Nicolae Badea pune presiune pe Dinamo după aprobarea planului de reorganizare

Noul planul de reorganizare propus de administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu a fost aprobat, vineri, 14 octombrie, în Adunarea Creditorilor, în urma căruia Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo devine acționar majoritar în locul lui Dorin Șerdean.

În Adunarea Creditorilor, unul dintre voturile negative exprimate a fost a lui Nicolae Badea, prin Asociația Club Sportiv ”Fotbal Club Dinamo București”. Acesta pare nemulțumit de anumite sume care nu au fost trecute și a explicat de ce va depune contestații.

”FC Dinamo a trimis în urmă cu câteva zile către SC Dinamo 1948 o notificare de plată pentru facturi restante de anul trecut. Există o sumă în planul de reorganizare inițial, de 60.000 de lei, care acum, în planul modificat a fost trecută cu zero. Nu știm de ce. Domnul Zăvăleanu nu ne-a răspuns. Este o datorie curentă, acumulată după începerea reorganizării, care trebuie plătită.

În planul inițial se menționa că datoriile se plătesc sută la sută, iar acum, în planul modificat, chirografarii nu mai primesc nimic. Zero! Cred că a fost o inducere în eroare. La precedenta reorganizare din 2014, societatea mea, FC Dinamo, a avut o creanță de 1,6 milioane de lei, care la fel a fost trecută pe zero. Să fim serioși”, a declarat Nicolae Badea.

Omul de afaceri, Nicolae Badea pune presiune și pe administratorului judiciar a lui Dinamo, Răzvan Zăvăleanu.

”În cazul în care domnul Zăvăleanu nu răspunde, ca de obicei, e dreptul creditorului FC Dinamo, ca de altfel, al oricărui alt creditor, să se adreseze instanței pentru recuperarea sumei. Până la cererea de faliment trebuie să arăți că ai parcurs etapele preliminare, calea de înțelegere amiabilă, de comunicare, de termen de plată. Așteptăm ca SC Dinamo 1948 să răspundă într-un timp rezonabil.

Mai sunt și alți creditori în situația noastră. Dinamo, în primul an de reorganizare, a acumulat datorii de peste 9 milioane de lei. În mod sigur, planul modificat va fi contestat. Toate categoriile de creditori, chiar și cei care sunt cu 100% probabil că sunt rezervați în legătură cu sustenabilitatea planului.

Retrogradarea lui Dinamo în Liga 2 a fost o consecință a rulajului a 54 de jucători și a angajării a 5 antrenori. Retrogradarea îi aparține domnului Zăvăleanu și domnului Mureșan. Ei și-au dat peste cap propriile cifre din Planul de reorganizare. Asociația PCH e propusă să devină acționar majoritar, e în ordine. Procedura e însă discutabilă”, a mai spus Badea.

Cum au votat cele 4 categorii de creditori Planul de reorganizare modificat al lui Dinamo

1. Creanțele beneficiare ale unei cauze de preferință: aprobat de 100%

Planul modificat a fost aprobat cu votul pozitiv a 100% dintre creditori: Asociația Peluza Cătălin Hîldan Dinamo (APCH), care deține 50,64% din valoarea creanțelor votante în grupă, și Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București (D.G.R.F.P.) – Administrația Fiscală pentru Contribuabili Mijlocii București, care are 49,36% din valoarea creanțelor votante în grupă.

2. Creanțele salariale: aprobat de 79,78%

majoritatea absolută a creditorilor (79,78%) a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat

5% dintre creditori nu a aprobat Planul

12,48% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere

3. Creanțele bugetare: aprobat de 86,83%

majoritatea absolută a creditorilor (86,83%) a decis că aprobă Planul de reorganizare
modificat

13,17% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere

Observații: Primăria Municipiului București (71,69% procent deținut din valoarea creanțelor votante în grupă) a aprobat Planul, în schimb Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale sector 4 (0,52%) nu și-a exprimat un punct de vedere față de Planul de reorganizare modificat.

4. Creanțele chirografare: aprobat de 25,73%

72,39% dintre creditori nu și-a exprimat un punct de vedere

25,73% dintre creditori a decis că aprobă Planul de reorganizare modificat

1,89% dintre creditori nu a aprobat Planul

Pentru a putea fi aplicat, Planul de reorganizare modificat ar trebui aprobat și de judecătorul sindic. Decizia va fi luată pe 24 octombrie. Reprezentanții grupării din Ștefan cel Mare se așteaptă ca, cel puțin Șerdean și Badea, să depună contestații.

CITESTE SI:

Metaloglobus – Dinamo, pe ce stadion se va disputa meciul din etapa a 11-a

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul din Cupa României cu CSU Craiova

IRONIE ÎN ALB ȘI ROȘU I DDB, mesaj cu dedicație pentru Dorin Șerdean: ”De trei zile-n coace, porumbul nu-i mai place”

3 gânduri despre &8222;Nicolae Badea pune presiune pe Dinamo după aprobarea planului de reorganizare&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s