și administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu vor să transforme creanța Asociației Peluza Cătălin Hîldan în acțiuni și să nu mai depindă de Dorin Șerdean.

Dorin Șerdean, gaură de 550 de mii de euro?

Cel mai lovit în acest scenariu pregătit de administratorul judiciar este Dorin Șerdean. Răzvan Zăvăleanu a declarat că ar urma să aibă o discuție cu Dorin Șerdean.

”Nu am vorbit cu domnul Șerdean, deși trebuia să ne auzim la sfârșitul săptămânii. Am așteptat să se rezolve problemele societății, să își rezolve obligațiile de acționari susținând financiar societatea. Lucrul asta nu s-a întâmplat într-un an jumătate și avem datoria să finalizăm aceasta procedură, nu să stam pe loc.

Trebuie să vă spun că acesta scădere a valorii acțiunilor nu are legătură cu vreo strategie a noastră, ci este legată de faptul că societatea avea un capital social foarte mare, dar în același timp stătea pe o pierdere uriașă. Iar legea societăților comerciale te obligă să faci această modificare (micșorare a valorii acțiunilor – n.r.).

Eu nu pot să speculez în aceasta direcție, dar orice acționar ar vinde azi, s-ar afla în ipostaza în care, dacă planul s-ar modifica, să i se reducă procentul deținut la societate la valoarea despre care am vorbit”, a declarat Răzvaan Zăvăleanu la Playsport Live.

În urma posibilei convertiri a datoriilor către APCH în acțiuni, suporterii ar prelua controlul clubului. Astfel, Lotus Perfect Products (societatea administrată de Dorin Șerdean) ar rămâne cu doar 0,7558 % din acțiuni, față de 72,87% în prezent.

Dorin Șerdean cere 550 de mii de euro în schimbul acțiunilor pe care le deține în acest moment la Dinamo.

CITESTE SI:

Unde va juca Dinamo următoarele meciuri de pe teren propriu

DDB, anunț triumfal: „Am promis că vom salva clubul și o vom face!”

Mutarea importantă la Dinamo! RTZ propunere de impact

3 gânduri despre &8222;Video I Lovitură pentru acționarul majoritar. Ce se va întâmplă cu Dorin Șerdean&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s