Gabriel Moura, destăinuiri din perioada din vară + Jucătorul care nu a întors spatele lui Dinamo a transmis un mesaj suporterilor

Fundașul dreapta Gabriel Moura (34 de ani) este unul dintre jucătorii cei mai experimentați din lot, unul din liderii din vestiar, o voce importantă în echipă, dar și mai important, unul dintre puținii jucători care a spus imediat după retrogradare că își dorește să continue în Ștefan cel Mare.

În momentul în care Dinamo a retrogradat, cei mai mulți jucători din sezonul trecut, mai ales cei cu o anumită cotă, nu au știut cum să părăsească ”haita”. Nu același lucru a fost valabil și în cazul lui Gabriel Moura.

Rămas la Dinamo, de Moura a fost integralist în toate partidele jucate până acum în acest sezon, 9 în campionat și 2 în Cupa României.

Fotbalistul de origine braziliană a destăinuit despre cum se simte după startul greu de sezon, și a vorbit despre situația haotică din vară, atunci când incertitudinea era la cote foarte ridicate.

”Mă simt foarte bine, la început a fost foarte greu, cred că toată lumea știe situația, ce s-a întâmplat, am început fără multe lucruri, nici măcar antrenor nu aveam după retrogradare. Acum mergem din mai bine în mai bine, acum pas cu pas ne vom apropia de obiectiv, de a ajunge în play-off.

La început a fost foarte greu, situația cu salariile, dacă începem sezonul sau nu, totul era un haos, acum e total diferit. Sunt două luni de când a început campionat, grupul este mai unit, înțelegem mai bine ideile transmise de antrenor, am avut și meciuri în care am jucat mai bine. Am înțeles ce trebuie să facem în teren, dar am comis anumite erori care au dus la rezultate nedorite. Dar simt un progres, zi de zi muncim, așa că sper să ne îndeplinim obiectivul.

De ce a ales să continue la Dinamo, deși echipa a retrogradat și avea posibilitatea să continue în primul eșalon: ,,Când am încheiat sezonul, am retrogradat, am rămas în contact cu Zăvăleanu tot timpul. Când m-a sunat, eram în spital cu soția, mi se năștea al doilea copil. Am avut discuții cu echipe din prima ligă de aici, din liga a doua din Portugalia, dar dorința mea era să rămân aici, știu ce înseamnă Dinamo, ce înseamnă tricoul lui Dinamo.

Ne-am înțeles, am oportunitatea să închei cariera la un club mare. Toți jucătorii se gândesc la viitor, eu sunt la final de carieră, nu știi ce se poate întâmpla pe viitor, când se poate încheia totul, dar mă simt foarte bine la Dinamo, o mare șansă pentru mine și vreau să revin cu Dinamo în prima ligă”, a declarat Moura pentru Radio Dinamo1948.

Gabriel Moura este unul din liderii vestiarului, unul din jucătorii cu foarte multe meciuri în primele ligi din România și Portugalia. Acesta a spus că Dinamo putea obține mai multe puncte în primele etape și a spus unde s-a făcut diferența. Mai mult, afirmă că ia în serios rolul de lider, mai ales că sunt mulți jucători tineri în lot, cărora încearcă să le explice ce înseamnă faptul că joacă pentru Dinamo.

”Poate sunt plictisitor uneori, că vorbesc mult cu ei, dar eu dacă aș fi avut o persoană mai în vârstă care să vorbească cu mine, să mă învețe, poate altă ar fi fost cariera mea, aș fi fost la alt nivel, dar eu încerc să vorbesc cu ei. Cariera de fotbalist e scurtă, e complicată, ești înjurat și adulat tot timpul, azi joci bine și te iubesc toți, mâine joci prost și te critică tot stadionul. Eu le spun să se antreneze bine, să onoreze faptul că joacă la Dinamo, e o șansă mare să joace aici, au tot viitorul în față. Sunt la un club mare, chiar dacă este în liga a doua. Dacă întrebi 10 jucători, mulți din ei ar dori să vină la Dinamo”, a mai spus Gabriel Moura.

Gabriel Moura, mesaj către fanii dinamoviști: ”Le cer să creadă în noi până la final!”

”Îi apreciez foarte mult pe fani, știu că suferă după retrogradare, știu că este greu pentru ei, dar doar împreună putem ține clubul în viață, împreună vom reveni în prima ligă. Nu a fost ușor pentru noi cum am început, fotbalul nu are răbdare, dar le cer să creadă în noi până la final, atâta timp cât avem șanse să revenim în prima ligă”, a încheiat Gabriel Moura.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Ripensia Timișoara

Video I Dorin Iacob, detalii importante despre planul de reorganizare. Ce urmează în ziua decisivă

Video I Dorin Șerdean, prima reacție după aprobarea planului de reorganizare modificat al lui Dinamo

4 gânduri despre &8222;Gabriel Moura, destăinuiri din perioada din vară + Jucătorul care nu a întors spatele lui Dinamo a transmis un mesaj suporterilor&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s